Еврокомисарят по разширяването в София заради РС Македония

В четвъртък ще е на посещение и в Скопие за разговори
123
Еврокомисарят по разширяването в София заради РС Македония
Снимка: БГНЕС

Eврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи и португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва, чиято страна председателства ЕС, ще посетят утре България и Република Северна Македония.

Те ще обсъдят въпроси, свързани с разширяването на ЕС с властите на двете страни, съобщиха от пресслужбата на Комисията.

В София те ще бъдат сутринта, където ще се срещнат с президента Румен Радев, с премиера Стефан Янев и с министъра на външните работи Светлан Стоев.

Следобед двамата ще бъдат в Скопие, където ще разговарят с президента Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев и с други официални лица.

"Официалното начало на преговори с Албания и Северна Македония е ключов приоритет за ЕС и първата междуправителствена конференция с двете страни трябва да се организира възможно най-бързо след приемането на преговорните рамки от Съветът на ЕС", подчертават от Комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86не знам кой е признавал македонският език мене никой не ме е питал дали го признавам. Така че ЕС вместо да робува на клишета да вземе да се заинтересува от истината. Защото аз ще започна да не го вземам на сериозно. И не е необходимо да ме поставя пред дилемата да бъда или да не бъда. Това е извиване на ръце а не правилна преценка. Това за мен не са истински политици.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73няма такова животно като македонска история и култура. Поне тези псевдомакедонци нямат. До 1945г. историята на Македония е българска. Това би трябвало да го знаят и гърците които обсебиха Егейска Македония. Ама то съседи като съседи ли имаме, пълна изродия. Зайо що не ходи на тях да се репчи. защото никой няма да му обърне внимание. А сега тия ще ми идват тука. Защо? да заминават в Гърция.
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Епитропан ДевкалионсДнешните "македонци" имат общо с Филип Македонски, колкото вие с елините. Държава Елада никога не е съществувала. Имало е полиси, всеки сам за себе си. Голяма част от Пантеона на Олимп е заимстван от пеласгите, а и от траките. Гриките идват от север, не е ясно в кои периоди. Освен това има еолийци, дориийци, ахейци, йониийци. Всяко племе със собствен диалект. После следва завладяване от Рим, нашествие на склавини, Византия, идва Оманска империя. Та не е ясно кое е гръцко.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Двата езика са доста близки и това може да се използва от бъдещи политици на Македония." - То няма два езика. Един език и един диалект според официалната позиция на БАН. Само дето северните мацкедонци не могат да приемат че са ***, щото са им промити мозъците че бугарите са лоши... Нищо - да извъртят половин век няколко поколения и пак ще проверим дали промивката си седи.
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РСМ ментално не е за ЕС, даже не е за Европа - трябва да е някъде между Казахстан и Таджикистан.
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези за какво ще идват до България! Да им пратим договора за добросъседство и да ходят да питат северстанците, защо за 4 год. нищо от договора не са изпълнили! Ами да са го изпълнили! Няма смисъл в ЕС да влизат лъжци, които подписват договори без да смятат да ги изпълняват, а после обвиняват отсрещната страна, че иска да се изпълни подписаното.
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удри вето на северните
72
2
 
13
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Ку-ку...
71
31
 
6
 
! Отговори
Епитропан Девкалионс преди 2 години
Българите трябваше да си платят със територии в полза на Гърция---че убиха 100 000 гърци .СРАМ ЗА ООН И ЗАПАДНИЯ СВЯТ ЧЕ НЕ КОМПЕНСИРАХА ГЪРЦИЯ СЪС ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ--ГРЪЦКИ ИЗКОННИ ЗЕМИ .......Цяла Билхгариа е ГРХЪЦКА ИЗКОННА АНТИЧНА ЗЕМЯ .ВСИЧКО В ИЗКУСТВЕНАТА ДЪРЖАВИЦА ''БИЛГАРИЯ' - Е ГРЪЦКО ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ .....ТРАКИТЕ БЯХА ЕЛЛИНИ КОГАТО ГИ ИМАШЕ И БЯХА ЖИВИ , И ТРАКИТЕ СА ЧАСТ ОТ ГЪРЦИЯ .
70
7
 
12
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Най-бързия начин в България да се свали служебно правителство и президент е те да клекнат на макетата. Ще бъдат свалени и то с кръв. Всички промени в МВР са с тази цел. Противодействие на българския отговор на клякането на просавецкото временно правителство
69
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71:не е фобия а отвращение и погнуса от руския ботуш, от който не сме видели нищо добро.А за нещастните русофили руските интереси винаги са били и са преди българските.Такива като теб да идат да поживеят 1 година в любимата ви Русия,сигурен съм, ще се върнете като русофоби.
68
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не били признаали "културата и езика на македонците".Ами културата и езика им бяха такива, че между двете войни ако искаш да си поръчаш някой да бъде убит търсиш македонец.За тях е нямало морални пречки да го извършат.Ако се прочетат книгите на Хайтов - на територията на Родопите е действала македонската ВМРО - според спомени на очевидци тогава в Родопите е имало повече убийства и кланета дори в сравнение с турско.
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 България е окупирана от Германия както и Сърбия и Македония. Васални царе и правителства командвани от Хитлер.
66
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешните русофоби в България са #наследниците на българските #фашисти от времето на втората #световна война. Просто Народният #съд не е свършил работата в #пълния обем -- не само фашиста, #а цялото семейство на фашиста.
65
3
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Македонски *** начело с големия тарикат Заев.
64
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два албански вица за т.н "македонци", албанците живеят от стотици години в географската област Македония и знаят много добре как изродените от Тито българи станаха македонци: Какво става като изкъпеш хубаво един македонец?Ставал чист българин.И другия, че господ ги е направил българи, а Тито македонци!
63
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на Народния съд много #от замесените български фашисти #са си получили заслуженото. Но #така наречените "демократи" #твърдят нещо друго. Даже ходят #на поклонения по няколко пъти #в годината в памет на "невинни #жертви на комунизма", включително #и бившия измислен премиер от #герб.
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66Сърбия е съюзник на Германия и България през ВСВ.
61
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато сърбите говорят за български #фашисти става дума за един момент #от ВСВ, когато от окупирана Югославия #немските войски заминават за източния #фронт, а на тяхно място идват български #части и само комендантът в Белград е #бил немец. Тогава действително са станали #някакви ексцесии, имало е много застреляни, #но за това българските историци не обелват #зъб. А днешните българи не знаят какво #точно е ставало по това време в Сърбия.
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За езика трябва да са още по-твърди от историята. Както са Австрия и Германия и имат австрийски вариант на немски език а Австрия си е отделна държава. Или Англия и САЩ, Англия и Австралия. Англия и САЩ не могат да се разберат в провинцията.