Франция се радва на почти пълна свобода

Вариантът "Делта" продължава да притеснява някои европейски страни
1 юли 2021 06:37, Ния Христова
9
Франция се радва на почти пълна свобода
Снимка: БГНЕС
Във Франция премахнаха почти всички карантинни ограничения. Гражданите вече могат свободно да седят в ресторантите, да посещават масови културни и спортни събития, да ходят на църква и да отсядат в хотели. Затворени остават само нощните клубове, които трябва да отварят от 6 юли, съобщава „Евронюз“.
 
Напредъкът на ваксинацията и намаляващият процент на заболели позволяват на френските власти да премахнат ограниченията. Лекарите и политиците обаче напомнят, че миналото лято ситуацията беше същата и всичко завърши с тежка есенна вълна. Тази есен в Париж се очаква и четвърта вълна.
 
"Вариантът „Делта“ се разпространява и то много бързо. Той отчете 10% от новите случаи миналата седмица, за което ви разказах. Сега делът му се е удвоил", каза Габриел Атал, представител на френското правителство.
 
Каталуния вече отчита ръст в броя на новите случаи. Регионалните власти разрешиха безплатна ваксинация за граждани на 16 години. Планира се и създаването на мобилни центрове за ваксинация за онези райони, където степента на заразяване е най-висока или за тези, където няма достатъчно стационарни точки.
Още по темата
 
В Шотландия в понеделник бяха регистрирани 3285 случая на ден, което е нов антирекорд. Увеличението е особено високо сред младите хора. Това е свързано с продължаващото Европейско първенство по футбол - младите шотландци гледат мачове в барове. Но мнозина се заразяват по сватби, на работа и в училище.
 
Футболът притеснява и британците, и италианците. Четвъртфиналната среща между Англия и Украйна трябва да се проведе в Рим в събота. Лондон вече призова сънародниците си да гледат мача у дома, а не да тръгват по заведения.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 2 години
Франция е най-свободната и свободолюбива страна - майка на Просвещението, на Революцията, на Егалитаризма и на съвременната Република! Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Франция няма свобода. Ако напишеш нещо срещу правоверните те взривяват. Ако кажеш нещо срещу трипoловите те уволняват. Елитите им наложиха гepонтoфила за президент за да ускорят подмяната на населението. Ковид им e последния проблем.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече заприлича на оня роман "Петата вълна".
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И франсетата не са много умни.................щом избраха Макарона за президент!!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И франсетата не са по-умни от нас.....................и там 80 % от народа е стадо............това е обща тенденция на затъпяване и зомбиране............не е само в България така!!!!
4
0
 
10
 
! Отговори
Писанчев преди 2 години
На нас пък въобще не са ни налагали като френските ограничения и затова през цялото време бяхме по-малко опаразитени от тях. Мърлячи!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми на шмайзера за Франция. Скоро пак ще ги затворят. Естествено отново без причина. Като си траят и вярват на своите убиици да си траят. Глу паци.
2
2
 
13
 
! Отговори
oz преди 2 години
Стига с тия франсета...............прав е колегата по-долу..............те да не би да мислят за нас или да пишат за България във френските сайтове!! Но БГ-журналисти нали имат робско мислене...................все гледат какво става във Франция, Англия, Германия и САЩ...............а полза каква??Нулева!Научиха ли нещо полезно, което да пренесат в България?Не!!!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама в България от одавна сме свободни. Ама за франция и 2 стотинки не давам. Незнам защо пишете за тях за да го четем ние...