Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен

Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран
203
Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава разследването на кървавия инцидент в метрото на летище София вчера, когато 62-годишен мъж простреля жена на 55 години в един от влаковете и се самоуби. Тя продължава да е в крайно тежко състояние и пряка опасност за живота.

Още по темата

Двамата нямат роднинска връзка помежду си, а са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него, съобщи Нова телевизия.

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

"Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи. Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
10
 
7
 
! Отговори
пппп преди 2 години
Хахаха Браво! Разсмяхте ме, значи си измислям, че имам двама сина и съпруга с която се разбираме чудесно ?? Или не вярвате, че не всички жени са зли като Вас !! Недейте така, просто казвам, че със сигурност и тя има вина за тази крайна постъпка на убиеца! Дано се оправи жената, но едно знам със сигурност : вече така няма да прави!
66
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ИстинатаАми то мерките са да се гарантират условия, че тези жени могат да се чувстват равнопоставени и да имат социални механизми за защита: затова българските русофили пищят срещу международни договори, които защитават такива неща - щото току виж се оказали в равностойно положение с жените и тогава .... тогава какво ще ги прави голямата работа?
65
3
 
15
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Дано оцелее жената и да се възстанови напълно! Странно е обаче, не изглежда като следствие от любовна афера...
64
17
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Българските мъже са комплексари.Щом не са доволни от една връзка убиват я жената,я децата,я и двете.Това е абсурдно и някой трябва да вземе мерки.
63
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ненормални бивши шапкари ходят с оръжие по улиците
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Прав си, трябваш да кажа, че са докарали до съвършенство механизма им за самозаблуда.Иначе измислиците им си личат отдалеч.
61
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом си е наумил да я убие е щял да го направи. Дали с пистолет,нож,с душене или пребиване е все тая. Човек като изперка за момент не мисли за последствията.
60
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе като те нерви,счупи и носът,избий и 4 зъба.Абе пълна промянна и наорави.Вкарая е два месеца в болницата.После половин година да ходи с противогаз.*** недей да я убиваш.П..П Като се пооправи о освести-повтори упражнението.Не я убивай!
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66,чак до съвършенство. От далече му личи, че е филмар, аз на другарите отдавна съм им казал, че за нищо не стават. Нито опорките им свестни, нито измислиците им.
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ппппГоркия. Русофилите сте докарали до съвършенство измислиците с които да живеете.
57
1
 
11
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Сума народ имат оръжие(законно), бивши и настоящи военни и ченгета, прокурори, ловци, бизнесмени и съвсем обикновени хора.., със законен пистолет освен такава глупост, друго не можеш да направиш, законите са ни такива, че все си виновен
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали са били любовници лесно ще се провери. Но по-скоро са се сдърпали за нещо и военния е превъртял. Народа е яко изперкал и за поглед накриво някои скачат. Какво остава да му направиш забележка или свирнеш с клаксон.
55
0
 
1
 
! Отговори
Eкскюз преди 2 години
До 52 се отнасяше. Сори.
54
0
 
23
 
! Отговори
ИванК преди 2 години
При българската статистика е по-вероятно един катаджия да извърши престъпление със служебния пищов, отколкото да го използва за защита на граждани или самозащита.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56Значи си безработен, както предположих.:)))))
52
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой да извърши тая глупост освен военен.Имаме и такъв за президент.Стойте и гледайте сеира на Радев..
51
3
 
11
 
! Отговори
пппп преди 2 години
до 46 Нищо не си измислям на 50 години съм и имам деца на 22 -24 години! Съпругата ми е добър и свестен човек с който живея от 25 години! А ти ме критикуваш, защото си жена и ми се струва, че спадаш към по лошичките жени! Всеки с късмета си, аз на времето имах късмета с мойта съпруга, но тоя явно не е изкарал късмет!
50
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 89-а престъпленията от военни се потулваха, а престъпниците често се измъкваха безнаказано. Колко жени си заминаха за нищо...
49
10
 
11
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Изкукал шапкар !!!А нас такива ни управляват сега
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53"Значи си безработен, както предположих."...................................Нищо не си предположил. Пенсионер съм с пенсии от България, САЩ, Великобритания и Швейцария.Само не ме питай как стават тези работи, защото не съм сам в тази благородна финансова дейност. Loool