Намерили оръжие и Mein Kampf у мъжете, шамаросали Макрон

Живеели в "паралелен свят" на средновековната носталгия
10 юни 2021 20:42, Нели Христова
98
Намерили оръжие и Mein Kampf у мъжете, шамаросали Макрон
Снимка: БГНЕС

Огнестрелни оръжия и копие на Mein Kampf ("Моята борба" на Хитлер) са открити от полицията в дома на мъжа, който бе арестуван след като удари шамар на президента Еманюел Макрон.

Още по темата

Откритието вероятно ще допринесе за безпокойството, че екстремисткото насилие се разпространява във френската политика преди президентската кампания за следващата година.

Макрон беше ударен по лицето докато поздравяваше насъбралата се тълпа по време на посещение в Дром. Обиколката му из Франция има за цел да подобри контакта му с избирателите след пандемията.

Въпреки че държавният глава не пострада, продължи с посещението, както беше планирано, и се опитваше да смекчи инцидента, нападението все пак бе широко разглеждано като символ на тревожен политически климат.

Полицията арестува 28-годишния Дамиен Тарел и предполагаемият му съучастник, идентифициран само като Артър Си, за когото се твърди, че е заснел нападението и е публикувал клипа в Twitter.

Френски медии съобщават, че полицията е претърсила домовете на двамата мъже и е намерила копие от Mein Kampf - мемоарите и манифеста, написани от Хитлер в два тома през 1925 и 1926 г., в къщата на Артър Си. CNews, френският новинарски канал, заяви, че там е открито и огнестрелно оръжие. Разкритието подхранва предположенията, че мъжете са последователи на крайната десница.

Тарел е описан като фен на средновековните военни игри, който следва крайнодесни католически и роялистки сайтове в социалните медии. Докато удря Макрон, той крещи: "Montjoie Saint Denis!" - средновековен, роялистки боен вик, който е знак за подкрепа на екстремистките кръгове във Франция.

Твърди се, че той се абонирал за канал в YouTube и онлайн телевизия, управлявани от бивши членове на Националния фронт на Марин Льо Пен.

Източник от полицията съобщи, че Тарел, който живее с майка си и се препитава от "странни работи", не е успял да обясни защо е ударил президента и е предложил "идеологическа яхния".

Той и предполагаемият му съучастник са били пияни, когато Макрон е бил нападнат, според източника, който описва мъжете като живеещи по краищата на обществото в "паралелен свят" на средновековната носталгия и видеоигрите.

Има съобщения, че двамата имат връзки с жълтите жилетки - gilets jaunes - движение, което протестира срещу нарастващото неравенство по време на президентството на Макрон и получи подкрепа от крайните десни и ултралевите партии.

Макрон призова коментаторите да избягват да надценяват важността на инцидента, който той приписва на "глупост".

Льо Пен бързо се дистанцира от заподозрените, присъединявайки се към останалата част от френската политическа класа в осъждането на атаката срещу президента. Макрон, от своя страна, беше широко похвален от медиите, че не обърна толкова голямо внимание на инцидента и продължи да разговаря с избирателите.

Проучване на общественото мнение, публикувано от Paris Match, проведено преди нападението, установи, че популярността му се е повишила, като 50% от избирателите казват, че върши добра работа - най-високата му оценка от 2017 г. насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък един шамар .... :)) Ако беше некой прабългарин, главата му отиде :)) Франсетата винаги са били слаби, изключение прави корсиканеца Наполеон, нема за какво да се оплакват :)))
52
0
 
4
 
! Отговори
Борбата срещу преди 2 години
...десните във Франция започна. Провокации, компромати, демонизиране...скрипта е писан от същите хора, които демонизираха здравомислещите десни в Германия и Италия. Преднината на Марин Ле Пен трябва да бъде стопена. Това е задачата.
51
0
 
0
 
! Отговори
Чич'тиВрущял преди 2 години
Тази новина доказва само едно.Доживяхме времето,в йоето книгите станаха по0опасни от оръжието.Щом човек,който чете е престъпник.а този,който проповядва омраза,паразитира и убива,е нормален.значи краят на Европа е близо.И не,не се успокоявайте.Когато гори плевнята на комшията,следващото което ще гори е твоята.
50
0
 
0
 
! Отговори
КьоксалБаба преди 2 години
Много нежен тоз Макарон.Един шамар и веднага сълзи.Ако това беше Вова,щеше да покани нападателят на татамито,и да го разкости.И в крайна сметка "най-добре да дойдат танковете"!Ама и двата!ВЕДНАГА...
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този свят е 100% по -добър от вашия.Либералния ви ислям е проклятието на Европа.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен всичко това е инсценировка, за да отвличат вниманието на хората от по-важните неща.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако бяха намерили коран нямаше и да пиша а щяха и да ги оправдаят щото иначе е дискриминация към малцинствата
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че не са изплющяли и някой шамар на баба - фърст френч лейди.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ това НЕ може да се случи. Там шамари не бият, щото охраната отстрелва на място. Иначе, си гърмят по президентите от време на време.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как пък винаги откриват моята борба на химлер
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравят и двете RPG-та във вътрешните джобове...
42
0
 
5
 
! Отговори
slav преди 2 години
До Анонимен 55абсолютно подкрепям твърдението Ви! Освен да го "очернят" , случаят се представя някак лежерно типично за новите реалности в дyха на европейската политика. Гадове
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледат да очернят хората за да прикрият факта, че престъпниците са Макрон и охраната му
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е намерили са книга, какво толкова лошо. Или и там пак шенима цензура.
39
1
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Верваме Ви и не се Съмнявам! Комунистите казваха същите неща за ПраДядо ми преди да го пратят в Белене!!
38
1
 
7
 
! Отговори
777 преди 2 години
След време Mein Kampf ще се изучава в училище. Този Стокхолмски синдром на колониален социализъм в Европа идва в повече на обикновените хора.
37
2
 
11
 
! Отговори
Пляс пляс педдалите. преди 2 години
Като го пляскал по бузката , нападателя крещял стар роялистки боен вик ..... което много ядосало Макарон. Все пак друго си е нападятелят ти да извика "Аллах Акбар" . Така , по-етнически толерантно звучи ... Иначе .,.. еббббасси иронията , оня арабин дето прегази толкова народ в Ница го съдиха повече от два месеца и вероятно вече е на свобода ... а тоя едно шамарче и вече е в затвора . Тоя нежен Макарон да не се е разплакал ?
36
2
 
5
 
! Отговори
До Щирлиц преди 2 години
Снимките на Путин голи ли са били?Мммммм...
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко му е бил шамара на *** !