Намерили оръжие и Mein Kampf у мъжете, шамаросали Макрон

Живеели в "паралелен свят" на средновековната носталгия
10 юни 2021 20:42, Нели Христова
98
Намерили оръжие и Mein Kampf у мъжете, шамаросали Макрон
Снимка: БГНЕС

Огнестрелни оръжия и копие на Mein Kampf ("Моята борба" на Хитлер) са открити от полицията в дома на мъжа, който бе арестуван след като удари шамар на президента Еманюел Макрон.

Още по темата

Откритието вероятно ще допринесе за безпокойството, че екстремисткото насилие се разпространява във френската политика преди президентската кампания за следващата година.

Макрон беше ударен по лицето докато поздравяваше насъбралата се тълпа по време на посещение в Дром. Обиколката му из Франция има за цел да подобри контакта му с избирателите след пандемията.

Въпреки че държавният глава не пострада, продължи с посещението, както беше планирано, и се опитваше да смекчи инцидента, нападението все пак бе широко разглеждано като символ на тревожен политически климат.

Полицията арестува 28-годишния Дамиен Тарел и предполагаемият му съучастник, идентифициран само като Артър Си, за когото се твърди, че е заснел нападението и е публикувал клипа в Twitter.

Френски медии съобщават, че полицията е претърсила домовете на двамата мъже и е намерила копие от Mein Kampf - мемоарите и манифеста, написани от Хитлер в два тома през 1925 и 1926 г., в къщата на Артър Си. CNews, френският новинарски канал, заяви, че там е открито и огнестрелно оръжие. Разкритието подхранва предположенията, че мъжете са последователи на крайната десница.

Тарел е описан като фен на средновековните военни игри, който следва крайнодесни католически и роялистки сайтове в социалните медии. Докато удря Макрон, той крещи: "Montjoie Saint Denis!" - средновековен, роялистки боен вик, който е знак за подкрепа на екстремистките кръгове във Франция.

Твърди се, че той се абонирал за канал в YouTube и онлайн телевизия, управлявани от бивши членове на Националния фронт на Марин Льо Пен.

Източник от полицията съобщи, че Тарел, който живее с майка си и се препитава от "странни работи", не е успял да обясни защо е ударил президента и е предложил "идеологическа яхния".

Той и предполагаемият му съучастник са били пияни, когато Макрон е бил нападнат, според източника, който описва мъжете като живеещи по краищата на обществото в "паралелен свят" на средновековната носталгия и видеоигрите.

Има съобщения, че двамата имат връзки с жълтите жилетки - gilets jaunes - движение, което протестира срещу нарастващото неравенство по време на президентството на Макрон и получи подкрепа от крайните десни и ултралевите партии.

Макрон призова коментаторите да избягват да надценяват важността на инцидента, който той приписва на "глупост".

Льо Пен бързо се дистанцира от заподозрените, присъединявайки се към останалата част от френската политическа класа в осъждането на атаката срещу президента. Макрон, от своя страна, беше широко похвален от медиите, че не обърна толкова голямо внимание на инцидента и продължи да разговаря с избирателите.

Проучване на общественото мнение, публикувано от Paris Match, проведено преди нападението, установи, че популярността му се е повишила, като 50% от избирателите казват, че върши добра работа - най-високата му оценка от 2017 г. насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
14
 
! Отговори
А.Х. преди 2 години
Аз дочух,че са укривали и немска подводница във ваната.Подли нацисти!
33
0
 
10
 
! Отговори
4epa преди 2 години
НАМЕРИЛИ СА ДРЪНЦИ !!!!! АКО Е ИМАЛ ПИСТОЛЕТ ЗАЩО ГО ШАМАРОСВАТ МАКАРОНА !!!! НАГЛАСИЛИ СА ГИ ПО МИЛИЦИОНЕРСКИ !!!!!!!!!!!!
32
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОБРЕ, ЧЕ ИМА ВИДЕО, ЧЕ ЩЕШЕ ДА ИЗЛЪЖАТ, ЧЕ ГО Е НАПАДНАЛ С НОВИЧОК!
31
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
...и снимка на Путин.Смешници.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И части от газови камери......
29
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МАКАРОНА И ТОЙ БАРАБАР С КОМУНИСТИТЕ СЕ ЧУДИ КАК ДА ИЗЛЪЖЕ!!! САМО , ЧЕ НА КЛИПА Е 1 ЧОВЕК И МУ БИЕ ШАМАР А НЕ ГО РЪГА С НОЖ!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
също така намерили, ядрени оръжия и списъка с лошите деца за коледа...
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решили са да разчупят шаблона и този път да не подхвърлят наркотици!
26
0
 
