73% от испанците смятат, че младите ще живеят по-зле от родителите си

Песимизмът е пряко свързан с пандемията
16 юли 2021 18:23, Ния Христова
20
73% от испанците смятат, че младите ще живеят по-зле от родителите си
Снимка: БГНЕС
73 процента от испанците смятат, че младите ще живеят по-зле от родителите си. Това показва изследване на испанския Център за социологически проучвания, предаде БНР. Песимизмът им е пряко свързан с пандемията от COVID-19.
 
Преди такова мнение са имали близо 49 на 100 от испанците, а тези които са оптимисти по отношение на бъдещето на младите са намалели от 29% на 8,5% .
 
Проучването разкрива още неравенствата и проблемите, с които се сблъскват младите хора в Испания. 54,2% от анкетираните споделят, че младите се смятат за "второкласни граждани с по-лоши позиции и възможности" от тези на родителите си и на останалите възрастни хора.
 
Според 47,4% причината за това е "липсата на възможности за работа". 85% казват, че пандемията води до увеличаване и на социалните неравенства.
 
За близо 70 на сто от младите основният проблем по време на COVID пандемията са ниските заплати и едва 6,2% поставят на първо място стреса или умората.
 
Почти 60 на сто от младите испанци мислят, че живеят по-зле от връстниците си в другите европейски страни и само 1,7% считат, че са по-добре. 82% пък смятат, че публичните администрации "не правят достатъчно, за да подкрепят и помагат на младите хора".
 
Седем от десет испанци са единодушни "богатите хора да плащат повече данъци".
 
Що се отнася до детската бедност, 96,9% от испанците смятат, че една от мерките, които правителството трябва да предприеме е "насърчаване на заетостта на техните родители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
Някой да ми посочи капиталистическа държава където се живее спокойно и благоденстващо??? Или - имаш ли пари,ти си нещо, нямаш ли,ти си нищо.
18
0
 
3
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
Тук в Германия, в Англия, в БГ, в Америка, или където и да си, нямаш ли пари - загубен си!
17
1
 
1
 
! Отговори
До Гаро преди 2 години
Ми що не се върнеш тук да си пенсионер? Тук си е супер да си пенсионерстваш! Ако пък нещо не ти се получи винаги можеш да скочиш от седмия етаж като майката и дъщерята в Стара Загора.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дойдат тук да се видят в приключение.
15
0
 
8
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
Живея в Германия - пенсионер съм. Днес 16 Юли получих писмо от пенсионното, увеличават ми пенсията с !!!??? - 2 евра.....Правете си сметката как се живее при тукашните драконовски цени на всичко?! Две евро увеличение е всъщност гавра с мизерията на 75% от хората
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. След като дъртите изпро стяха дотам, да си унищожат държавата заради един грип...
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото не знаете колко беше щастливо в Испания преди 20 години сега наистина нещата наложени се променят но все пак е много по добре от България за съжаление сме на светлини години от тях .
12
1
 
8
 
! Отговори
Криза преди 2 години
Аз съм оптимист. Във времена на изгряващ фашизъм (идеологията на евреите филантропи) може да е тежко, но след това винаги идва един по- добър социален строй, в който ционизма и масонството са забранени. Справка 1939-1945г. - фашизъм, 1941-1989г.- забрана на масонството в България, 1975г.- ООН резолюция 3379 срещу ционизма като форма на расова дискриминация. А бе ционизъм=фашизъм и обратното.
11
1
 
13
 
! Отговори
Плана е диктатура преди 2 години
Ще живеят зле, като не мислят - като допускат да ги ваксинират, като се отказват от истинските неща и ги заменят за фалшиви.
10
4
 
0
 
! Отговори
следва Ковида преди 2 години
Добре живееха досега. Скоро влиза един в кафето, със златни вериги като в Кан, ама вкиснат щото имал проблеми с мъжа на снаха си, брат му бил умрял, ама първо той живял със снахата, но бил почтен и на сватбата на брат си казал, че тя вече му е сестра, две деца имала снахата, но от другите двама, но този не би случаен, защото бил живял в Барцелона, а сега щял да разпуска в Гърция.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 - И защото се оплакват и правят нещо, затова не им се налага да изкарват каквото и да е време в което и да си написал.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нормално... Жилищата станаха по 10 пъти по-скъпи, а заплатите с ао дв пъти скочиха. Освен това, човек вече не може да вади лев, да преживява с двете си ръце, освен ако не е с 8 години висше, 2 години неплатен стаж и не се надъни в централните райони, Щот там заби цялата еабита
7
3
 
10
 
! Отговори
От Германия преди 2 години
Испанци и францизи калто инглетата са свикнали да се оплакват винаги, всъщност имат най-добрите социални системи е Европа!! Свикнали всичко да им се поднася на тепсия!!! Точно тези социални системи ги правят такива, а защо не пробват да изкарат няколко месеца в ***!!! С жена ми преди 2 години бяхме Дения област Валенсия на почивка - хората там изглеждат много по щасливи от тук Дармщадт в Гермнания например. Ама да има да се говори нещо!
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73% от испанците биха сложили край на живота си, ако ги принудят да живеят в България шест месеца!
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да им изнесем пълничкия господин от ромски произход от село Банкя, та да ги оправи?
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бачкаш легално в Испания 180 дни , после лежиш и получаваш 600 евра на месец в продължение на две години . в България какво има ?
3
1
 
20
 
! Отговори
Стъкмистика преди 2 години
73% от българите смятат чалгата за тумор
2
4
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Примерите се виждат и у нас - с всяка година простотията и де6'илизма завземат нови територии... преди 12 години дългият не би взел толкова гласове, но европейското ни развитие мачка всичко що може да мисли и това е част от резултатите.
1
4
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Ми то с брюкселските психопати начело, трябва да си неграмотен ид'иот, да смяташ, че нещо по-добро може да се случи.