Гърция отчита скок на международните туристи през май

Страната започна да облекчава изискванията за пътуване
16 юни 2021 20:30, Ния Христова
3
Гърция отчита скок на международните туристи през май
Снимка: БГНЕС
Въздушният трафик в Гърция се засили през май. Това се дължи на решението на правителството да облекчи ограниченията за пътуване в началото на жизненоважния летен туристически сезон. Това показват данните на органите на гражданската авиация, пише БГНЕС.
 
Международните пристигания са скочили повече от 25 пъти през май до 383 107 от само 14 273 година по-рано, по време на първата фаза на пандемията от коронавируса, показват още данните, цитирани от Евронюз.
 
Гърция генерира около една пета от икономическата си продукция от туризма, но претърпя най-сериозния спад през 2020 г., тъй като пандемията принудително спря международните пътувания, като пристигащите намаляха със 75% от предходната година.
 
Тази година, след като кампаниите за ваксинация в Гърция и много други страни се засилиха, правителството очаква 50% ръст спрямо нивата от миналата година.
 
Общият трафик на гръцките летища все още е по-малък с 48% през първите пет месеца на годината, показват данните. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А хотелиерресторантьор Ганчев, татуирания бизнесмян, вие от глад, гледа лошо, мисли схеми и се чуди как да ощави всеки заблуден турист-мазохист появил се на хоризонта. Дебнат като чакали.