ЕП: Еднополовите бракове трябва да бъдат признати в целия ЕС

Съпрузите от един пол да бъдат третирани като разнополовите двойки
Обновена: 13 мар 2023 15:13 | 14 сеп 2021 20:30, Камелия Цветанова
435

В резолюция относно правата на ЛГБТИ лицата в ЕС Европейският парламент подчертава, че тези граждани следва да могат да упражняват пълноценно правата си, включително правото на свободно движение навсякъде в ЕС.

Свободното движение и правата на семействата в центъра на вниманието

В резолюцията се посочва, че браковете или регистрираните партньорства, сключени в една държава членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите и партньорите от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.

След решението на Съда на Европейския съюз по случая "Coman & Hamilton", в което се установява, че разпоредбите за "съпрузите" в Директивата за свободното движение се прилагат и за еднополовите двойки, Комисията следва да предприеме действия по правоприлагане срещу Румъния, където правителството не е актуализирало националното законодателство, за да отрази това решение, настояват членовете на ЕП.

Резолюцията също така призовава всички страни от ЕС да приемат лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители. В по-общ план членовете на ЕП искат ЛГБТИ семействата да имат същото право на събиране на семейството като разнополовите двойки и техните семейства. За да се гарантира, че децата няма да останат без гражданство, когато семействата им се местят между държавите членки, евродепутатите настояват, че семействата трябва да бъдат третирани еднакво в целия ЕС.

Накрая, членовете на ЕП отбелязват дискриминацията, на която са подложени ЛГБТИ общностите в Полша и Унгария.

Парламентът призовава за по-нататъшни действия от страна на ЕС (процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти) срещу тези държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А правата на педофилите кога?
277
3
 
2
 
! Отговори
доктора преди 2 години
споко ние руските мужици заедно с китайските комунисти ще ве отървем от тази чума
276
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като хетеро-сексуален съм доволен да има повече хомо-сексуални, не само че не ми пречат, но се радвам, че за мен ще има по голям избор на жени. Между другото съвсем скоро у западната цивилизация ще стане изключително трудно да се намери качествена жена, дори мъжът да има висока стойност.
275
1
 
12
 
! Отговори
НосСтрадамуз преди 2 години
Казвах ви аз още преди 300г. че гласуването за пенделюги и избирането им за политици няма да доведе до добро ... ама кой да ме слуша .
274
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е наистина добра новина. Такава решение беше нужно на ниво ЕС, понеже някои народи не са узрели да разберат, че правата на другите не са нещо, което имат право да ограничават. Ако това предизвика страни като Полша, Унгария или България да напуснат съюза, по-добре, тези държави само го дърпат надолу, прикривайки народното невежество с християнски ценности. Само че те няма да напуснат, понеже ЕС за тях е безплатни пари. Та алчността ще доведе до по-свободно мислене.
273
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да са забранени в целия свят, а не признати. Нещо сте се объркали. Не искам да ходя на гей паради и да гледам майки лесбийки да се целуват.
272
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната фалшива новина от ТАСС.
271
2
 
26
 
! Отговори
Дядо от село преди 2 години
Направиха референдум за субсидия 1 лв , а референдум за налагането на еднополови бракове, никой не инициира дори ! Защо трябва да приемам тези гнусотии ! Последни по стандарт на живот от всички членки ЕС ! Искам да живея нормален живот ! Това е моето първо право ...
270
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва е политика на арабите, не се заблуждавайте, така искат да ислямизират и превземат Европа.
269
0
 
6
 
! Отговори
хахахахааааа...... преди 2 години
бг форева!
268
1
 
1
 
! Отговори
do 339 преди 2 години
Най-много, както си подкарал и дъщеричката, да те "подкарат" и тебе всички после в панделата. Ама то сигурно обичаш... Подарък ще ти е!
267
2
 
24
 
! Отговори
Споко преди 2 години
И това е временно. Ще мине и тая мода.
266
1
 
21
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
"Съпрузите от един пол да бъдат третирани като разнополовите двойки".... а разнополовите да се третират като еднополови. Само тогава успеха на цивилизацията ще е непобедим. И ще цъфне и върже.
265
2
 
37
 
! Отговори
6 преди 2 години
Еврапа се изражда и загива!Ако знаете каква вакханалия е на Запад с тези обратните.Това и новата пандемия , която ще ни ликвидира!Едно биологично изключение се превърна в общо правило едва ли не!
264
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чуеш "еднополов брак", сещай се за Христо Иванов, Радан Кънев и ДБ.
263
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ЕП: Еднополовите бракове трябва да бъдат признати в целия ЕС"........... Това което ТРЯБВА да се случи, е да си държите мнението за себе си и да не се опитвате да ни давате наклон в живота. Също така ТРЯБВА да си преговорите значението на суверенитета. Аз мисля, че всички в ЕП ТРЯБВА да се гръмнете, но както вие няма да го направите, така и ние няма да ви задоволим болните фантазии.
262
6
 
0
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 334 - оня ден гледах един клошар се беше обвил в найлон на парник ли беше, на зеленчук ли се правеше не разбрах, но дай и ние като него направо да си се опаковаме да може царството на гъбите да ни смели, а? В нетфликс имаше едно много готино филмче за гъбите, които създават реалността и в същото време отнемат живота. Фантастик Фънги се казва. И като казахме гъбички имаме ли спинозни в темата? Хетеро, хомо нещо да го подиграем? Хахахаха.
261
2
 
4
 
! Отговори
Еклесиаст423 преди 2 години
Драмата е че се нарушава и подкопава установеният ред като единствено възможен. Но както се вижда всичко е възможно. Може и да не се жените изобщо и да нямате деца изобщо, но нали всеки търси някакво илюзорно щастие тук и където и да е, а всъщност всичко което прави е да танцува върху рецептори за болка от да отлага неизбежната си гибел на планета месомелачката, която ще убие и него и децата му и внуците му по ужасяващи начини затворени в затвор или старчески дом задавени в собствените си лиги.
260
16
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 327 - ти къде живееш бе приятел? Тук в София, преди 2-3 дни гледах как хетеро двойка лежи на тревата на градинката на Кристал и се опъват докато над 100 човека въобще не ги отразяваха. Децата на майката, която споменаваш, явно родени 21ви век, сигурно са изгледали толкова порно, че на нас да не ни се вярва. Ние все едно преди 20 години сме нямали достъп до скат, зоофилия и гор и то в дата.бг и не сме се събирали на групички по 5-10 човека да гледаме извращения? Забраненото е най-търсено.
259
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм, че дори и да разрешат еднополовите бракове, тези които ще се бракуват в България, ще се броят на пръстите на едната ръка. Така че за какво са тези драми?