Бивш френски здравен министър ще отговаря за действията си срещу COVID-19

Започна разследване срещу Агнес Бюзен
11 сеп 2021 16:22, Петя Славова
30
Бивш френски здравен министър ще отговаря за действията си срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Започна разследване срещу бившият френски здравен министър Агнес Бюзен за това как е действала по отношение на пандемията, съобщи BBC.

Прокуратурата съобщи, че Бюзен е разследвана за "застрашаване живота на другите", след като напусна поста си през февруари 2020 г., за да издигне неуспешно кандидатурата си за кмет на Париж, предаде БГНЕС.

Това е един от първите случаи в света, в който на министър се търси юридическа отговорност за реакцията му срещу пандемията.

Бюзен също може да се изправи пред обвинение за "провал в битка срещу бедствие", съобщава в. "Монд".

На изслушване в съда в петък Бюзен заяви, че приветства шанса да обясни действията си и "да се установи истината", съобщи АФП.

Тя допълни, че няма да остави да бъдат дискредитирани действията на правителството или нейните, след като "ние направихме толкова много, за да подготвим страната ни за световна здравна криза".

Бюзен пое поста на френски здравен министър през 2017 г. и се оттегли няколко седмици, след като бяха потвърдени първите случаи на COVID-19 в страната й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 2 години
До: номер 25 Очаквам от теб да ни цитираш подробни инструкции за това как се "убива" вирус. После можеш да ни обясниш как се "убива" ръжда.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе? К'во е направила не разбрахме много?
28
1
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Един час мина. Учените и разбиращи тази материя- която за тях е все едно детска игра-още ровят в интернет и се чудят за белината. Подсказка няма да ви давам.
27
0
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Знаете защо, Тръмп каза да се пие белина, обаче много добре премълчавате. Може и така да са му го казали-белина. Толкова са разбирали и съветниците. Кажете на хората, защо все пак, каза за белината. Не мълчете, де.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 Кога е било това убийство на вирус? ха-ха
25
3
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
А ти как мислиш - ваксина,която помага заболяването да протича по-леко и да не умреш, дали не изпълнява целта си да помогне на организма да се справи, тоест убие вируса?
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 19Ти верно ли обясняваш някакви неща и после пишеш този въпрос за ваксините? ОТ как ги има тези ваксини се натяква, че тези ваксини не са като другите ваксини като ваксина за морбили, БЦЖ и т.н., а ваксина, която помага заболяването да протича по-леко. т.е. не "убива" вируса, а просто помага да не умреш. Разликата мисля че е доста голяма. Проучвания ако искаш мога да те залея, като всички взаимно се доказват и изключват.Противоречат си. Литература да искаш
23
2
 
5
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Не се е борила с хремата.
22
1
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Те мгат да покажат и документи,че извънземните са кацнали в Ню Орлиънс, но единствено документ от съдебна инстанция може да докаже достоверността.
21
2
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Предлагам ти да спреш да ме квалифицираш и да разбереш,че едно проучване в света на науката няма доказателствена стойност. Ако ваксинацията провокира нови форми на вируса,защо всяко новородено се ваксинира с ваксини срещу няколко заболявания?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 16Казах ти показват документи за финансирането. Искаш да ти постна тук снимка ли? От сената на САЩ. Гледай първо, чуй какво цитират хората, тогава говори/пиши.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 15зле си https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.1002198 Чети проучвания. Нали си грамотен
18
0
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Господине, всеки сенатор,както у нас всеки депутат може да си говори каквото сика. Това не е гаранция,че говори истината! Тива първо, второ, когато се говори за медицина, се четат медицински източници, а не се гледа Фокс нюз кой сенатор какво казал, това е безобразно елементано мислене. Ти просто си избираш от всичко,кото гледаш,кое ти харесва и го предтсваяш като едва ли не доказателство, не не е доказателство,а просто мнение.
17
0
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
В твоето мнение няма информация, нищо не казваш, нито ме опровергаваш. Сенаторите говорели,ами и тук Волен Сидеров говори, и Румен петков, всеки говори нещо, не значи ,че е вярно. За истина се чете научни статии и научна литература, не Youtube, Не Fox News, не фейсбук! Само ниско-интелектуални хора четат това и го представят за доказателство, но то е ненаучна информация,а просто мнения.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 12Фокс Нюз защото така се случи, че от тях е излъчен репортажа, нямам директа връзка със сената на САЩ, гледам това, което може да се гледа където може.Ако пускат всичко, ще гледам всичко. Тръмп е друг анимационен герой. Не е от сенаторите, които разкостиха Фаучи точно за финансирането на разработването на вирус.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 12Ти обаче верно си зле.Виж първо за какво става дума - репортаж от сената на САЩ къде сенатори изнасят факти и документи, не като нашите политици с приказки. В книгите пише за тези, които могат да четат, Ти явно не можеш или не искаш.По вероятно е да не искаш,защото твоето мнение е единствено и най-вярно.Така е най-добре като щраусите - в песоко главата и всички други са в грешка.
14
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Като каза Фокс нюз, защо не цитира и Тръмп - та той каза да се пие белина за дезинфекция против Ковид и той не искаше да предприема противоепидемични мерки, но и той го направи,като започнаха да умират стотици хиляди американци от Ковид и да пълнят болниците. Точно както направи и д-р Стойчо Кацаров- преди да носи отговорност и той волно се изказваше,че това не е епидемия, че има много легла, но като стана министър въведе ограничения,защото носи отховорност за тази система.
13
3
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Разбира се, че няма по-достоверно от Youtube и Fox news! Това книги и научна литература не са за хора, образовани като теб! Простотията е нахална.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До хсплесканза неграмотните и незнаещи езици -доказателства няма.За тези, оито искат да научат малко повече има в ютуб репортажи от Фокс Нюз, за щатите как кога и какво. Но тъй като ти си достатъчно умен и красив - *** се ваксинирай с 4та доза.
11
5
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Ковид 19 има около 4-5 пъти по-висока смъртност от грип. Годишно загиват от грип до 0,5млн. души,а от Ковид 19 над 2млн.