Неваксинираните българи влизат в Кипър с два PCR теста

Страната ни бе поставена в "червена" зона
26 авг 2021 06:52, Ния Христова
10
Неваксинираните българи влизат в Кипър с два PCR теста
Снимка: Pixabay
От днес неваксинираните хора, които пътуват от България за Кипър, трябва да си направят два PCR теста. Заради засиленото разпространение на коронавируса страната ни бе поставена в рисковата "червена" зона в кипърския списък.
 
Никозия въвежда различни изисквания за влизане в страната към неваксинираните и ваксинираните пътници от България.
 
Неваксинираните, насочили се към средиземноморския остров, трябва да представят отрицателен резултат от два PCR-теста. Единия трябва да направят до 72 часа преди полета си, а втория - след пристигането си в страната.
 
Тестът в Кипър се заплаща от пътуващите, а след това пътниците трябва да останат в самоизолация до излизането на резултата.
 
Ваксинираните българи влизат в Кипър по облекчения режим, който важи за всички пътуващи, получили необходимата доза, независимо от тяхната националност и държава на заминаване.
 
Пътниците, които представят валиден сертификат за ваксинация срещу Covid-19, са освободени от тестовете и не се поставят под карантина.
 
България е в "червената" група заедно с държави като Франция, Испания, Нидерландия, Русия, Сърбия и други страни.
 
За всички пътници - ваксинирани и неваксинирани, остава изискването 48 часа преди полета да попълнят кипърския полетен формуляр /"CyprusFlightPass"/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
Аз в моето хотелче в Приморско не искам нито PCR тест, нито ваксина. Единственото което искам е 280 лв. на нощувка... е и 30 лв. на ден за паркинг де. Ама всички будали хапват прясно замразена цаца за 12 лв. порцията. Дера ги яко, за да си мислят, че са на луксозна почивка. И като си тръгват всички софиянци ми викат "Евала батка, догодина пак при теб ше дойдем".
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кипър дискриминира неваксинирани и не ги допуска на територията си. Това казвате с тази статия - не щем неваксинирани. Ами чудесно...и на мен не ми се ходи в страна концлагер с 100% ваксинирани заразители да изпукам от сто нови щама и варианта, които носят и модифицират. Скоро Турция ще си вземе и другата половина от острова като ви изчезне туризма и ще приключим с Вас. Англичаните няма да пътуват скоро до ЕС да ви пълнят хотелите...
5
1
 
2
 
! Отговори
иясу паликари преди 2 години
Щото съм се затичал към Кипър!!! Няма да стъпя у Гръцко..докато тези сатанински слуги не се покаят...и не ни поканят най-любезно...с узаки и дзадзики още на "Маказа".
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГледаи да не го затворвт че свикнеш ли със затвора лошо. Гледаи филма Songbird 2020 продължение на Contagion 2011
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако трябва няма да пътувам. Не може да държат света вечно затворен. А ако го направят ще има друг вид нелегална дейност. Нали така?
2
1
 
4
 
! Отговори
Колето преди 2 години
Язък Кипър Беше да не кажа голяма дума наи красивото място в Европа.Оделно живота там не беше скъп и хората не бяха студени 10 години живях там.Но и там ги клатят като тук.
1
1
 
12
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Неваксинираните българи отдавна са преценили, че държави като Кипър, Сингапур, Австралия, Панама и Англия са локации лишени от смисъл за личния им живот.