ЕС очаква цифровият "зелен сертификат" да влезе в сила от 1 юли

Ще помогне за възстановяване на пътуванията в Европа лятото
21 май 2021 07:32, Ния Христова
45
ЕС очаква цифровият "зелен сертификат" да влезе в сила от 1 юли
Снимка: Pixabay
Европейският парламент очаква, че цифровата карта за коронавирус ще влезе в сила в Европейския съюз на 1 юли. Това заяви ръководителят на Комисията по граждански свободи Хуан Фернандо Лопес Агилар, цитиран от БГНЕС.
 
"Имаме график, това споразумение все още трябва да бъде гласувано от Комитета за граждански свободи и одобрено на пленарната сесия на Европейския парламент. Очакваме сертификатът да влезе в сила до 1 юли", каза той.
 
Европейският парламент и държавите-членки на ЕС постигнаха сделка относно сертификат за COVID-19, който ще помогне пътуванията в Европа за летния сезон да се възстановят, предаде АФП.
 
Сделката ще позволи на всеки, който живее в 27-те държави членки, да може да получи цифрова здравна карта, която изпълнителната власт на ЕС нарича "зелен сертификат", за да покаже своя ваксинационен статус, резултатите от тестовете за COVID-19 или дали те са се възстановили от коронавирусна инфекция.
 
Окончателното одобрение на документа предвижда гласуване от депутатите на ЕП за влизането му в сила на пленарната сесия на 7-10 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
31
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 2 години
такъв сертификат нарушава основни права докато не осигурите БЕЗВРЕДНА ваксина. В противен случай всеки които иска да пътува е длъжен да застрашава живота си. Търсите си белята с такива закони и ще рухнете както други подобни в историята