До края на август в Германия започва ваксинирането на деца над 12 г.

Това показва проект на документ на здравното министерство
27 май 2021 21:53, Петя Славова
22
До края на август в Германия започва ваксинирането на деца над 12 г.
Снимка: БГНЕС

Германия планира да предостави достатъчно ваксини за COVID, за да стартира ваксинация на всички деца над 12 години до края на август, показва проект на документ на здравното министерство.

Тъй като повече от 40% от населението от около 83 милиона души са получили поне една доза, вниманието е насочено към въпроса за разширяване на ваксинациите за юноши.

Още по темата

Канцлерът Ангела Меркел ще обсъди по-късно днес въпроса с премиерите на 16-те федерални провинции в Германия, предаде БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Мнението е разделено и главният експертен комитет на Германия за ваксинациите изрази предпазливост.

Някои учени казват, че поради липсата на данни за дългосрочните ефекти може да е по-добре да се ваксинират само юноши с рискови фактори.

Документът, предоставен преди преговорите, даде ясно да се разбере, че правителството иска да продължи напред и има за цел да предложи на всички 12-18-годишни поне първа доза до края на август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пипай децата!Мизерията си я слагай само на твоите.
9
0
 
2
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 2 години
Ако тази отрова пази само от тежко протичане на заразата, но не и от заразяване, заразоносителство и заразопредавателство и в същото време при децата заразата не протича тежко, тогава какъв точно е здравномедицинският смисъл да ги инжектират с отровата!? Все пак трябва да си мисли малко от малко, нали!? Ако има с какво обаче!
8
5
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Е, то трябва и да се мисли малко от малко... Може да няма починали до 15г. възраст, може до 35г. да са пренебрежително малко, но точно те разнасят заразата, сети се сам защо (а пък ако не можеш, поне не се напъвай - далеч по-умни хора от теб се занимават с този въпрос в германия).
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, да, ама това е в Германия... Ние, 'щото сме по-умни от тях и това е видно във всяко едно отношение, не щем да чуем за ваксина, ха-ха-ха. Ех, ***, ***, колко още има да теглиш и да се чудиш защо...
6
0
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Сигурен съм, че и с мъже имаш опит! Двустранен.
5
14
 
9
 
! Отговори
Панко преди 2 години
Ваксинирайте и наште че да се отървем от малките гаменчета
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е престъпление. Освен това е 100% излишно и безполезно. Страшни времена живеем
3
2
 
52
 
! Отговори
дАм преди 2 години
Да инжектираш тези експерименталки на деца (а и не само) си е живо престъпление.Белега на звяра.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости, зеления днес точно това каза в дебатите, че още има от приоритетните група 1 и 2 хора, които нямат дори получен час за ваксина, те тръгнали деца да ваксинират. И о изненада, в официалните данни на РКИ няма починали под 15 г. възраст, от 300 000 доказани случая. А при 15-35г. това е следващата категория от 1 160 000 има 165 починали или иначе казано 1,4 на 10 000. Та какво са тръгнали да се занимават с глупости, да ваксинират първо желаещите и тогава да насилваме и младите.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Изперкел си затвърждава фамилията!