Папа Франциск се върна във Ватикана след операцията

Той беше приет в болница поради вид дивертикулит
14 юли 2021 15:18, Нели Христова
12
Папа Франциск се върна във Ватикана след операцията
Снимка: БГНЕС

В сряда папа Франциск напусна болницата в Рим, където претърпя операция на дебелото черво на 4 юли.

84-годишният папа е изведен от университетската болница „Джемели“ с кола със затъмнени стъкла и по-късно е забелязан да се връща в дома си сред стените на Ватикана.

Той спрял по пътя в базиликата „Санта Мария Маджоре“ за бърза молитва, за да "изрази благодарността си за успеха на операцията си", заяви говорителят на Ватикана Матео Бруни в изявление.

Папата също се помоли в централната църква в Рим за „всички болни, особено всички, които е срещнал по време на престоя си в болница“, каза Бруни.

Франциск беше приет в болница поради вид дивертикулит. Първоначално Ватикана заяви, че ще лежи в болница около седмица, а папата отправи молитва от прозореца на болницата си в неделя.

В понеделник говорителят на Ватикана Матео Бруни заяви, че ще остане „още няколко дни“. Не беше ясно дали графикът на Франциск веднага ще се нормализира. Папата успя да свърши някаква работа от болницата и запази всичките си правомощия като понтифик, докато беше далеч.

Специален шамбелан, известен като "кардинал камерленго", е бил готов да поеме властта в случай на смърт, посочи Католическата информационна служба.

Сякаш за да изпревари въпросите за силата на папата, Ватикана обяви в деня, в който Франциск беше приет в болница, че ще пътува до Унгария и Словакия по-късно тази година. Той също така се надява да присъства на климатичната конференция COP26 в Глазгоу през ноември, според епископите на Шотландия, а има и планирано пътуване до Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Аууу,в колко часа е станало това събитие,м?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се беше помолил на бог да му направи операцията а не да чака на обикновените лекари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Павел Павлов от БФ на СУ хули свещениците от БПЦ в лекциите си.Турски шпионин обичащ парите на Анкара, говори врели некипели и е брутален еретик.Въобразил си е,че турците са ни братя и можел да покръсти турците.Луд за връзване фарисей,но хитър и ,подъл и все пак глупав.Турция ползва точно такива троянски коне ,подкупени с пари ,луди по природа ,за да завладеят България. Срам,че той прави филм с комунистката атеистка Дърева филм за Левски.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да признае,та те не наказаха самозванците от Св.Неделя дето поругаха Велимден пеейки на турски на празника.Павел Павлов от БФ на СУ е турски шпионин на издръжка ,говори срещу свещеници и защитава Турция открито на лекции,но мунсе дава фил за Апостола Левски да прави.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да богохулствам, но не мисля, че ако кажа нещо кофти за папата е богохулство. Казвам го, ето. Вярата е едно, дъртите самозванци, които ни наставляват са друго.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смениха ли му пола вече?
3
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво ни интересува нас, нормалните хора, здравословното състояние на другаря Хорхе Марио Берголио? Защо не пишете за здравословното състояние на далеч по-влиятелния и уважаван Далай Лама?
2
0
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
В Католическият храм "Свети Франциско" в София работят евреи. "Монасите",поне за единият от тях,съм сигурен,че е шиптър от Македония. Помагат с пари и храна,жилища и дрехи на мюсулмани. На християни не помагат. Защо всички църковни органи,а и държавни такива мълчат по този въпрос? Как така никой не си помръдна пръста да направи нещо?
1
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Настоявам за това Светият Синод да признае публично,че е съучастник на турци и евреи за превръщането на БПЦ в семитска месианска секта. Православен богослов съм и мога да различа,когато евреин и турчин са се навлекли в попски одежди. Тежко и горко и на преподавателите в Богосковски факултет за това,че правят на ударени с мокър ***,получавайки солидни рушвети,че от 1990 година до днес куп евреи и pоmaцi учиха богословие,с цел саботаж в Църквата. 22140