ЕС изрази солидарност към Франция за скандала с Австралия

Неразбирателството е заради отмяната на договора за подводници на Австралия
21 сеп 2021 08:00, Ния Христова
26
ЕС изрази солидарност към Франция за скандала с Австралия
Снимка: БГНЕС
Министрите на външните работи на Европейския съюз изразиха своято солидарност към Франция, която беше ядосана от отмяната на договора за подводници на Австралия, заяви висшият министър на външната политика на ЕС Жозеп Борел, предаде АФП.
 
"Министрите изразиха явна солидарност с Франция. Това съобщение беше в разрез с призивите за по-голямо сътрудничество с Европейския съюз в Индо-Тихоокеанския регион", каза Борел пред репортери след срещата на министрите на ЕС в кулоарите на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
Няма страшноДжендър джендъру око не вади
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Французите получиха и друг такъв удар- от Швейцария, която се отказва от сделка за 6.5 млрд за изтребители Рафал. Ще купуват Ф-35. Затова Макрон прекъсва официалните отношения със Швейцария и отказва планираната среща с президента.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16, истински мъж съм. Над 10 години съм живял, учил и работил в Северен Кавказ. Прекрасен край, благодатен климат, плодородна земя, топли южни гостоприемни хора.
17
2
 
7
 
! Отговори
Края на запада преди 2 години
Няма вечни приятели - има вечни интереси! А "западните ценности" за за балъците! Сега го видяхме и на практика.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 12 до КънчоНе е крайно време да поглеждаме на Изток, те не са от нашата черга! Те също са цветнокожи- ЖЪРТИ И С ДРЪПНАТИ ОЧИ и коренно различна култура, за пример- китай от хилядолетия смята всички не жълти за варвари! Ние трябва да се бориме за Европа, като внимаваме за кого гласуваме! Евреите са враговете ни, никой друг! А забравих да спомена и още един важен враг- разделението на русофили и американофили! Белите американци са около 250 МИЛИОНА, те са под същото иго!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КънчоТръгвай за Кавказ, кънчо, бъди истински мъж! Русия и Китай са перлите на цивилизацията!
14
3
 
9
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Крайно време е да погледнем на изток. Вижда се, че с такива "партньори" като САЩ не ни трябват врагове. Разпореждат се във всички европейски страни като в тяхна губерния. Военните им нахлуват в частни предприятия у нас и даже едно извинявай не казват.Ако говорим за военно дело... колкото и съюзи да си правят, ама с който си поискат пак няма да могат да се противопоставят на един неформален съюз между Русия и Китай. Така че..нагледахме се на евроджендърската политика
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неразбирателството било заради отмяната на договора с Австралия за покупка на подводници. Паричките на Франция ги вълнуват, а това, че новият агресивен военен блок AUSUS ще провокира размирици, горещи точки и даже война в Индокитай, кого вълнува? Жозеп нищо не каза за Мира.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 12Иначе Христов 11 е прав ЕС е на път тотално да подмени генетически своето коренно население с чернокожи от Африка! Дъртите евреи- вампири на по 200 г като другаря Сорос са нетърпеливи да видят робската си утопия реализирана в Европа- 20% (-) бели и > 80% (+) черни. Южна Африка в Европа- с изчезващи бели анклави! От западна Европа скоро ще има бели бежанци към Източна, ако се защити ме разбира се!
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам да ли осъзнаване факта, че НАТО е САЩ и че единствената боеспособна армия в пакта е американската! В Тихия океан нещата вървят към война, може би световна и Австралия иска да получи гаранции, не само 4- 5 подводници! Не коментирам и факта за характеристиките на оръжието, те са в полза на американското, онзи ден и Швейцария се отказа от френска сделка- закупи Ф35 вместо Рафал, та незнам за каква солидарност говори Барел! Но явно не е в час, както обикновено!
10
0
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Въпрос на бизнес. Имало ли е клауза за отказ, неустойки?! Или са разчитали на атлантически и тихоокеонски ценности? Няма лошо да ги заболи от същността на тези ценности, дето ни ги пробутват и на нас.ПП. На глобалната карта Европа оттече. Единствено на Балканите, неграмотните комплексари си мислят, че ЕС значи нещо.
9
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 2"Франция все е минават, защото играят по правилата." - както през 1938, когато, като гарант за целостта на Чехия, предадоха Судетите на Хитлер.
8
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 6Пич, какви граници да пази Франция, като ЕС има програма за внос на 100 000 000 имигранта, които все от някъде трябва да влязат?!
7
2
 
13
 
! Отговори
И на нас преди 2 години
САЩ ни откраднаха няколко милиарда...
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мм д аааа. евроатлантическа солидарност
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция неможе да опази дори външните си граници на ЕС. На голямата мигрантска вълна, къде беше тоя пуяк ? Къде му беше армията да пази България и Гърция, като външни граници? Скриха се като мишки.. Алоооо женчовци... Сащ са прекалено голяма хапка за вас да им давате акъл. Пийте си там виното, правете си геййй фестивалите и по тиху.
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическото джудже освен да изрази солидарност, нищо друго няма да свърши. Кучетата си лаят, керванът си върви. Сега вдявате ли защо Великобритания излезе от ЕС, или декларациите и голата солидарност ще ви пазят интересите?
3
8
 
25
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
отговора може са бъде един, изгонване американските бази от Франция като за начало и после останалите 140 от ес!
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие толкова се изложихте ВСВ и сега продължавате да се излагате като ЕС,че още дълго време Сащ и тихоокеанските изобщо няма да ви забелязват. Какви ги интересува Австралия някакви евро паткани ? Утре, ако Китай направи проблем .... петлетата ли ще им помогнат? :)) Най вероятно ще прочетат някоя сълзлива реч и до там. А после мъжете от Сащ ще отидат да помагат, както винаги. Осъзнайте се,че никой няма респект към ЕС.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силидарност или не, като теглете чертата загубиха млрд евро. Те загубиха, а хамериканцие с тънки начини и забиване не нож в гърба са напред с няколко млрд долара. Франция все е минават, защото играят по правилата. А Фащ само гледат кой да прецакат, къде да направят далавера и в коя страна да се забъркат където не им е работа.