Белгия след потопа: Разрушават цели квартали, за да разчистят

Щетите в най-засегнатите райони край Лиеж са за над 1 млрд. евро
20 юли 2021 16:00, Елка Василева
16
Белгия след потопа: Разрушават цели квартали, за да разчистят
Снимка: БГНЕС

Белгия запази в 12.00 ч. днес минута мълчание в памет на 31 жертви от опустошителните наводнения в страната от миналата седмица.

Още по темата

Местни медии цитират представител на голяма застрахователна компания, според когото щетите в най-засегнатите райони край Лиеж са за над един милиард евро.

Съобщава се, че ще се наложи цели квартали да бъдат напълно разрушени, за да бъдат почистени опасните сгради.

Все още стотици домакинства са без ток и вода, а 71 души остават безследно изчезнали. Цитират се мнения, според които някои от отнесените от пороя може никога да не бъдат открити.

Преди седмица в североизточните части на страната валежите бяха до пет пъти над нормата, което доведе до бързото преливане на реки. Досега в страната са събрани четири милиона евро от дарения за възстановяване на последиците. Правителството обяви днешния ден за траурен в памет на жертвите от бедствието.
/БТА/
 


16
Още от ЕС
Как Нидерландия се измъкна без жертва след тежките наводнения в Европа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Мери преди 6 дни
Жалко за хората. Явно не се усещат, че Шефа ги предупреждава нежно . Ако са умни, ще разберат за какво са предупрежденията.
15
0
 
6
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 6 дни
Тези приели белега на звяра, именно на тях Бог няма да има милост
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 7Хората там теглят заеми... а Лиеж вероятно е по-беден от Лозенец.
13
8
 
2
 
! Отговори
МАЦА преди 1 седмица
Автора на статията да не си ги измисля. Тука е Белгия. Цивилизована и бяла държава. Вече няма и помен от наводнението. Потопите са ежедневие само в България. В буквален и в преносен смисъл. Хахаха
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като разчистят и построят наново да вържат байряците на леворезбовите за да може Бог да види къде пак да бута. Доколкото си спомням в цяла европа имаше гей паради чак байряците им се вееха по катедралите. Да ама Бог не иска гей байряци. Бог иска нормални хора които да живеят според законите му. Докато не за живеят спорез Божиите закони много ще има да реват.
11
6
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
И какво ни интересува това нас, нормалните хора?
10
2
 
10
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Дядото горе им намигна, ама не се сещат.
9
5
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
И какво ни интересува това нас, нормалните 6?
8
1
 
12
 
! Отговори
Били Спасителя преди 1 седмица
Е то няма смисъл да ги строят наново. Нали намаляваме населението. По-добре да се сместят в наличните жилища, а на мястото на тези квартали да засадят дървета.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ами богати са, ще строят цели квартали наново, а тук, като потъне някое село, само репортажи от там, а хората се оправят сами!
6
2
 
12
 
! Отговори
aa преди 1 седмица
с маски ли ще почистят опасните сгради или без маски. Само на ваксинирани ли ще изплащат застраховки или да. и земете па научете значението на думите бе алооо, какво ще почствате и какво ще разчиствате.от новото неграмотно поколение джърналисти ли сте.
5
2
 
7
 
! Отговори
111 преди 1 седмица
До анонимника. Защо да съм злобен? Че пък и ***? Да не би вече да са приели такава директива срещу потопите? И ако са, потопите защо не я изпълняват тази директива? Накрая ще ги изгоним от ЕС тези потопи, като Унгария!
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бог бави но не забравя. Даде им възможност да се поправят да спрът с извращенията. Бог не иска гей паради не иска джендъри не иска трети пол. Бог е създал Мъж и Жена. Този Мъж и тази Жена трябва да създадат семейство. Жената да роди деца и двамата да ги отгледат и възпитат. Докато не направят това което Бог е пожелала много ще патят. Това което им се случи е само предупреждение. Следват още по тежки изпитания. Цели градове ще изчезнат заедно с населението. Тепърва започва наказанието Божие.
3
1
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 седмица
Страшно е било в Западна Европа, чак не мога да повярвам !!!
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 111Тъп си и си злобен, да не идва такава стихия и при нас
1
5
 
13
 
! Отговори
111 преди 1 седмица
Нищо де, тези от ЕП и ЕК нали са добре? Веднага ще измислят някоя директива, с която се забраняват потопите.