Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях

Бежанците, които не се интегрират, са особено голям проблем
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 09:45, Камелия Цветанова
220
Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА.

Още по темата

Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното, каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

С повече от 40 000 вече приети афганистанци, Австрия е приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Курц последователно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи, заяви Курц.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава, каза канцлерът.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни.

Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. Не всичко е в рамките на нашите възможности, подчерта австрийският лидер.

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Проблемът не е в националността и сред афганистанците има християни които имат страх от Бога, а ислямистите са проблемни защото крайните има цели са терористични и дяволски - да заколят, ограбят и погубят всички останали хора, които не следват тяхната измамна идолопоклонническа терористична идеология и престъпни терористични групи и режими. И ЕС няма да се справи с бежанците докато не прави разлика между мюсулмани и немщсулмани и прати мюсулманите в мщсулмаснки страни, и да приема само другите
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана Първо и второ поколение е така следствие на преживяния културен стрес. Проблемите започват с трето и избуяват напълно в четвъртото. Гигантското количество убийци-терористи са синове на напълно пристойни бивши емигранти.
151
5
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не мисля, че афганистанците са трудни за интегриране. Познавам млади хора от там, които са напълно интегрирани в ЮК. Вероятно, преживелите много стресови ситуации хора от там, ще имат проблеми не само с интеграцията, разбира се...Но...ако им се предложи терапия или след известен период, те са си съвсем обикновени хора, като всички и се интегрират не по-лошо от другите, според мен...
150
3
 
16
 
! Отговори
Warrezz преди 2 години
Правилно! Браво на Австрия! Не ни трябва тая *** тука. Да си седят там и да се трепят помежду си!
149
9
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
За нашите жени ще е чудесно тук да дойдат 2 млн афганистанеца от мъжки пол. Ние само ще гледаме и ще се наслаждаваме и ще работим за да ги храним
148
1
 
11
 
! Отговори
Мимокмок преди 2 години
Докато си пазят жените да не ги изтласка чужд мъж,така ще е. Мързеливи,а искат да ядат.Там да си стоят в държавата и да я развиват.....
147
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ваксинирани, с (нео-)либерални възгледи и с доказан трети пол...?!
146
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 157 Абсолютно си прав. Обаче самите европейци забравиха, че са християни. Избират да са обратни, да има свобода, която не знам колко им я отнимал въобще. Кажете ми колко кръстени българи се молят и знаят християнските празници. Самите ние сме лицемерни пред Бога. Човек избира земното и само това го интересува.
145
1
 
11
 
! Отговори
читател преди 2 години
До Анонимен 160 Така е,но талибаните са невменяеми убийци.
144
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой в Европа не трябва да ги приютява, това са хора с коренно различен манталитет и мислене и реално стават заплаха и създават напрежение на местните хора. Не е нормално европейците да се чувстват зле е прийждащите пълчища афганистанци. Най-трудно живеещите там са жените и би трябвало само те да могат да отидат в близка до тах по-нормална страна.
143
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ако се допускат,бежанци само от женски пол и деца до 4 годишна възраст в Европа. Всичко друго,бой,бой, и пак бой.
142
1
 
64
 
! Отговори
Вас преди 2 години
Европа не е длъжна да подкрепя когото и да било в каквото и да било където и да било! 90% от тези бежанци който пуснаха в Европа не стават за интегриране! Независимо от къде идват Азия или Африка(още по зле). Збърканата политика на ЕС ще ни унищожи!
141
2
 
74
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Истината е, че всеки трябва да живее на родното си място, в собствената си държава и да я гради както му харесва, а не да ходи в чужди държави и да не се съобразява с техните закони!
140
0
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Афганистанците не ходели на опера.
139
2
 
25
 
! Отговори
Prokurora преди 2 години
Курц едно говори друго върши. 85 процента ръст на бежанците спрямо миналата година. Само последната седмица са влезли 600 човека и хипер акция как щели да екстрадират 2-*** афганистанци и накрая не успяха да ги екстрадират, заради събитията в Афганистан
138
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западната цивилизация и демокрацията са изградени на основата на християнските ценности. Питам колко от новопристигналите са приобщени към правата вяра. Къде е църквата. Или тя е прекалено заета да си събира парсата си и да не се занимава с такива дребни неща. Поповете са лицемери
137
0
 
69
 
! Отговори
Само така преди 2 години
Да се затворят границите на ЕС и никой да не пристъпва, да се помага на място, а не да се прави непрекъснато преселение на народите, това няма да доведе до нищо добро, ще имаме още повече проблеми, а и в момента трябва да се помогне на толкова много хора, инвалиди, болни, сираци и много, много още, а сме тръгнали да оправяме света, няма как да стане, нека да им се помогне там на място, от съседните им държави, така ще е най-добре
136
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше един руски филм-"9 рота" . Най впечатляващо в този филм беше инструктажа на новобранците преди изпращането им в Афганистан. Инструктажа бе за това каво е Афганистан. И това още на ония години.
135
1
 
64
 
! Отговори
Всички подобни преди 2 години
на тези са трудни за интегриране - пакистанци, иранци. Ние тук пък имаме много стари проблеми с индийците. Бих казал даже, че те са невъзможни за интегриране.
134
11
 
6
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Тоя е слуга на Меркел но беше шеф на Бойко и другите от източна европа