Лаура Кьовеши пристигна в България

В петък се очаква тя да даде пресконференция
Обновена: 10 юни 2021 18:57 | 10 юни 2021 18:50, Анисия Иванова
127
Лаура Кьовеши пристигна в България
Снимка: БГНЕС

На посещение в България е главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши. Страната ни е първата, която тя посещава, откакто ръководената от нея институция започна да работи на 1 юни.

Кьовеши се срещна с министъра на правосъдието Янаки Стоилов. Срещата им продължи около час. Основната тема на разговора им е била непопълнените места за български делегирани прокурори.

Преди дни двамата се срещнаха на заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург, където също е станало дума за вакантните позиции за европейски делегирани прокурори.

Очаква се Лаура Кьовеши да се срещне и с президента Румен Радев, с главния прокурор Иван Гешев, с Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и с четиримата български магистрати, които Колегиумът на Европейската прокуратурата одобри за европейски делегирани прокурори.

В петък се очаква тя да даде пресконференция, съобщи БНР. С Кьовеши в София пристигна и eвpoпeйcкият пpoкуpop Teoдopa Гeopгиeвa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне са я приели. Спомням си предният път като беше тука по времето на Батко, Кьовеши никой не я и прие. Я как се менят времената.
77
2
 
0
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
Дами и господа!Рентиера Радев няма нищо общо с Русия!!!Той и цялата му администрация са обучавани в САЩ-Пентагона и най вероятно са чипирани.....слуги на дълбоката сатанинска държава!Но все пак целта е да ви объркат да си мислите че е русофил и предател!Да разбира се че е предател,след като не разкрива истината на народа за Най голямата измама в историята на човечеството-ковид19,за която никой не представи нито едно доказателство в целия свят до момента..........и за предстоящата киберпандемия
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се е скрил и мълчи да не го подпукат за аферата с Грипените дето взе комисионни от шведите в аванс. Да не мислите, че за други няма тази Бойко Борисов. Просто му развалиха далаверите, това е.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най-унизителното замктемълските превратаджии беше, че Кьовеши като мина край тях даже и не ги погледна, отвърна глава от тях и побърза да се вмъкне във входа на Съдебната палата.Те, горките я гледаха като Майка Тереза, явно цяла година пропаганда на глупостите на Христо Бойкикев им е замъглил акъла какви са правомощията на европейския прокурор и каква е причината за посещението му у нас.
74
0
 
1
 
! Отговори
GEORGE BG преди 2 години
До АхмедНЯКОЙ ТИ Е ИАЗБИЛ АКЪЛА !1 ВЪВ ВСИЧКИ УЧЕБНИЦИ ПО ВЕТЕРНАРНА МЕДИЦИНА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ ПИШЕ ,ЧЕ ТАКА СЕ ПРАВИ , ЕДНО ЖИВОТНО ДА Е БОЛНО ВСИЧКИ СЕ ИЗБИВАТ, ЗАЩОТО СЕ ПРДПАЗАВАТ ХИЛЯДИ ДРУГА ДА ИЗАМРЪТ.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бря ..не чакайте много от тая ,само кво казаха :че ще разследват случеи на кражби от ЕС суми над 10 милиона евро)ми под 10 милиона кво правят
72
5
 
6
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Кошеви веднага да започне разследване за незаконно и умишлено избитите животни от ГЕРБ в България. Овце, крави, кози и кокошки отглеждони в личните стопанства.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският шпионин ли нямало от какво да се притеснява?
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешефта е станал командир на Горнооряховския партизански отряд. Същият нападнал 3 мандри, две кметства и 5 бабички....Забелязан е да се оттегля в Балкана с , 10 кокошки..
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77Еми единия Маджо го прати в Чехия да присвоява коли, другия отиде да се учи в Алабама, съдба братче :)))
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е запозната с корупцията и нашето правосъдие и далаверите на герба ,но както въждате дълго време си траеше сега за какво е тук?
67
5
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Защото няма от какво да се притеснява. Радев цял живот е служил в армията вместо да бърка в кацата с меда като Тиквата :)
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74За Боко или за Кьовеши става на въпрос, щото не се разбра :))) Кой има пълната подкрепа в БГ, некакъв пленум ли е имало ? :)))))
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румбакис що така притихна след идването на Кьовеши? :) :) :)
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото има пълната подкрепа на водещите западни лидери. Както и подкрепа от мнозинството гласовоподатели. Аз не крада и нямам далавера от нищо. Смятам, че хората в България сме такива, че който и да управлява, все ще бъдем зле.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко все още го пазят от НСО, това че се е отказал, не значи наистина че се е отказал, много сте плитки :)))
62
5
 
9
 
! Отговори
дo 69 преди 2 години
Не знам дали ти е известно, че Тиквата няма да бъде дори депутат в следващото НС, а Къдравата Сю е кандидат за премиер.
61
5
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Не само, че пак ще е премиер, но и ще изкара още поне два мандата!
60
13
 
7
 
! Отговори
Прокурор преди 2 години
Гешев лично е предал на Кьовеши разработката за националния предател и руски резидент- Фигуранта. Казал и , че хората на Фигуранта искат да скрият разработката и като го свалят от поста , да заметат всички доказателства за престъпленията на Фигуранта.
59
5
 
7
 
! Отговори
до замислен преди 2 години
По каква логика ще подрепи Борисов? Той вече не е премиер и няма да бъде такъв за в бъдеще.