Мерките срешу "Делта": Най-добрата реклама на туризма в Гърция

Ваксинацията е най-важният фактор за туризма в международен план
4 юли 2021 22:17, Нели Христова
24
Мерките срешу "Делта": Най-добрата реклама на туризма в Гърция
Снимка: БГНЕС

„Защитата на Гърция срещу вариант „Делта“ на коронавируса ще бъде най-добрата реклама за туризма у нас“, каза министърът на туризма Харис Теохарис и добави, че това лято ще бъде по-добро за гръцкия туризъм от миналото.

В интервю за гръцкия уебсайт tourismtoday, Теохарис похвали „координирания план на гръцкото правителство за защита на здравето както на гръцките граждани, така и на туристите, с оглед на голямото търсене, както и на задействаните предпазни механизми за опазване на общественото здраве“.

„Както не се поколебахме да предприемем необходимите мерки, колкото и тежки да бяха, така и ще направим необходимото, ако това се налага от развитието на ситуацията“, посочи той.

Теохарис подчерта, че защитата на Гърция срещу варианта „Делта“ ще се превърне в най-добрата й сезонна туристическа реклама.

Той добави, че „ваксинацията е най-важният фактор за туризма в международен план, не само в Гърция. Трябва да разберем, че от ускоряването на ваксинационната кампания зависи дали ще се върнем към нормалното състояние или ще останем обсадени от пандемията и под постоянната заплаха от мутации“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е заради тази "реклама", скоро няма да им стъпя там...
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са гърците - най-добрата среда за туризъм е там, където има адекватни мерки за предпазване от вируса. Това гърците го приложиха успешно още миналата година, докато е България се премахваха мерки, което изгони туристите. Сега пак същото.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, недомаслените "мерки" изгониха туристите, които търсят нормална среда за почивка. И отиват там, където такава се предлага. А в Гърция отиват овцете и ковидот**качал***ките. Последните даже и там ще се притесняват да ходят, ама са малко като бройка и тяхното съществуване не интересува никой нормален човек. Те се нуждаят от психично лечение - да си го провеждат както намерят.
8
3
 
7
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
В северна Гърция никой не ще да се ваксинира. Защото хората там са с български произход и са по-умни от финикосемитските етиопци наречени гърци.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криво ви е да видите , че в Гърция и Турция хората излязоха по-умти от вас, по-голям процент ваксинирани, по-малко починали и повече туристи ще имат. А вие ще си чоплите семки в празни заведения и хотели.
6
6
 
16
 
! Отговори
. преди 2 години
Товя ,което са измислили за "чисти" и "смесени" места" и да те изнудват да се ваксинираш или непрекъснато да си правиш бързи тестове за да можеш да отидеш на ресторант счупи тъпометъра , исках да видя Закинтос тази година , нио ще избера Ю. Италия ,полетите са по-евтини в момента и да не забравяме , че ваксинираните продължават да бъдат преносители.
5
1
 
12
 
! Отговори
1912 преди 2 години
Ах че неграмотни писарушки!!!!!Видимите резултати на Хунтата!!!!Тотално затъпял народ....не народ а мър.........!!!!
4
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е с българи в момента в Гърция.Много повече отколкото на мутроморието.Причините са ясни.Поздрави от Нея Ираклица.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрата (анти)реклама, няма съмнение.
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се лъже с повод и без повод, по всяка тема, по всяко време е това, което характеризира десетилетието в което живеем.
1
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разтичали сме се за там.