15
 
! Отговори
Защо в заглавието преди 2 години
пишеш, че мъжете са го шамаросали, *** ***? Пък после казваш, че единият е ударил шамара, а другият е само заподозрян, защото е снимал и е публикувал видеото... И ти ли си била пияна, докато си писала?
25
1
 
14
 
! Отговори
маке преди 2 години
Тази нула Макрон в позор за Велика Франция.
24
0
 
6
 
! Отговори
бакалина преди 2 години
Францря ще изпревари,Белгия и Нидерландия .........Сещайте ???
23
0
 
8
 
! Отговори
Защо бе защо преди 2 години
Защо го бият този човек така и не разбрах.
22
1
 
8
 
! Отговори
#Me too преди 2 години
Кога ще има дело за госпожа Макрон, която в качеството си на учител е прелъстила преди 30 години непълнолетен ученик? Вкарвайте я на доживотен затвор заедно с оня американския продуцент!
21
1
 
11
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
То бива бива театри и циркове аман от пропаганда и активни мероприятия с политически цели !А кръвно писмо от Путин и чепига и мишкин намерхте ли също ???
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахме, че Питин и Лукашенко са диктатори, но аз не мога да разбера как един сериозен прокурор във Франция може да разреши претърсване на дома и бърникане вътре в личните данни на компютъра на един гражданин само за един шамар!!! А както кликнах от вчерашна статия, излезе, че момчето е бил член на дружество за колекциониране на оръжие; излиза, че притежанието на колекционерско оръжие е законно --- друг е въпроса ДА НЯМАШ БОЕПРИПАСИ И ПАТРОНИ за това оръжие. Долнопробна манипулация.
19
0
 
8
 
! Отговори
Имаме новина преди 2 години
Абе, по важното е че Хитлер е написал книгата и манифеста в къщата на Артър С.Поне според днес.БГ, де
18
0
 
8
 
! Отговори
Абе какви са тия преди 2 години
юмруци на снимката? Това не беше ли болшевишки символ? А макроница е много красива с тая маска, пу-пу.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незаконно ли е да притежаваш Майн Кампф, да си привърженик на Марин Льо Пен или да притежаваш огнестрелно оръжие? Относно последното, никъде в статията не се казва, че човекът няма разрешително. Безполовите европейци е редно да обърнат внимание на един друг контингент, който гази деца с тирове, реже глави и ходи на теътър с калашници. Крайно дясно няма, но ще проима, ако продължават с крайно неадекватните си проислямоафрикански политики и унищожават собствения си народ.
16
1
 
13
 
! Отговори
лллллллллллллллллллл преди 2 години
Нема си напрая труда да чета бълвочи. Даже мисля да заложа, че стаийката завършва с Дойче Хмеле. То не бяха изкарваници на жертва, то не беше да ги направихте група - шамаросалИ. Намерили сигурно и ядрени бойни глави в мазето му на човечеца. Обаче повсеместния празник за обикновения човек няма как да го скриете. Както и тва, че ниския лилипут се надъха да се бие, и го спираше охраната му. Хак да им е и да си знаят, че не е започнала народната любов още.
15
1
 
13
 
! Отговори
Значи един шамар преди 2 години
от пиян е екстремизъм и тревожен политически климат, а избиване на мирни граждани с коли, ножове, бомби и други подръчни средства в центъра на европейски градове е амок? И какво, ако е последовател на крайнодесните и е абониран за ТВ канала им? Нали партията на Льо Пен е официална част от френската политическа система? Цялата ви статия е журналистическа яхния - Хитлер, огнестрелни оръжия, средновековни бойни викове, видеоигри, живеел с мама... Ама после си вижте таговете отдолу - лов на вещици!