Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България

Отрицателната нагласа към ваксините я отличавало от другите в ЕС
6 юли 2021 08:00, Елка Василева
227
Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България
Снимка: архив, БГНЕС

Отрицателната нагласа към ваксинирането отличава България на фона на други европейски страни, заяви пред БНР държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш.

Още по темата

„И доколкото разбирам, в България хората не искат да се ваксинират, защото не вярват на ваксините или се боят от последствията или симптомите. Президентът на България каза преди няколко дни, че това е голям проблем за България. А имат ваксините. Защото явно ваксинирането не е част от културата там“, посочи Ана Паула Закариаш.

В Португалия, където ваксинирани са над 36 процента от населението, вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта ще бъде въведен от 9 юли в Лисабон, Порто и още 43 общини в страната. Вечерен час беше в сила в Португалия и през изминалия уикенд.

Целта е да се ограничи разпространението на Делта варианта на вируса след рязък скок в новите случаи през последните седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто сме били нахендрени много повече пъти от вас и имаме имунитет срещу измами!
163
6
 
27
 
! Отговори
Сус ма преди 2 години
Живея в Дания, и тука много хора не вярват на ваксините и не ги употребяват, и им няма нищо, даже и вече магазините се влиза без маски (само които иска), пък като гледам в цяла Скандинавия са така.
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бъларите са станали суеверен народ от неверници.
161
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам какъв е проблема на Лис,бон,да не е столица на България????
160
7
 
22
 
! Отговори
Парадокс преди 2 години
До: 178 В държави с много ваксинирани има и много болни.В държави като България с малко ваксинирани, има и малко болни.Обаче пък ни плашат, че ако не се ваксинираме, на есен ни чака четвърта, пета, шеста и н'ам си к'ва вълна. Плашат ни с делта вариант а не са чували че вече се появи и капа вариант?Това какво трябва да ни говори?
159
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
Лисабон какво е захапал България?Защо не захапе редица други европейски държави, в които много ваксини не са задължителни?Например противотуберколозната ваксина БЦЖ, задължителна в България, както и в Португалия, не е задължителна във Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Германия, Франция, Финландия, Гърция, Италия, Норвегия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Англия!
158
9
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ТО ПЪК АНГЛИЯ ДЕТО 80% СА ВАКСИНИРАНИ МАСОВО ОТНОВО СЕ РАЗБОЛЯВАТ. И КАКЪВ Е ИЗВОДА, ЧЕ НЯКОЙ ГИГАНТ Е ИЗБЪЛВАЛ МИЛИАРДИ ВАКСИНИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ УСВОЕНИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ И ЕВРА И ЮРУШ НА ПРОСТОЛЮДИТО КУПУВАЙТЕ И СЕ БОЦКАЙТЕ. ВЗЕМЕТЕ ИЗРАЕЛ ВСИЧКИ ВАКСИНИРАНИ И МНОГО БОЛНИ ОТНОВО.
157
2
 
12
 
! Отговори
до Ваксърите преди 2 години
Гледахте ли за новата СОТ-технология по телевизията? Евтина е, не гарантира, че няма да ви ограбят, но гарантира, че ако ви ограбят, ще ви вземат по-малко. Който не си я инсталира вкъщи е *** конспиратор и бай ***. Всички умни и красиви вече я ползват. Даже при поръчка получавате безплатно кебапче. Всеки, който твърди, че тя не е ефективна,чете фейсбук и Бг-мама. Не му вярвайте. Почти всички хора в Израел и Великобритания я ползват, значи ние също трябва да го направим. Толкова за ваксърите!
156
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това че се ``информираш`` от Фейсбуук и Ютююб" - Поне да беше потърсил в гугъл кои са тези хора, чийто имена съм написал по-долу. Защо се излагате така? Единия е д-р Робърт Малоун и той е изобретателят на иРНК технологията. "Dr. Geertt Vanden Bossche - a Belgium virus expert, DMV, PhD, independent virologist and vaccine expert, formerly employed at GAVI and The Bill & Melinda Gates Foundation" Викаш ти пишaт в някакви блогове и пуска клипчета в youtube хаха Не четете, а се боцкате, ваш избор!!!
155
5
 
