Шест страни искат ЕС да не спира връщането на мигранти в Афганистан

Не всеки неин гражданин имал автоматично право на закрила
10 авг 2021 22:25, Елка Василева
18
Шест страни искат ЕС да не спира връщането на мигранти в Афганистан
Снимка: архив, БГНЕС

Шест страни-членки на ЕС са изпратили писмо до Европейската комисия, в което предупреждават да не се спират депортациите на афганистанци, търсещи убежище в ЕС, въпреки големия напредък на талибаните в Афганистан, предаде Ройтерс.

"Това, че райони в дадена страна не са безопасни, не означава, че всеки неин гражданин автоматично има право на закрила", каза в пост в Тwitter Сами Махди, белгийският държавен секретар, отговарящ по въпросите на бежанците и миграцията.

Още по темата

Той посочи Германия, Австрия, Нидерландия, Дания и Гърция като другите страни, подписали писмото до Европейската комисия.

Сами Махди смята, че трябва да остане възможността за депортирането на лица от Афганистан, на които е отказано убежище. "Афганистанците, за които след задълбочено и независимо проучване се установи, че не се нуждаят от убежище, не могат да останат в Белгия", заяви той.

Европейската комисия съобщи, че е получила писмото на шестте държави и ще отговори навреме.

Талибаните активизираха кампанията си да разгромят законното правителство на Афганистан и да наложат отново строги ислямски закони, след като чуждите войски започнаха финалното си изтегляне от страната. Вчера талибаните успяха да превземат шеста провинциална столица в Афганистан.

Очаква се въпросът за кандидатите за убежище от Афганистан в ЕС да бъде обсъден на извънредно онлайн заседание на министрите на вътрешните работи на страните-членки, което ще се проведе на 18 август. Заседанието бе свикано главно, за да бъде дискутирана вълната от нелегали мигранти, пресичащи границата между Беларус и Литва, която е членка на ЕС. Полша и Латвия също се сблъскват на свой ред с растящ поток на мигранти от Беларус.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
връщане...приемане...ок бре,имате пари за полицай отнемащи права на Свободни хора,имате пари за руско-китайски,през които финансират...съмненията във ваксинирането...а нямате пари за рзяснителна кампания пред собствените си Народи?кога Свободна,Справедлива и Солидарна..на кого служите ЕС политици?кога ще сте искрени с Народите си?Кой и защо ни убива?...с полицай ли ще ни...спасявате?с водни оръдия...платени от нас?...имате проблем
13
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До кypвичко *** Диан Грозно, грозно...Не можеш да обиждаш лично в един спор защото ставаш автоматично см.ше.н и спорът отива в друга посока смеш.ни.ко! Научи се първо да спориш и после се опитвай да пишеш гл.у.пос.тите си тук и там...Като си толкова "умен" сега, няма да ти отговоря на същинския ти въпрос защото просто не заслужаваш вниманието ми, жалко извра.щение!
12
1
 
6
 
! Отговори
кypвичко мръсна Диан преди 2 години
До Дианадиано ако не беше Русия сега цяла сирия и половината Ирак щеше да е Ислямска Държава!
11
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Влади Малко далеч си от истината - руснаците отидоха в Афганистан с войските си през 1978 г. за да защитят законно избраното правителство там от талибаните! Талибаните са продукт на САЩ в борбата му срещу социалистическия лагер. Руснаците скоро разбраха това и страхувайки се, че студената война може да се превърне лесно в гореща при тази американска намеса там, се оттеглиха...Може би те могат да се върнат там сега да си довършат работата под флага на ООН и заедно със САЩ и др. страни...
10
0
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Незабавно Меркел да приема тия хорица от Афганистан
9
12
 
1
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тия га.дове са продукт на агресията на СССР през 1978 в Афганистан. От тогава тази страна е сполетяна от руснаци, муджахидини, талибани , Ал Кайда, американци и НАТО. Всичко започна от руснаците през 78. Те запалиха искрата на джихадистите по света.
8
13
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Удивително е колко безсилна е цивилизацията да се справи с проблемите на бежанците днес, а какво ли ще стане ако и климатът подгони хората?!...За да не искаме да се справяме с бежанци трябва да помагаме на страните да се справят с проблемите си. Особено грозно се получи с хората в Сирия, където Русия вместо да помогне за решаване на проблемите там, донесе милионна емигрантска вълна към ЕС! Според мен, тези бежанци трябва да се препращат към Русия ако наистина бягат от смъртта, а не от бедността.
7
0
 
2
 
! Отговори
Збигнеф преди 2 години
Играта е многоходова.
6
0
 
2
 
! Отговори
Кравите преди 2 години
Ми, затова се изтеглиха от там.
5
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До АнонименСлед номерата,които му погодиха,Лукашенко има пълното право да им го върне тъпкано,наводнявайки ги с мигранти.Дали да не му пратим и нашите?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото талибанско правителство ще реши проблема с мигрантите. Да подкрепим талибанското лято.
3
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
На който му трябват-да си ги приема!На нас-НЕ!Не може джендърите в Брюксел да ни задължават.Референдум "ЗА" или "ПРОТИВ" мигрантите и това е!В Унгария направиха такъв референдум и позицията на Брюксел веднага олекна!
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не ги подпомага, нали?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко ще ги напълни с джигити.