Голяма част от германците против привилегии за ваксинираните

Редица ограничения се премахват за ваксинираните
16 май 2021 14:30, Ния Христова
55
Голяма част от германците против привилегии за ваксинираните
Снимка: БГНЕС
Голяма част от германците са против това да се дават привилегии на ваксинираните. Това показва проучване, направено от института за изследване на общественото мнение YouGov, поръчано от агенция ДПА. 32% казват, че групите хора не трябва да получават никакви предимства, стига всички да имат възможност да се ваксинират, посочва БГНЕС.
 
Други 21% смятат, че ваксинираните и възстановилите се от COVID-19 хора не трябва да се третират по различен начин от хората, които не са ваксинирани. Само 39% считат премахването на ограниченията за правилно. 8 процента не са предоставили никаква информация.
 
От миналата неделя има регламент, който премахва редица ограничения за ваксинираните хора и тези, възстановени от коронавирусна инфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начина на формулиране на старията е грешен!!!Няма привилегии за ваксинирианите. Има отнемане на права на неваксинирани! Може да звучи подобно, но разликата е ОГРОМНА!КАкто е формулирано ознчава, че не-ваксиниран означава новото нормално, а ваксиниран- вече привилегирован, ВИП и т.н. Това директно ни връща във вермената на фашизма и тоталитаризма.
27
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
Е,кой ще ги пусне антиваксърите в немските заводи да заразяват колегите си и да спират конвейерите?Там има индустрия,която трябва да работи.Това да не им е България да се лигавят по цял ден на едно кафе в някое кафене?Германия живее от производство което не бива да се спира!Който не иска да се ваксинира да дойде в България да оптяга локуми по цял ден!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само 39% считат премахването на ограниченията за правилно." Мисирките удрят отново.
25
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Голяма част от германците са против това да се дават привилегии на ваксинираните."Това е мутирал вирус до момента в който започна да убива. Пандемията е резултат от този вирус. Ваксината помага на имунната система да се адаптира към вируса. Без ограничения на неваксиниеаните падението ще продължи.
24
0
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Да ,инсулта го има като ,,нежелана реакция'',но според мен е по-скоро лицева парализа,която за доста често е съобщавано. Това състояние е лечимо с времето,страшна е частичната парализа на лявата или дясната страна на тялото,а за мене лично са най-плашещи-автоимунните заболявания,които се проявяват след години и не се лекуват.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли от какво печели най-много пфармаиндустрията? От болни хора. Ако всички са здрави, фармаиндустрията ще фалира. Как фармаиндустрията да разболее много хора и да има повече "клиенти"? Ами с "ваксини"... Да се ваксинирате задължително... :) ...
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 24Това, което аз конкретно прочетох като нежелана странична реакция е увисване на част от лицето, обикновено едната половина. Това на какво ви прилича? На мен ми прилича на инсулт, не знам на вас. Макар да не пише директно "инсулт", всички сме виждали хора претърпели инсулт и като говорят им се отваря само половината уста а другата половина е увиснала и неподвижна.Ама народа не чете, а подписва, за да го пуснат час по-скоро на гръцкото море нали?
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Така трябва да е! Хората, които се ваксинират искат нормален живот и трябва да получат такъв за отговорното си решение." - И какво му е отговорното на решението? Нали и ти можеш да заразяваш останалите. Нито пазиш останалите, нито знаеш как ще ти се отрази ваксината на собственото ти здраве сега или в бъдеще. Ако не си разбрал в Норвегия забраниха Астрата, защото риска от фатален край от Ковид е по-малък отколкото риска от фатален край от ваксата. Честито на печелившите!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето в превод ,част от листовките ,които приемащите ваксините,трябва да подпишат,във връзка снемане на всякаква отговорност от компаниите производители;,,____ Разбирам и прегледах съществените нежелани събития, съобщени във връзка с инжекциите на Covid-19. Известните нежелани събития включват инфекция с Covid-19; анафилаксия; неврологични разстройства; автоимунни нарушения; други дългосрочни хронични заболявания,слепота,глухота,увреждане на плода,мъртво раждане,безсплодие и смърт.''
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
света трябва да продължи по старо му си, без деление на хората на ваксиниране и не, както и в бг правят, столичани и селяни, все са българи, но с цел делят хората, така е и в етносите и в религиите и на всяко нещо. друго също за ваксините, има хора които не могат да бъдат ваксинирани по най различни куп причини, не само това, който има акъл, и сам ще се сети
18
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
Абе толкова ли няма подходящи юристи тук да разяснят този казус със човешките права?Повече от ясно е че се нарушават!Няма много варианти за да се спазят правата на всички хора:Най-добре ще бъде на всеки ваксиниран да му плащат за това че го ваксинират, и то поне 1000 евро на една доза! Така и така всички мисля че разбрахме, че ни принуждават да ни ваксинират с експериментални ваксини, щом ще правят експерименти с доброволци - бецален бите! Така се прави със всички участници в експерименти!
17
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: 123 (номер 18)Много точно и ясно го каза - извратена демокрация.Имаше достатъчно сравнения, включително такива, за неваксинирани хора, които все едно носят жълти еврейски звезди за да се различават от тези, които са ваксинирани.Общо взето, истинската демокрация няма много варианти.Има два варианта: Или да направят ваксините задължителни за всички както е с ваксината за тетанус например (а те не могат), или всеки да си плаща ваксината, или тестовете да ги направят безплатни!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолф Меркел задължава всички ученици, 2 пъти седмично да си бъркат в носа, за корона тест!?! Безумие!!!
15
1
 
6
 
! Отговори
заглавието подвежда преди 2 години
Ще има ограничения на неваксинираните.
14
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Чист медицински фашизъм. И при комунизма не е имало такава гавра с хората. Пиkая на извратената ви демокрация.
13
5
 
1
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Анонимен 14Не обичам цинизмите и затова ще кажа, че според мен ти си рожба на имбрийдинг! Как иначе да си обясня такъв умствен дефицит като твоя? Може би с липсата на презервативи при сношението на *** с баща ти?
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги пита па немците какво искат?!Те 30 години откак подписаха мирния договор за края на ВСВ конституция още няммаат.
11
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никаква логика в такива привилегии.След като и боледуват /което вече лично го видях/ и са заразни - няма причина да са привилегировани.Единственият мотив за това е да се принудят към химизиране възможно най-голям брой хора. Да се принудят, и ако не щат - да се насилят, вкл. физически. Защото вече натам се върви.
10
27
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
До АнонименОтговорно провалилите се на теста за интелигентност на Жак Атали няма да имат нито нормален живот, а още по-малко имунитет, там където те са се запътили няма да има трябват тези неща така или иначе...
9
44
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва да е! Хората, които се ваксинират искат нормален живот и трябва да получат такъв за отговорното си решение.