10
 
! Отговори
До 174 преди 2 години
Какво значи "допуснаха България да се управлява от мафиоти"? Не е работа ЕС да "допускат", нали не искаме да сме колония? Хайде вземете се в ръце *** и поемете отговорност за себе си. Почнете да се къпете, да си чистите къщите, да спортувате, и да си избирате нормални некрадливи да ви управляват
154
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожата да визира първо ЕС, защото ЕС допуснаха въпреки многобройни сигнали от България да бъде управлявана от мафиоти по мнението на американски служби/бивши дипломати! ЕС нищо не направи и изгуби доверието на българите! Доверие лесно се губи, но трудно печели! А по въпроса за културата да погледне издевателствата на завоевателите португалци към техните колонии и да има самокритичност! България не е имала колонии!
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези които четат (уж) само медицински сайтове: The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is an unapproved vaccine that may prevent COVID-19. There is no FDA-approved vaccine to prevent COVID-19Това е от уебсайта на Файзер! С други думи, няма одобрена/доказана ваксина. И как да има - по закон опитите с ваксини продължават минимум 3 до 6 години. За да се видят и средно и дългосрочните ефекти. За които, в случая нищо не знаем.
152
1
 
23
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Българите имат по-дълъг стаж в оцеляването от повечето европейци. И култура на оглеждане на ситуацията от всички страни.
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен174 Това че се ``информираш`` от Фейсбуук и Ютююб говори много за интелекта ти! Научни са публикациите, които излизат в доказани и уважавани специализирани медицински издания!!! Твоите ``учени`` със сигурност не публикуват в такива издания, а го правят през свои блогове, собствени сайтове или ютююб канали. Достоверността на такава ``научна`` информация е НУЛА!
150
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме стабилно правителство и затова няма кой да лъже с високите бройки на заразените. Служебното правителство е пуснало Ковид индустрията по течението, - има други приоритети.Като дойде новата власт, случаите рязко ще скочат и ще дойдат Епсилон, делта, кап... варианти.
149
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тук не става въпрос за култура, а за простотия при част от хората." Не, тук става въпрос за това, че ние антиваксърите четем научни публикации по темата, а вие ваксърите гледате БТВ и Нова. Веднага ти пиша 4 имена, които не са руски. Поинтересувай се от тяхното мнение и обвинявай тях, че са прости и конспиратори: д-р Робърт Малоун, д-р Брет Уайнстийн, д-р Байръм Бридъл, д-р Герт Ванден Боше. Хайде сега ти ми изброй поне 4 имена на хора, чийто научни публикации си чел ти... Чакам...
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Португалия нанася лирически шамари на мaкета и страховаксинатори. Наскорошни разкопки показват, че Сашо македонски е първият човек създал ваксина. Събрал всички антички у Скопие и ги боцнал да не се разболяват от малария в Индия, която се явява втората македонска колония след Луната. Обаче Сашко взел, че забравИл да си сложи и умpел от трескa на път за древниo македонски град Вавилон.
147
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямали сме култура за ваксиниране. Тук не става въпрос за култура, а за простотия при част от хората. Явно в Бг за разлика от другите европейци има прекалено много хора вярващи в конспирации и толкова много страхуващи се от вируса, че даже ги е страх да се ваксинират.
146
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах ... Нямали сме култура за ваксиниране. Тук не става въпрос за култура, а за критично мислене. Явно в Бг за разлика от другите европейци сме достатъчно умни, за да притежаваме такова. Това, че някой бил казал по телевизията, че трябва да направя нещо не означава, че аз ей сега ще скоча и ще го направя. Първо да обяснят кой и кога изолира вируса. После производителите да се подпишат, че са готови да влязат в затвора доживот, ако някой умре от ваксините им и след това ще си помисля...
145
21
 
8
 
! Отговори
Португалофил преди 2 години
Португалците все повече ме кефят. Първо казаха, че македонския е български, а сега удариха звучен шамар на антиваксъpите. "Не е част от културата им" или иначе казано aборигените ги е страх, че щели... да ги чипират. Смяяях, цяла Европа ви се смее :)))