В Италия: Зелен пропуск за достъп до музеи, ресторанти, театри...

Документът влиза в сила от август
23 юли 2021 07:58, Анисия Иванова
21
В Италия: Зелен пропуск за достъп до музеи, ресторанти, театри...
Снимка: БГНЕС

Италианското правителство, което се опитва се справи с увеличението на случаите на зараза с коронавируса, обяви, че от следващия месец хората трябва да представят зелен пропуск, за да получат достъп до редица услуги и дейности, предадоха световните агенции.

От 6 август в Италия ще се изисква хората да представят зеления пропуск, за да имат достъп до спортни зали, плувни басейни, стадиони, музеи, спа центрове, казина, кина, театри и до закритите части на ресторантите и баровете.

Зеленият пропуск удостоверява, че притежателят му е получил поне една доза ваксина срещу вируса, има отрицателен тест, не по-стар от 48 часа, или е преболедувал COVID-19.

Италианският премиер Марио Драги определи зеления пропуск не като "арбитраж", а по-скоро като "условие за отваряне на икономическите дейности", призовавайки всички да се ваксинират. Той също така отбеляза заплахата от варианта Делта, но беше оптимист по отношение на икономическото възстановяване на Италия, като заяви, че икономиката се справя "много добре".

"Зеленият пропуск е средство, което ще позволи на италианците да продължат своите дейности при гаранцията, че няма да се озоват сред заразени хора", каза пред репортери министър-председателят Марио Драги.

Разногласията в правителството обаче означават, че засега няма да се приемат предложенията зеленият пропуск да бъде изискване за достъп до влаковете, обществения транспорт и вътрешните полети.

Правителството обаче се съгласи дискотеките да останат затворени дори за притежателите на зелен пропуск.
Италия регистрира в последно време по хиляди новозаразени за 24 часа.

Тенденцията е към увеличаване. Днес бяха регистрирани 5057 новозаразени. Така за първи път от 21 май насам беше превишен прага от 5000 новозаразени за денонощие, пише БТА.

"Вариантът Делта на вируса представлява заплаха, защото той се разпространява по-бързо от другите варианти", предупреди Драги. "Приканвам всички италианци да се ваксинират и да го направят незабавно", допълни той, като същевременно изрази задоволство, че над половината от италианците са напълно ваксинирани срещу коронавируса.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щял да съм да се разхождам по улиците хаха защо по улиците на село има мин вода далечко от зомбирани индивиди чист въздух пак ще оцелея.Радвайте се и на баровете и реаторантите и музеите и фитнесите те не правят нищо и не струват и значат нищо за мен!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 1 месец
Ако това сс боцкането стане, и се изисква за спортни мероприятия, заведения, хотели, кина, театри, ще има фалит , и няма да има публика по стадиони и зали. Ха честито ви нав всички. Тези 12 кинта дето Домус ги иска, за 3 те телевизии, дано фалират и те,
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една шепа луди окопали се на власт не притежават държавата,обществото,сградите,частния бизнес ,за да казват кой къде ще ходи. Това е лудост. Още малко ще избият хората,които не са им удобни.
16
0
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 1 месец
Държавата не може да казва кои ще са клиентите на частни бизнеси. Това е по-зле и от комунизъм и тоталитаризъм.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха, а ще махнат ли тия ограничения ако вирусът изчезне или просто така си въвеждат все нови ограничения, за да си укрепят авторитарната власт? Пък и що за глупост е това да ограничават останалите 30% от влизане в музеи и ресторанти? Те да не са държавни? Как така държавата решава кой ще ходи на ресторант?!А и по техните собствени прогнози при ваксиниране на 70% от населението трябваше да се справим с вируса. Вместо да се извиняват за лъжите те ограничават останалите хора?!?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14. Аз нямам необходимост. Изброените имат необходимост от мен та да захлебят. КАто няма пропуски няма кинти и има фалирование.
13
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на италианците,в в цяла Европа съществува закон който допуска собствениците на магазини,тятри , спортни зали ,ресторанти и т.н . да откажат достъпа на определени индивиди.Така ,че в скоро време ще има едни дето само ще се разхождат по улиците..
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хи-хи, ще се справят с коронавируса знайте ли кога?Баш га цъфнат налъмите! Новата индийска мутация не я ловят никакви ваксини - вижте в Гърция какво става!Вижте в Англия! Случайно ли в Англия отмениха всички мерки? Време е в цяла Европа да ги премахнат!
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият начин на принуда от сега е обречен на неуспех. А войната е осезаема и сигурна. Преминати са всякакви граници на нормалното от фашистите.
10
1
 
11
 
! Отговори
Голяма герб калинка преди 1 месец
днес са пуснали в домашен отпуск от-качалките от психиатриите и се надпреварват да коментират де що има статия за ваксинирането...
9
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Да богатеят 4ифутите !!!!
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ваксиниран заразява всеки, до когото се допре. Масовата - ваксинациямасов мор.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленият пропуск е само крачка към "пропуск за надеждни", който разбрал, разбрал!
6
1
 
50
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Колкото повече набодени - толкова повече заразени - факт във все повече държави по света! И решението на проблема било да има още повече набодени! Само на мен ли това ми прилича на ш.з.френия!?
5
3
 
7
 
! Отговори
Ака на 47 преди 1 месец
Аз имам пропуск
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи посочените обществени места ще останат без оборот, демек без приходи.
3
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще стане така по целия свят, няма ваксина- няма свободно придвижване колкото и да не ни се иска. В скоро време очаквам ЕС да приеме закон за дължителна ваксинация в Европа.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора какво ги интересуват неволите на ковидпcиxapи, хипохиндрици и 4фути.
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име".(Откр.13:16,17)