Конфликт на интереси: ЕП иска чешкият премиер да върне пари

Андрей Бабиш продължавал да получава еврофинансиране
10 юни 2021 15:25, Елка Василева
27
Конфликт на интереси: ЕП иска чешкият премиер да върне пари
Снимка: архив, БГНЕС

Евродепутатите приеха резолюция, в която потвърждават наличието на конфликт на интереси при премиера на Чехия Андрей Бабиш.

Те определят като „неприемлив“ факта, че той продължава да получава субсидии от земеделските фондове на ЕС чрез фирмата „Агроферт“.

Още по темата

Евродепутатите смятат, че тя трябва да възстанови получените европейски и национални субсидии, а също така да се активира механизмът за върховенството на закона, ако Еврокомисията потвърди нарушенията.

Те подчертават, че системата за известяване на бенефициентите от еврофондовете трябва спешно да се актуализира.

Самият Бабиш отхвърли резолюцията, обвинявайки опозиционни партии, че използват европейска платформа за своите политически цели преди парламентарните избори през октомври, предаде БНР.

„Ние сме суверенна държава. Това е политическа борба, ще има избори и Европарламентът се опитва да повлияе на вота“, заяви Бабиш на брифинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е поредното доказателство за това,че ЕС...Народите на Европа...по волята на политическите им класи зависими от русия и отрекли се от ценностите , от десетилетия финансират ...мафиоти и крадци...и власт им осигуряват...това дори не е фашизъм!Г-н Президент на САЩ...отменете визитети си и отидете в Канада,Австралия...превръщат Ви в съучастник!Бог а пази САЩ!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашия бивш премиер научи и другите да крадат браво обмяна на опит
1
0
 
10
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
"Ние сме суверенна държава." - затова ви оставят от ЕС да крадете, защото СТЕ суверенни държави - за да искат гоите несуверенно в ЕС :))))))))))))))))