В Германия: Ще трябва повторна ваксинация срещу COVID-19

Вирусът няма да си тръгне, казват експертите
16 май 2021 14:15, Ния Христова
92
В Германия: Ще трябва повторна ваксинация срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Експерти от Постоянната комисия по ваксинация в Германия (STIKO) смятат, че е много вероятно жителите на страната да трябва да си поставят отново ваксина срещу коронавирус най-късно през 2022 г., предаде БГНЕС.
 
"Вирусът няма да си тръгне. Затова сегашните ваксинации няма да бъдат последни", заяви председателят на комисията Томас Мертенс в интервю за Функе. Според него, хората трябва да са подготвени вероятно през следващата година да подновят ваксините си.
 
Бившият епидемиолог Карл Лаутербах от Социалдемократическата партия също подкрепи това виждане. Той смята, че имунната защита след ваксиниране продължава половин година. На някои от жители на Германия ще им се наложи да минат през повторна ваксинация още тази есен.
 
Ако в страната започнат да се разпространяват различни варианти на COVID-19, срещу които съществуващите ваксини са слабоефективни, с усъвършенстваните препарати ще започнат да се правят ваксинации по-рано, смята той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицинска тирания! Това няма да свърши от само себе си. Както правителство, което хората никога не са избирали и няма опозиция, няма да пусне властта.
36
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не повторно, а редовно.
35
5
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Пандемията е отлично средство да се отървем от слабоумните и страхливи наши сънародници...
34
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е добре. Гледаш го някой ваксиниран, с паспорт, а всъщност са минали седем месеца и вече е ужасен смъртоносен ковиинфектиращ супер разпространител. Единствен изход е да се монтира светодиод на челото, който да светва зелено при ПЪЛНО ИМУНИЗИРАНЕ, и след шест месеца да светва червено, за да сме предупредени останалите да бягаме и да се крием от този опасен източник на зараза. И при РЕИМУНИЗАЦИЯТА ще ресетват периодите и пак светва зелено. Съжалявам, но май нямаме друг шанс за ОЦЕЛЯВАНЕ
33
7
 
36
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Самият факт,че тази зима нямаше никакъв грип и грипни вълни,а само ковид,все повече ме убеждава в истинноста на т.н. конспиративни теории!Ваксиниране до откат,който не ще,ще яде дървото-тестове за всичко и като ти писне-давай ваксината!
32
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът - така нареченият грип, сега с мощна маркетингова кампания - няма да си тръгне, както никой грипен вирус "не си е тръгвал". Ваксините - така наречените грипни ваксини, но сега с колосална рекламна кампания - няма да спрат сезонния ковигрип, нито ще създадат имунитет на прилъганите. По-вероятно е да влошат чувствително естествения имунитет, особено при многократно бодене - както правят и останалите грипни ваксини.
31
27
 
27
 
! Отговори
До Анонимен 12, преди 2 години
"Теб някой да те е задължавал да си биеш инжекция."Вероятно химията в игличката съвсем ти е стопила мозъка. Ка да чуеш, като то мозък и за това се иска. Ушите са просто приставка към мозъка, кжойто ако не функционира, няма и да чуваш и виждаш.Разбира се, че ме задължават, след като вече обсъждаме паспорти, ограничаване на основните човешки права за неваксинираните и предоставяне на нелогични привилегии и елементарно заплаща /в пици, хамбургери и подобни глупотевини/ за ваксинираните.
30
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки интерпретира ситуацията според собственото си IQ.Когато си просст и неграмотен смяташ че няма вирОЦ и всичко е конспирация.Толкова по темата.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПепиКогато големите си приказват, не се тикай да се правиш на знаещ и да се излагаш.
28
7
 
35
 
! Отговори
Европейски съюз преди 2 години
Обикновен фашизъм.
27
37
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Аз се ваксинирах с първа игла на Пфайзер 20 дни по - късно си направих антитела и бяха на макс в лаборатория! Какво друго трябва да направя, за да съм сигурен, че ваксината действа ???? Мисля за сега втора игла да не си слагам, за да видя след два, три, четири месеца с какво ново ще ни изненадат за хубаво или лошо, и тогава ще реша дали пак да се бода, ако се налага! Какво толко философствате, като нищо не разбирате от ваксини и тяхното създаване!
26
2
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е, ЧЕ ВСИЧКИ ВАКСИНИРАНИ ЩЕ ГО ПРАВЯТ ОТНОВО И ОТНОВО НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА!!!ВАКСИНИТЕ СА ВЕРСИЯ 1 В МОМЕНТА ,НО ЩЕ ИМА И ВЕРСИЯ 2 , ВЕРСИЯ 3 И ТАКА ДО 101
25
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, могат да произведат фалшиви шипчета на протеина за 10 долара дозата, а не могат да произведат фалшиви антитела, които да действат като лекарство. Аааааа, да, последните могат да се продадат само на сериозно болните, а ваксините ще се набият на всеки. Мангизите брат....
24
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като хората с ваксина се разболяват за какво точно се ваксинира. Щяли по-леко да го изкарат, как се доказва това. Много хора без ваксина изкараха вируса леко. А тази глупост с ваксинационния паспорт е убийствена, побързва хората.
23
3
 
1
 
! Отговори
бобчо преди 2 години
до 24И на теб не ти е лесно!
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роби!
21
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще трябва я. И така всяка година по две нови ваксини. Да обновяват софтуера. Вече не са хора, а ГМО същества патентовани и със собственик.
20
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес светът има около шест милиарда души. Те ще достигнат до около девет милиарда. Сега, ако свършим наистина страхотна работа с новите ваксини, здравеопазването и репродуктивното здраве, бихме могли да намалим това с може би 10 или 15 процента. " Изказване на Бил Гейтс пред форума TED 2010г.
19
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът на Бил Гейтс за намаляване на населението чрез ваксинация тече с пълна сила.
18
9
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боц, Боц, Боц... Всеки месец ще трябва да си инжектираме отрова. Иначе не можеш да си купиш хляб от магазина. Адолф Хитлер би се гордял с Меркел! Да създадеш фашизъм и диктатура и самият народ да се радва на фашизма. Това даже и Хитлер не успя да го постигне.