Берлин: Европа се нуждае от САЩ срещу Китай и Русия

Така континента ще се противопостави на "трудните предизвикателства на ХХI век"
19 юли 2021 18:20, Красимир Ангелов
77
Берлин: Европа се нуждае от САЩ срещу Китай и Русия
Снимка: БГНЕС

Европа се нуждае от САЩ, за да се противопостави на "трудните предизвикателства на ХХI век", включително на Китай и Русия. Това заяви преди началото на преговори във Вашингтон Петер Бейер, специален представител на германското правителство за трансатлантическите отношения.

"Едно нещо мога да кажа със сигурност: ще можем да преживеем трудните предизвикателства на ХХI век – Китай, Русия, цифровизацията, климатичните промени и пандемията, която не е никак маловажна – ако работим в тесен, доверителен трансатлантически съюз. Накратко казано: Европа е нужна на Северна Америка, но Северна Америка също се нуждае от Европа", каза високопоставеният германски дипломат.

Централни теми на днешната серия от политически преговори, които ще продължат от днес до 23 юли, ще бъдат търговията, сигурността, климатичната политика и отношенията с Китай, уточниха от германското външно министерство, цитирани от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Европа се нуждае от САЩ толкоз, колкото някоя американка от сгърченото червейче между краката на Бидона.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е като да кажеш, че лекарството се нуждае от болен! Истината е, че ФАЩ се нуждае от Европа за собствени цели и изгода!
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49"Защото Путин иска да възстанови СССР." - тази 16 годишна лъжа на холандския либералдемократ зайлстра бе разобличена преди 3 години и половина. Нови опорки нямате ли?!
63
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха м България цензурираг ..п.т.н...не можете да го споменавате...това е престъпление
62
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименпростичко...ханс е цивилизован и хуманен,за разлика от *** и началниците му в китай...Германия никога не е произвеждала "биклуци"както и САЩ...дори в "най-бедната в ЕС" ограбена от зависимостта ви от политици...търсите...кражбата бре...а обвинявате ...малцинства...не карате лади...а германски и САЩ..."биклуци"...децата ви не висят пред руските посолства...Защо ли?замислете се...ами не искат да са крепостни...като вас
61
2
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Какво лошо има Ханс да пийне малко биричка с вурст след като цял ден е работил да издържа един грък и няколко сириеца?
60
1
 
6
 
! Отговори
СМех преди 2 години
Това го казаха докато се топлят на руска газ и разчитат на китайска милостиня
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На германоФашагите много им липсва една нова екскурзия на руските войници до Берлин,ама този път дотам ще се разходят руските ракети с ядрен заряд.Няма нужда да отиват войниците.Само че тоя път това ще стане едновременно с разходки на ракетите до ФАЩ...е и до слабоумния боклуккк,като нас,закачен за тези бандииюги!
58
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Та с прости сметки,основаващи се на годините,споменати там, стигнах до извода:..-2056-та година...Интересно,че МНОГО ПО-КЪСНО разбрах,че и Нютон е споменал тая година...Та който е жив,ще види..
57
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Е,прастария девиз "Дранг нах Остен" явно не е загубен....Тия дойчовци изглежда са по-безумни и от нас!..След като подпалиха света преди време,след като ядоха боя,..и то какъв,ПАК ПРИПЯВАТ СТАРИЯ РЕФРЕН...Е,третия път ще бъде ФАТАЛЕН за тях!!!..Но,"Когато Господ реши да прибере някого,първо му взема акъла"..Па "Грях-хаир",но може би ще се прочисти Европа на края?!.. И нещо "шантаво":-Преди доста години,когато четях Писанията,реших да СМЕТНА кога ще дойде "Края на света"..Чисто аритметически..Е,..
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германицте лъжат САЩ. Не спряха Северен поток 2. Ще ги дадем пак на руснаците, да дадат още на Полша.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Белия Нужник Не му пука за Европа, а само за свойте нужди !
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците го играят умно, хем са за САЩ, хем не стопират Северен поток 2 :))) Интересите клатят феса, както се казва по нашите ширини :)) Тука голема патърдия се вдигна около закона Магнитски..... какво стана, едно големо нищо :))))
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога политиката ще бъде срещу,а не за или заедно. Земята не е собственост на никой, колкото и да му се иска. Лепенето на етикети е най-лесно . Особено когато си неспособен да решиш собствените си проблеми и ти трябва оправдание или враг.
52
18
 
5
 
! Отговори
МДАААА преди 2 години
Запада мисли със собствената си глава ! ! ! За разлика от нас . За нас сме се оставили да мислят руските глави ! И мислят .
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белия дом има инсталиран комунистически Памперс и това го знае всяко дете в Америка.Само в Европа се правят на неразбрали.
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна пародия. До оня ден се прегръщахме с рашките сега са ни врагове. От къв зор? А китайците пък изобщо да не говорим. Къв враг ни е Китай на нас? Те може да са враг на САЩ, защото видяха, че вече не могат да правят каквото си искат и им бърка на едно тъмно място. Това не е наш проблем.
49
2
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А от та.либ.аните кой ше ни спасява -Та.либ.аните победиха СрАЩ :)))
48
1
 
12
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Хънтър Байдън получава заплата от китайската комунистическа партия за консултантски услуги в енергетиката,баща му ще е против Китай?!
47
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ И БОРИСОВ СРИНАТИ ОТ ТАЗИ НОВИНА ХАХАХАХА