ЕС против безконтролната миграция от Афганистан

Министри се събират, за да подготвят общ отговор за бежанците
16
ЕС против безконтролната миграция от Афганистан
Снимка: Pixabay

Министрите на правосъдието и на вътрешните работи на страните от Европейския съюз ще обсъдят на заседание в Брюксел общ отговор на миграцията от Афганистан.

Съветът идва след среща на постоянните представители на ЕС миналата седмица, на която те дискутираха последния развой на събитията в страната, в т.ч. миграцията и сигурността, както и сътрудничеството в тази насока със съседни на Афганистан страни.

Според изтекла вчера чернова на обща позиция на министрите те ще се противопоставят на безконтролната миграция оттам, както и ще настояват за щателна проверка на евакуираните вече от страната и приети в различни страни-членки на ЕС мигранти, съобщи БНР.

Върховният представители по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че Общността ще подпомогне финансово съседните на Афганистан страни за приемане на бежанци.

От Европейската комисия потвърдиха, че ще направят това от предвидената за страната хуманитарна помощ, но отказаха да назоват конкретни суми за тази цел.

Председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че хуманитарната помощ на ЕС, която е над 50 млн. евро за страната, ще бъде увеличена на над 200 млн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Афганистанмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 2 години
ЕС е най-великия проект в човешката история, а Франция е най-великата страна. Vive la Republique!
10
0
 
1
 
! Отговори
Но преди 2 години
одобряват контролираната, която им носи дивиденти!!!!ХА - ХА ХА
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както попита Путин, сега поне разбирате ли какво направихте?
8
8
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
България трябва да приеме поне 750 хиляди афганци,така ние ще бъдем истински евроатлатици.Висчки тия веднага минават на соцял-600 евро на калпак плюс безплатна квартира трябва да им се осигури.А българския пенсионер с 300 лв да живее.
7
0
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Нищо няма да направят, пак ще влизат "бежанци" !!!
6
0
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Сетила се Мара.....
5
0
 
13
 
! Отговори
100минуса преди 2 години
Да вземат да им наложат санкции сега на талибабан, че да ги стрестнат и да си приберат онези вересиите. ХА Ха хаИли на входа тестове, ваксини и покръстване. След една година доказателство за интеграция и ако не са се интегрирали обратно там отдето са.Както е тръгнало до 5-6 години ще сме ислямски европейски съюз.С тази *** политика и намаляващо население....
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аа значи само контролирана миграция. Демек взимат си каквото им изнася, а другото го връщат в първата страна на пристигане, т.е. в България и Гърция! Ха, честито да ни е! Ние ще сме клоакята за да могат да живеят добре ония на Запад. А после ще ни обиждат че сме били т*пи и нисши. В мига в който направят това, отваряйте едни нелегални коридори и всичко при ония дето си мислят, че са ни господари.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общият отговор ще е "дайте да си ги разпределим поравно".
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла бла, нищо няма да направят. Само вятър да става.
1
2
 
29
 
! Отговори
Zz преди 2 години
Тия зелки да взимат пример от Австрия, ясно казаха, че тия козари, изобщо няма да ги допуснат в страната им, по какъвто и да е бил повод!