ЕК изпраща помощ на засегнатите от пожарите страни

Хора и техника пътуват към Италия, Гърция, РС Македония и Албания
Обновена: 4 авг 2021 16:13 | 4 авг 2021 16:11,
8
ЕК изпраща помощ на засегнатите от пожарите страни
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще изпрати хеликоптери, самолети и пожарникари в най-засегнатите от пожарите страни на континента – Италия, Гърция, Северна Македония и Албания.

От Франция тръгват два самолета тип Canadair. Те ще помогнат на Италия в борбата с огнената стихия. 

От Кипър за Гърция тръгват два пожарогасителни самолета, заедно с противопожарен екип, натоварен с подпомагането на операциите на място, се казва в съобщението на комисията, цитирано от Франс прес.

Чехия и Холандия изпращат два хеликоптера за подпомагане на операции в Албания, а Словения изпраща екип от 45 пожарникари в Северна Македония.

Още по темата
„Ние работим денонощно, за да изпратим помощ, тъй като в Европа бушуват пожари. Гражданска защита на ЕС гарантира, че съществуващите ни противопожарни инструменти се използват в пълния им потенциал. Това е чудесен пример за солидарност на ЕС в моменти на нужда”,  коментира комисарят по управление на кризи Янез Ленарчич.

По-рано тази седмица ЕС изпрати три водни бомбардировача тази седмица в Турция, която се бори с най -тежките пожари от десетилетие. При тях загинаха осем души. Унищожени са гори и земеделски земи, както и населените райони по бреговете.

В Гърция огнеборците се борят с няколко големи пожара в сряда. Сред тях е и този на север от Атина, където 300 души трябваше да бъдат евакуирани във вторник вечерта. В Албания мъж загина при горски пожар в района на Гирокастрале, където стотици пожарникари и войници се борят с десетки пожари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Скоро самата ЕК ще има нужда от помощ, хахахахахаха
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо е такъв факт. Каква е причината.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До2. Стига с тая Русия. В Токио защо се пише комитет а не Русия като държава. Това е новина.Коментара ти не е интересен за ЕК и Плевнелиев.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не пращат тук, че парите ще потънат