ЕП: Еднополовите бракове трябва да бъдат признати в целия ЕС

Съпрузите от един пол да бъдат третирани като разнополовите двойки
Обновена: 13 мар 2023 15:13 | 14 сеп 2021 20:30, Камелия Цветанова
435

В резолюция относно правата на ЛГБТИ лицата в ЕС Европейският парламент подчертава, че тези граждани следва да могат да упражняват пълноценно правата си, включително правото на свободно движение навсякъде в ЕС.

Свободното движение и правата на семействата в центъра на вниманието

В резолюцията се посочва, че браковете или регистрираните партньорства, сключени в една държава членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите и партньорите от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.

След решението на Съда на Европейския съюз по случая "Coman & Hamilton", в което се установява, че разпоредбите за "съпрузите" в Директивата за свободното движение се прилагат и за еднополовите двойки, Комисията следва да предприеме действия по правоприлагане срещу Румъния, където правителството не е актуализирало националното законодателство, за да отрази това решение, настояват членовете на ЕП.

Резолюцията също така призовава всички страни от ЕС да приемат лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители. В по-общ план членовете на ЕП искат ЛГБТИ семействата да имат същото право на събиране на семейството като разнополовите двойки и техните семейства. За да се гарантира, че децата няма да останат без гражданство, когато семействата им се местят между държавите членки, евродепутатите настояват, че семействата трябва да бъдат третирани еднакво в целия ЕС.

Накрая, членовете на ЕП отбелязват дискриминацията, на която са подложени ЛГБТИ общностите в Полша и Унгария.

Парламентът призовава за по-нататъшни действия от страна на ЕС (процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти) срещу тези държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
4
 
9
 
! Отговори
Ивза преди 2 години
Хора,осъзнайте се,спрете това безумие.Не вървете срещу Създателя.Моля се Бог да даде ум на тези,които са с претенции,че го имат и да спре с безумните им постъпки и действия,независимо от социалния и политически статус.
297
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с козички ? А правата на зоофилите?
296
13
 
5
 
! Отговори
Me преди 2 години
Нека се женят като им харесва. Това си е тяхно право да правят семейство с който искат.
295
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ харесват тази новина :)
294
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера какъв им е проблема. Ми те имат всички права като останалите. Само дето не могат да са вписани като двама родители. Но това не им пречи да си раждат,осиновяват и отглеждат деца. Милионите двуполови двойки,които живеят без брак, какви права имат,които еднополовите двойки нямат?
293
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какво им ограничава правото на придвижване на гейчетата? Освен това никъде в шенгенското пространство няма граници и проверки. На останалите граници като те проверяват в документите не пише, че си обратен.
292
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам, какъв е проблем. Намираш някой беден, даваш му 20к евро и ти прехвърля детето на твое име и готово.
291
3
 
9
 
! Отговори
AK47 преди 2 години
ИСКАМ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!
290
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много важен закон за еврогейовете и Урсула ,умиргайте гадове
289
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ни занимавали с Европа където вземат по 3 хиляди евро заплати.Кажете какво правим в България, където заплатите последните месеци не са мръднали и с левче, за разлика от пенсиите, но всичко скача с по НАД 20%
288
1
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Лудост и безумие!
287
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против трите еднополови горе на снимката, все ще се намери компромисен вариант - тройка да речем.
286
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
1. Всички обратни имат същите права като всички останали, затова такива резолюции са безполезни и просто тоалетна хартия!2. Ок за правата, но да се прилагат и законите и на такива паради да ги прибират и съдят за публично развращение! Правата и задълженията вървят ръка за ръка!3. Когато двама обратни докажат, че по медицински причини няма как никои от тях да има дете по естествен път да си направят инвитро, никакво осиновяване на деца!4. Целия рев не е за права, а за привилегии!
285
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справедливо ще бъде ако позволят еднополовите бракове да позволят и употребата на огнестрелно оръжие срещу тях.
284
10
 
5
 
! Отговори
Ico преди 2 години
бг *** в ступор : D : D шок и ужас, содом и гомор.. ахаххаха : D :D Какво ме интересува мен дали съседа ми Пешо ще си вземе мъжка булка, да не би мен да ме карат да си взема мъжка булка. Айде моралната бг талибанска полиция да ходи да свети по на хората спалните. Гл.уп.аци.
283
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Душевно болните религиозни шматки са налазили гледам
282
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да - признайте ги най-после, не може само в БГ да живеят задръстеняци от памти век! Събудете се!
281
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И -то накрая за кви се води че извънземни ли
280
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обратните винаги ги е имало през вековете, та и до днес, просто сега излизат на светло. Много са случаите в които хомо е с хетеро да били в брак, заради това какво ще кажат хората, но на практика семейство няма, защото е параван.И до днес го има това нещо.И като им забраните на хомо двойките да имат брак, повече деца ли ще почнат да се раждат?И кво е тва съзтезание кой колко родил.. Гледайте качество, а не количество, че заради това света се е напълнил с ***.
279
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
половината римски императори и гръцки философи да са били такива. И доста папи, учени и видни обществени фигури. Леонардо ДаВинчи, Микеланджело и т.н. Тези хора винаги са съществували -----////------ А сключвали ли са брак ? Двама римски императори? Леонардо и Микеланджело? Значи сегашното положение е правилното.