Евростат: С най-ниски цени сме в ЕС заедно с Румъния и Полша

Най-скъпо е в Дания, Ирландия и Люксембург
22 юни 2021 21:39, Петя Славова
32
Евростат: С най-ниски цени сме в ЕС заедно с Румъния и Полша
Снимка: БГНЕС

Разликите в цените на основни стоки и услуги в ЕС стигат до три пъти. Най-високи са цените в Дания, Ирландия и Люксембург, а най-ниски - в България, Румъния и Полша. Такива са данните на Европейската статистическа служба "Евростат."

Още по темата


Храната и безалкохолните напитки са най-евтини в Румъния, а най-скъпи са в Дания, следвана от Люксембург и Австрия. Дания е първенец с най-високи цени за ресторанти и хотели.

Най-високи са цените на алкохола и тютюна в Ирландия, следвана от Финландия, Швеция и Франция. На другия полюс е България с 61%.

От "Евростат" обясняват, че тази голяма вариация в цените се дължи главно на разликите в данъчното облагане на тези продукти между държавите-членки.


32
Още по темата: цениЕСЕвростат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Иванробинзонов преди 1 месец
Тази новина касае само крайните потребители. Аз всичко си правя сам и ме вълнуват борсовите цени на стоковите борси, понеже няма откъде да си изкопая всичко. Ето, вчера купих малко суров нефт, защото смятам да дестилирам бензин, а от остатъците ще изливам четири зимни гуми-това между другото. Иначе докато е топло ще пека тухли и топя едни стопилки за арматурно желязо, остава да направя цемент, тръби и кабели. За храна още ползвам рапично олио, става и за трактора
17
1
 
4
 
! Отговори
да живей биби преди 1 месец
И с най-ниски заплати и лоши условия на труд в ЦЯЛА ЕВРОПА и половин Азия.
16
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Абсьолютна лъжа!!! Отдавна живея в Германия. Услугите тук са наистина много скъпи, защото трудът е скъп, но хранителните стоки например са по- евтини.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си изберем Тиквата за още един мандат и ще шашнем всякакви статистики!
14
1
 
0
 
! Отговори
хай-тек преди 1 месец
До Кон хай-тека у нас взема колкото работник в полша.
13
2
 
5
 
! Отговори
Bolgar Bolgar преди 1 месец
НАЙ НИСКИ ЦЕНИТЕ В РУМЪНИЯ А ЗАПЛАТИТЕ ДВА ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ БУЛГАРИСТАНЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗНАЧИ В БУЛГУРСКО ЦЕНИТЕ СА ДВА ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ РУМЪНСКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Азиатката преди 1 месец
Аз купува и яде само български ориз. Череши също много харесва.И много харесва български фолклор.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най ниски цени , но с най ниско качество! И закономерно-най ниски заплати.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купувойте родно производство за да останат цените и в бъдеще така. Така правят в Полша. Пазаруваме ли в големите вериги, парите излизат от страната и те смачкват малкия местен производител. А като станат монопол - при тях хляба, при тях ножа
9
5
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
С разликата, че Полша и Румъния си запазиха производството отпреди 89-та, а ние ликвидирахме цялата икономика и освен да купуваме долнокачествените стоки на ЕС и "право" на гей парад, друго не се случи след навлизането ни в "евроатлантическия рай ";) !!!
8
1
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Идиотииий във Франция цените са по ниски от ***, олио 0'80 евроцента ,хляб един килограм едно евро,*** олио 2,30 евро,хляб един килограм 1,50 евро мляко 0,65 евроцента в булгаристан1,10 евро.
7
6
 
2
 
! Отговори
инфлуенсърки преди 1 месец
Цените на имотите в България са ниски.
6
4
 
10
 
! Отговори
Кон преди 1 месец
Важно е, по-важно даже, на кое място сме по заплати в ЕС? Аз подозирам, че сме на последно. Вие как мислите? Някой експерт?
5
3
 
13
 
! Отговори
имотите преди 1 месец
цените на имотите в София са по-високи от Варшава или Букурещ. Дори от Прага или Будапеща които привличат много повече туристи.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто проучването е правено в евро. Ако една стока струва 2 лева то я отчитат че струва 1 евро което се явава ниска цена.
3
2
 
3
 
! Отговори
И наемите преди 1 месец
Са по-ниски.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С алкохол не може да се нахраниш. Най-добре са шефовете на Софийска вода. Получават заплати като на еврокомисар, но си ги харчат в България.
1
15
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 1 месец
да, цените на услугите тук са пет пъти по-ниски от колкото в германия например, цените на ток, вода, бензин също. цените в ресторантите също, просто в софия е готино евтино.