Полицията във Франция разтури купон, шестима пострадаха

1500 души се опитали да организират парти до град Редон
19 юни 2021 15:31, Петя Славова
29
Полицията във Франция разтури купон, шестима пострадаха
Снимка: БГНЕС

Най-малко шест души, включително петима жандармеристи, бяха ранени по време на разпръскване на музикално парти в департамента Ил и Вилен в Северозападна Франция, съобщи тази сутрин префектът на департамента Еманюел Бертие.

В петък около 19.00 часа близо 1 500 души се опитали да организират парти близо до град Редон. Пристигналите на мястото полицаи и жандармеристи помолили събралите се да се разотидат поради действащата забрана за масови събирания в условията на пандемия от коронавирус, предаде БГНЕС.

В отговор на това участниците в партито започнали да хвърлят срещу служителите на реда топки за петанк и бутилки със запалителна смес, подчерта Бертие.

По време на сблъсъците с полицията на 22-годишен участник в партито е била откъсната ръката и той е откаран в болница. Ранени са и петима жандармеристи, двама от които са изпратени в болницата в Редон, каза префектът.

В операцията са участвали повече от 250 служители на жандармерията. По информация на полицията, редът е възстановен едва седем часа по-късно. Префектът на Иле и Вилен заяви, че "прокуратурата е започнала разследване на безредиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иронията е, че онези, които се пишеха най-големите антикомунисти и радетели за свобода сега са най-раболепните роби на медицинския фашизъм. Нормално!
4
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркомани.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1984 - Не е имало, защото гиректно ги замъкваха в мазяяята на полицията и ги пребиваха, а ако не мжоеха да ги намерят, замъкваха роднини, приятели и познати и все ги откриваха и накрая всички бяха толкова оплашин ада гъкнат, че нямаше такива неща, кеото беше "добре", за слабоумни мекотели и вождовете на паритята.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще се нападат и полиция и жандармерия.
1
4
 
31
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Полиция и жандармерия нападна парти! Помня малко от комунизма ама такива новини не е имало :)