Нови жертви на потопа в Германия, бедствено положение в Бавария

Меркел ще поети селището Шулд, което е особено тежко пострадало
113
Нови жертви на потопа в Германия, бедствено положение в Бавария
Снимка: БГНЕС

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия достигнаха 156, съобщи тази сутрин полицията. С тях общият брой на загиналите в резултат на стихията в Западна Европа вече е 183 предаде Франс прес.

Още по темата

Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, по данни на полицията.

Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45.

В района Арвайлер има 670 ранени.

В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят.

В Горна Бавария, в района Берхтесгаденер ланд снощи беше обявено бедствено положение заради наводненията и двамата души, загинали там.

Федералният канцлер Ангела Меркел планира да посети селището Шулд в община Айфел, което е особено тежко пострадало от бурята, за да си създаде представа за общата ситуация.

След това е планирано изявление за пресата в Аденау, заедно с министър-председателката на провинцията Малу Драйер и други регионални министри.

Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер планира да посети Северен Рейн-Вестфалия и Райналнд-Пфалц утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
XXX преди 2 години
До Анонименаз личния ти автомобил бих го забранил още сега! Човека е открил как да използва свободната енергия преди повече от 100 години, но продължава да изпомпва нефт и газ и да замърсява повсеместно! За съжаление това няма да се промени, докато ... мислят по тоя начин!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангелицата дава милиони, даже милиарди за синоптични прогнози, вкл. спътникови системи + съответен софт, а така и не успяха да предупредят хората за надвисналата беда. Ще ми ходи по районите да ги посещава...след дъжд качулка. Поредната предизборна агитация, ще се откаже от властта колкото Путин или Си Зи Пин.
91
1
 
0
 
! Отговори
Папарака преди 2 години
По целят свят в ниското живеят бедните.Богатите са по хиловете,и това е на всякъде по света.Факти само.тези хорица пострадалите са все бачкьори на заплата.С една дума спасение няма,както няма и справедливодт и правосъдие на всякъде по света.Един Бог имаме само за надежда,но понякога и Той ни забравя.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тия колиТурците въртят бинеса със стари коли и понякога и други неща покрай него, даже и посягат на хора в колите!
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Австрия има потоп!
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от мостовете в планината е отнесен в Райнланд Пфалц
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи вярваш ли, че в Афганистан, Бангладеш и Нигерия някой въобще плаща детски? Което не ги спира да раждат. ---------------- Може, обаче там никой не ги слага в рамки, пасат си стадата и няма таз ливада моя, оная твоя и хиляди документи и гнили корумпирани яйца, които да ги спъват, да ги мародерстват , както и всичко останало, бедни са и нямат пари за храна, а камо ли за презерватив,спирала и хапчета!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от къщите им започват от ниското близко до кота 0 , не всички, но доста от къщите им са на ниско и се наводняват лесно.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости жертвите, дано да се оправят и хората! Дано и държавата им помогне, със сигурност ще им помогне,това не е България! Българите в миналото , не случайно са строили каменни основи на къщите,дебели от 0,60 м. до 1,00 м. ширина на каменната стена. Или каменни полуетажи.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"колко много мъка има в България , радвам се че се изнесох навреме от територията населена с дребни , злобни и завистливи душици" - Ако се радваше толкова много, колкото твърдиш, нямаше да четеш Бг-сайтове. Явно ти е мъчно за България. Въпреки това ти предлагам никога да не се връщаш, щом плюеш така по народа и родината си. Ренегати винаги е имало и винаги ще има. Има една приказка "за пари и майка си ще продаде". България ти е майка. Предполагам търсиш пари там, където си... И така...
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В БГ нема земетресения, нема наводнения (поне опустошителни), явно Аспарух е избрал правилното место преди повече от 1300 години :))" - Хубав коментар. Само за инфо - не Аспарух го е избрал. Аспарух се завръща на мястото, от което са тръгнали прадедите му. Дълга история... :) ... Нашата определено е доста изкривена, защото обикновено историята се пише от победителите, а ние от някъде 14 век не сме били победители, така че... :) ...
82
1
 
6
 
! Отговори
психиатър преди 2 години
Днес говорих с едни германци и те си мислят , че са хванали дядо си за шлифера. Обаче се оказва , че са в дълбока грешка. Ама те не разбират , че грешат и продължават да се заблуждават. Това си е техен проблем.
81
1
 
4
 
! Отговори
Стара истина преди 2 години
На калпава ракета - Космосът и е крив, на калпав управник - климатът му пречи.
80
6
 
19
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
Това е управлението на шошорковците-СЛЕД НАС И ПОТОП.Така е почти в цяла Европа.А у нас......Господ му е жал за България-след бибитковското управление и не ни наводни,даже и пожари няма ,като друга година...
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти вярваш ли, че в Афганистан, Бангладеш и Нигерия някой въобще плаща детски? Което не ги спира да раждат.
78
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вече се почна с изказванията за климата на всякаква зелено розово лилава политическа ***. чакайте скоро забрана на личните автомобили и утрояване на цените на храните заради допълнителни въглеродни данъци и забраната на петрола. Господ гледа еконацисти, Господ гледа и винаги праща сметка. това е само началото....
77
6
 
9
 
! Отговори
пепепппп преди 2 години
После гласувайте пак за Тиквата!
76
4
 
8
 
! Отговори
USA преди 2 години
ТО Е ТО.....СЛЕД МЕРКЕЛ И ПОТОП !
75
0
 
4
 
! Отговори
USA преди 2 години
До АнонименДА *** ТИКВАТА Е КОТУ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ !
74
5
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
А МРИАТ ШФАБЦИТЕ СЛЕДИ ТЕХ И ФРАНЦИТЕ !