Меркел и Макрон с критики към Гърция заради разхлабените мерки

Под ударите им попаднаха и други държави, зависещи от туризма
25 юни 2021 20:09, Нели Христова
32
Меркел и Макрон с критики към Гърция заради разхлабените мерки
Снимка: БГНЕС

Ангела Меркел и Еманюел Макрон подложиха Гърция и други зависими от туризма държави на критика заради свободния прием на туристи, ваксинирани с по-малко ефективните китайски и руски ваксини. Те предупредиха, че има реална възможност за въвеждане на допълнителни ограничения за пътуванията преди пика на туристическия сезон.

По време на срещата на върха на лидерите на Европейския съюз в Брюксел германският канцлер е изразила недоволство от факта, че държави-членки като Гърция посрещат радушно пътници, които са били ваксинирани срещу Covid-19със „Спутник V”, въпреки че препаратът не е одобрен от европейския регулатор и не е ясно дали действа срещу по-опасния вариант Делта на коронавируса.

След това тези посетители могат свободно да се придвижват в из територията на ЕС, където няма граничен контрол, съобщи информационният портал Keep Talking Greece.

Коментарите на Меркел допринасят за нарастващата тревога в Берлин и в други столици на ЕС във връзка с разпространението на по-заразни вирусни мутации, които могат да предизвикат нова вълна от хоспитализации и смъртни случаи. В същото време някои държави от ЕС бързат да рестартират туризма и да стабилизират затруднените си икономики.

По информация на гръцки служител, по-голямата част от лидерите са възприели по-прагматичен подход, признавайки, че вариантът Делта вече се е разпространил в ЕС и няма причина за тревога по отношение на пътуванията.

Френският президент Макрон също подкрепи германския канцлер, като и двамата коментираха евентуалната възможност за пълна забрана за пътуване от страни, в които щамът Делта е широко разпространен. По този повод се смята, че с това се прави препратка към Великобритания, където разпространението на този вариант на вируса предизвика удължаване на изискванията за социално дистанциране до средата на юли. И Гърция, и Кипър се отказаха от изискванията за карантина за гости, които удостоверят, че са ваксинирани с руската „Спутник” или китайската „Синофарм”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яла, баба ! Яла, яла...
23
0
 
12
 
! Отговори
Статистика преди 2 години
Бабичката и тинейджъра, какво злобеят, че гадните гърци пак ги прецакаха ли? Така е, и мен ме е яд, ама по-малко:) Каквото и да говорят, все ще наливат пари в Гърция , защото такава е съдбата- нали са водещи икономически страни, но все пак са зависими от нещо. На гръкът обаче не му дреме, какво мислят тези двамата, нали животът му върви.
22
2
 
13
 
! Отговори
Проф. Костов преди 2 години
Според реномираното списание "Лансер" ваксината Спутник V дава много по-добра защита от Оксфордската ваксина на Астра Зенека и за разлика от нея не причинява тромби.
21
2
 
11
 
! Отговори
овцата Доли преди 2 години
абееее ваксинирВайте се бееее. и само фазер и модеРНК за вси овце, че 5G мрежата на овчарите, която строят с вашите пари да ви локализирВа по всяко време и да ви терминирВа скоропостижно... наговорили са се вси овчари, вси бели овце да се ДНК изтестват, паспортизират и евтаназиваксинират от 12 годишни нагоре, а скоро и пеленачетата ще подпукат по устав... територия имат да освобождават за чеерни и жълтии овце, кафяви мечки и вълци.
20
1
 
28
 
! Отговори
мак преди 2 години
Точно меркел няма право да критикува когото и да било.
19
1
 
25
 
! Отговори
Лжхжйжъц преди 2 години
Целият свят ще е по добре без германците
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея тотално са загубили връзка с главният мозък (ако имат такъв, де). Това е прехвалената европейска демокрация - диктатура до дупка !
17
1
 
0
 
! Отговори
ЦЕНИТЕЛ преди 2 години
Моля ви да ми помогните да живея добре ! Не искам да съм оставен на пътя заради определени хора, които ме мразят !
16
0
 
24
 
! Отговори
Евроценности преди 2 години
Макрон към Меркел: "МАЛЕ,КОЛКО СИ КРАСИВА,ВЛЮБЕН СЪМ В ТЕБ"! Меркел:"СЛОЖИ ЕДНА ЗАБРАДКА-ДА ЗАПРИЛИЧАШ НА МЪЖ"!!!
15
3
 
0
 
! Отговори
МОЛЯ ВИ преди 2 години
Искам да живея добре ! Кои хора могат да ми помогнат да живея добре ? Моля ви бъдете така добри да ми помогните да живея добре и да имам приятелка !
14
1
 
30
 
! Отговори
Хитлер преди 2 години
Бабо,Меркел-ГЛЕДАЙ СИ ЗАБРАДКИТЕ,ЧЕРНИТЕ И ИМИГРАНТИТЕ КОИТО ДОКАРА В ЕВРОПА. ДАВАЙ ИМ ПОМОЩИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И СИ ПРАВИ СЕЛФИТА С ТЕЯ ТЪРТЕИ!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СМЕХ.. кефи *** цирка...
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Меркел каква го играе, тая наглата? Тая съсипа Европа, как не я е срам?! Тя покани враговете на цивилизацията в Европа.
11
1
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Един момент!..Точно ТУК прочетохме:"Глоби в Гърция за неносене на маски в автомобилитеВ колите могат да пътуват до трима пътници и шофьорът"....Е,според фашагата "Шмеркел",ТОВА ли са "разхлабените мерки"?!....Побесня внучката на Фюрера!..
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога товариш Меркел стана експерт по микробиология за да може да класофицира кои ваксини са ефективни и кои не?
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дадохте им на Гърците 30 млрд. евро от ЕС, сега копче не може да им кажете! Само евракис цапцаракис интесакис гърцитакис.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До конспиратор - А когато мозъка ви се напълни със съсиреци... няма и да разберете всъщност. Понеже отказвате да го ползвате. БОЦКАЙ
7
19
 
2
 
! Отговори
конспиратор преди 2 години
мда , когато белите ви дробове се напълнят с лепкава течност ще се молите за кислород и ваксина .
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, *** нещастни! Искате цяла Европа да ви играе по свирката, но няма да стане. Начукайте си тъпите мерки и ваксини там, където няма светлина. Съд за вас и СЗО!