Заради COVID: Без музика на Миконос, ограничено е и движението

Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли
18 юли 2021 18:50, Нели Христова
39
Заради COVID: Без музика на Миконос, ограничено е и движението
Снимка: БГНЕС

Гърция забрани музиката в ресторантите и баровете и ограничи движението на популярния си ваканционен остров Миконос в събота след нарастване на новите коронавирусни инфекции там.

Известен като парти остров на супербогатите, Миконос е една от най-популярните дестинации в Гърция, привличаща повече от милион посетители всяко лято, сред които холивудски звезди, модели и световноизвестни спортисти.

След „тревожно“ локално огнище Министерството на гражданската защита заяви, че забранява музиката на острова денонощно и ще позволи движение само от 1:00 до 6:00 ч. сутринта на онези, които отиват на работа и се връщат от работа, или по здравословни причини.

Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли, се казва в съобщението, цитирано от "Катимерини".

Гърция зависи от туризма за една пета от своята икономика и отчаяно се нуждае от силен сезон тази година след катастрофалната 2020 г., когато броят на посетителите и приходите се сринаха.

Броят на инфекциите нараства през последните седмици, което принуди правителството да наложи ваксинация на здравни работници и персонал в домовете за възрастни хора и да въведе нови ограничения в цялата страна, включително да допуска само ваксинирани клиенти на закрито в ресторанти и клубове.

„Призоваваме жителите, посетителите и специалистите на нашия красив остров да следват стриктно мерките, за да можем бързо да контролираме и ограничим разпространението на вируса и Миконос да се върне към нормалността“, заяви министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идвайте в България западни туристи. Тука има истински партита и истинско пиене и жени. Тея пишманнн арабиии в Гърция нестават за нищо. Скука голяма са там. Изобщо не им е я кръвта да правят такива неща.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Сен Тропе сме един върху друг. ............Няма маски-няма каски.............Който се е прецакал да търси парти на Миконос е голям балък.
37
4
 
12
 
! Отговори
Heyman преди 2 години
Хах...тия разсипаха собствената си държава...дано гърците не търпят този тормоз
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно ще забранят усмивките, това е следващото.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има музиката?! Просто искате да е тягостно, имало едно време музика но няма вече. Това е експеримент.
34
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 години
Сатанистите опитват да наложат фашистки ред по целия свят.
33
3
 
7
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Черна Гора, Албания или дори Африка е по-добрия, цивилизационен и почтен избор. Гърция е гнездото на Сатаната за момента! Нормален човек не би си причинил униженията.
32
4
 
8
 
! Отговори
до 27 от славянин преди 2 години
Ти ако искаш ходи и със скафандър, но не задължавай и другите да ходят като теб! Руснаците казват: ''който го е страх от мечки, не ходи в гората'', перифразирано: ''който го е страх от болести, по-добре да си стои вкъщи докато се мумифицира''!
31
3
 
2
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 2 години
Тиквичке, на масите както са нагъчкани рамо до рамо каква дистанция имат помежду си!? Ти слабоумен/на ли си или да!?
30
2
 
6
 
! Отговори
Пътуваме преди 2 години
С приятели си резервирахме кемпери под наем, ще вземем велосипеди и мотори и музика разбира се и ще си изкараме супер на къмпинг. Миналата година обикаляхме островите така и много ни допадна.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно ми е в Гърция и то защото си предплатих отпреди Ковида ,редовен бях ама докато не спрат с тези малоумщини-край.То няма да е почивка а треперене,озъртане и рестрикции.Да мисля как да се прибера-без тия.
28
1
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Пак ще бъде.
27
21
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Гледай да не предизвикаш съдбата и да лежиш повече от месец в болница с детето си,за което лекарите казват, че има голяма вероятност да не оцелее от вирусна пневмония/тогава нямаше Ковид/, че набързо ще ти стане ясно,защо някои ходят с маски.
26
3
 
2
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 2 години
До Мика "Уникално място за купонджии" *беше...
25
4
 
6
 
! Отговори
Мика преди 2 години
Жалко, че не мога да ви прикача снимки. Купонът, който се вихри по баровете в Миконос предида стъпя там , го бях виждала само по холивудските филми. Уникално място за купонджии!
24
8
 
3
 
! Отговори
Мика преди 2 години
На Миконос ходят много млади хора и в баровете на плажа се вихри див купон с танци и пиене на леко алкохолни напитки от големи прозрачни стъклени съдове с огромни дълги сламки. От един такъв съд пият 5-7 човека. Купонът е невероятен, но явно близкият контакт не е в хармония с коронавирус мерките. С мерки или без Миконос е уникално изживяване
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забраната е за да не се струпват за танци, партита, напивания, защото тогава за никаква социална дистанция не може са става дума. Без дискотеки и барове. Ще си лягат по-рано, или ще си пият по вилите и стаите.
22
13
 
2
 
! Отговори
Мика преди 2 години
Личи си, че никой от коментиращите никога не е ходил на Миконос.
21
5
 
21
 
! Отговори
Ник преди 2 години
стриктна хигиена, дистанция, закусвални без музика, а може би и без маси - ей така и на крак могат туристите в техния концлагер да погълнат своята порция, ако изобщо ги допуснат да влязат.. и на всичкото отгоре мазохисти-туристи продължават да ходят там да си харчат парите за унижението. вероятно дори Албания може да предложи по-свободен режим на концлагер от това недоразумение.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисирките, както винаги не са си обяснили заглавието, та идиотската забрана на музиката в гръцките ресторанти е защото някоя мъдра дофтурска каратуна е решила, че ако има музика хората щели да си говорят по-високто и да пръскат вируси по-надалече, едни приятели де ходиха в гърция ми го обясниха, навсякъде е забранена музиката там