ЕП поиска специална визова програма за афганистански жени

При никакви обстоятелства не бивало да има принудителни връщания в Афганистан
17 сеп 2021 10:50, Елка Василева
15
ЕП поиска специална визова програма за афганистански жени
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент прие резолюция, в която се призовава за специална визова програма за афганистански жени, търсещи закрила от режима на талибаните, предаде БНР.

Депутатите апелират Европейският съюз и страните- членки да работят заедно, за да улеснят чрез използването на безопасни коридори евакуацията на гражданите на Общността и на афганистанците, изложени на риск.

Европарламентът призова държавите-членки да направят преоценка на подадените молби за убежище, включително на отхвърлените и изтъкна, че при никакви обстоятелства не трябва да има принудителни връщания в Афганистан.

Евродепутатите признаха, че е необходимо оперативно взаимодействие с правителството на талибаните по логистични и хуманитарни въпроси, но уточниха, че не са изпълнени условията за политическо им признаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а българските жени да се самоубиват под влаковете ли?Както е станало на 14.9. някъде към момин проход към 20-годишна се самоубила .Глобалистите със техните зли планове да ходят в тлъстия гъэ на доротея-меркел
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистанските жени си стоят в Афганистан. Явно шериата им харесва. Само афганистанските мъже бягат.
11
2
 
5
 
! Отговори
Pedo Bear преди 2 години
Не само жени а и малки момичета. Детските бракове се толерират в Афганистан затова малките момиченца също се нуждаят от закрилата на Европейските извратеняци :-))
10
1
 
10
 
! Отговори
Койчи преди 2 години
Вкараха си диваци, НО понеже са си диваци-дори местните фройлаин НЕ сакат да плодят с тях дивачета. А на Лондонското Сити му се иска РАЗПЛОД на такива диваци на гейропейска територия. Та, план-заповед-изпълнение. КаТ нещете така, то ще ВИ ГО онака...Колко СА прозрачни в действията си, но при толкова заспали оФФце...
9
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Това е полова дискриминация!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
ФАЩ да им дава зелена карта :)))
7
1
 
9
 
! Отговори
От мен преди 2 години
Да народят по 10на талибанчета,бъдещи европейци.
6
0
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мио то нали има много афганистански мъже от предното нахлуване в ЕС, сега и жени ще им докарат :) ...Принципно трябва да се помогне на жени, бягащи от талибаните, но добре да се осмисли, но ЕС няма разум в това отношение !!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Комшиите да им издават визи - Пакистан, Иран, Кувейт, Катар, Дубай и Саудитска арабия :)))Ние сме далеко и не сме мюсулмани :)))
4
1
 
12
 
! Отговори
Да де, преди 2 години
и после по силата на друго споразумение ще имат право да докарат и близките си роднини тук. Що не ме хванат за...шлифера?
3
0
 
17
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Аха, да пълним ЕС с мюсюлманки и чадата им, нали? Колко умилително и манипулативно!Та като порастнат, да тормозят всички, а? Не става! Да ги пращат в мохамеданските страни. Що не ги пращат там? Защо точно в ЕС? Отвратителна глобалистка геополитика. Не ги щем в България!!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дубай да им издава визи нали са все талибани :)))
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евродепутатие да си ги водят по домовете си, а не да ги обе сят на вратовете на европейския данъкоплатец!