70% от пълнолетните в ЕС с по една доза ваксина този месец

Говорител на ЕК призна, че първоначалната цел не е постигната
27 юли 2021 14:58, Елка Василева
91
70% от пълнолетните в ЕС с по една доза ваксина този месец
Снимка: архив, БГНЕС

До края на юли 70 на сто от пълнолетните граждани на ЕС ще са получили по една доза ваксина, съобщи днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя допълни, че това изпълнява поставената от ЕС цел, въпреки че първоначалните заявки на комисията бяха до края на юли да бъдат ваксинирани изцяло 70 на сто от навършилите пълнолетие. Фон дер Лайен добави, че напълно ваксинираните в следващите дни ще достигнат 57 на сто.

Председателят на ЕК призова всички, които имат възможност, да се ваксинират, за да предпазят себе си и останалите. ЕС ще продължи да осигурява необходимите дози, отбеляза тя.

Още по темата

По-рано този месец Фон дер Лайен бе заявила, че ЕС има достатъчно ваксини за пълна имунизация на 70 на сто от хората над 18 години.

Комисията отчита, че в отделните държави от ЕС мащабът на имунизационната кампания е различен, като в някои страни целта за 70 на сто напълно ваксинирани пълнолетни граждани е постигната.

Говорител на ЕК призна на пресконференция, че първоначалната цел не е постигната и работата трябва да продължи. ЕС разполага с необходимите количества ваксини, ще помогнем на държавите за разяснителни кампании, посочи той. Според него досегашните данни са "истински успех".

Истината е, че работата не е свършена и целим пълното ваксиниране на 70 на сто от навършилите пълнолетие. Важно е държавите, щом получат дозите, бързо да ги поставят, това зависи от тях. Винаги сме казвали, че е необходима пълна ваксинация, не сме постигнали заложената през януари цел, добави говорителят.

Той не посочи нова цел за мащаба на имунизацията на фона на оценките на учени, че ваксинираните трябва да бъдат над 70 на сто, за да бъде преодоляна пандемията. По неговите думи разговорите с Вашингтон за допускане на ваксинирани европейци в САЩ продължават, макар засега да липсва яснота кога и как ще приключат. ЕС реши на 18 юни ваксинираните граждани на САЩ да получат право да пътуват до Европа по несъществени поводи.
/БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чрез изследване при 67% от ваксинираните се откриват наличие на тромби в кръвоносните съдове. Очаква се до 2 години да гушнат букета от сърдечно съдови заболявания. Всички от ваксинираните експериментални животни отпреди 5 години са умрели.
11
2
 
19
 
! Отговори
1111 преди 2 години
...на фона на оценките на учени, че ваксинираните трябва да бъдат над 70 на сто, за да бъде преодоляна пандемията.......А учените не казваха ли в началото че е нужно 70 на сто с имунитет (от ваксини и преболедуване) ???Пак леко се пропускат преболедувалите .
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни лъжи! Арх.Михаил ще я ловува тая.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90% от човешката популация ще се ликвидира с тея ваксини,световното правителство го е решило и замочна да го прилага вече
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тая и компания ги искам да се изпраят пред стената, а аз само ще сменям пълнителите...
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм от по умните 30% и няма да си рискувам живата за някаквиси смишни бонусчета
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този свят ще бъде затрит не от властимащите а от малодушието на простолюдието!!
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсулата ваксинира ли се?А такива номера да им бият физиологичен разтвор сместо отровата не се брои...
4
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Урсула даде 15 милиарда на Тиквата за ковид -Дс се раздават по 3000 евро на калпак!
3
2
 
34
 
! Отговори
††† преди 2 години
Тая да не е обработена по проект Монарх. Гледа като зомби.
2
3
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Урсула с рязана ваксина от Реджеп Тайпи
1
3
 
42
 
! Отговори
хуманоиди преди 2 години
какво лице само, празни очи, няма грам живот в тая