Съд забрани протестите срещу COVID ограниченията в Берлин

Мотивът на съдиите е, че по време на демонстрации не се спазват мерките
22 май 2021 09:42, Ния Христова
63
Съд забрани протестите срещу COVID ограниченията в Берлин
Снимка: БГНЕС
Върховният административен съд на Берлин - Бранденбург забрани провеждането на две големи демонстрации срещу COVID ограниченията в Берлин, съобщи ДПА. Двете демонстрации бяха планирани за почивните дни. 
 
Протестни акции под надслов "За мир, свобода и основни права на гражданите" трябваше да се проведат този уикенд в Берлин. Предполага се, че около 16 000 души ще вземат участие. 
 
Съдът мотивира решението си с предишни протестни акции, когато не са се спазвали органичителните мерки.
 
Очаква се в протестите да се включат и противниците на мерките от движението "Алтернативно мислене". Те редовно организират митинги срещу ограниченията, ваксинирането и не приемат, че заразата носи някаква реална опасност. 
 
Подобни демонстрации често са съпроводени от сблъсъци с полиция и безредици. Според медиите участниците от това движение са представители на десни формации. 
 
В момента в Германия продължава да е в сила локдаун. Училищата и детските градини работят, а в някои провинции музеите и галериите са отворени. Много региони постепенно започват да разхлабват ограничителните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съда забранил протест срещу Ковид мерките, защото на протеста не се спазвали Ковид мерките..А протеста е точно срещу тези мерки?!!??Това е все едно да организираш автошествие в протест срещу ползването на автомобили..Луда работа.
1
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новия скапан евроатлантипески ред ! Скоро и задължителна ваксинация с закон