2/3 от швейцарците одобриха еднополовите бракове

Двойките вече ще могат да осиновяват деца
26 сеп 2021 23:00, Нели Христова
100
2/3 от швейцарците одобриха еднополовите бракове
Снимка: БГНЕС

Швейцарците одобриха на референдум еднополовите бракове.

Почти 2/3 от гласоподавателите подкрепиха правителственото предложение "брак за всички". Против него категорично се обявиха църковните и консервативните среди в швейцарското общество.

В Швейцария съжителството между еднополови двойки е разрешено от 2007-а, но много от правата им бяха отнети.

Еднополовите двойки вече ще могат да осиновяват деца. Страната беше от последните западноевропейски държави, в които еднополовите бракове не бяха разрешени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези се пуснаха надолу по пързалката.
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бахаха, великия Българин как храни швейцарците! Е, не. Едва ли има по-неадекватни от нас в целия свят!"--------------------По-неадекватен от теб със сигурност няма.
24
5
 
33
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Че аз мислех , че са го направили отдавна. Те нали за кравите там казваха че били.... единствените красавици там.
23
19
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
На тия под мен -- чемодан, вокзал, Москва. Там няма гей семейства. Е, няма и други неща, като кой знае каква продължитеност или качество на живота.
22
25
 
23
 
! Отговори
Николайчо преди 2 години
Защо толкова ви интересува за кого се женят и спят други хора? Това си е тяхна работа, като искат да сключват бракове, да сключват бракове. Ако искат да осиновяват деца - бих ги поставил след традиционните семейства в листата за осиновяване, но все пак е по-добре от това деца да се отглеждат по сиропиталища, а и не е като всяко традиционно семейство да е прекрасно за отглеждане на дете. Странно е обсебването с личните избори на други хора, които не ви засягат.
21
18
 
10
 
! Отговори
Няма драма преди 2 години
Природата си знае работата и винаги 5% от мъжете са били, са и ще бъдат хомосексуалисти, защото на всеки 100 момичета, се раждат 105 момчета. Винаги са се раждали повече мъже от жени и 5% от тях са хомосексуалисти независимо дали са *женени* и имат деца или живеят като ергени.
20
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ ще им прати такива изпитания че ще искат да са закопани поне на 2 метра под земята. Бог няма да търпи тези извращения. Както е унищожил света по времето на НОЙ така и сега ще го унищожи. Жалко за нормалните и невинни хора. Но покрай сухото ще изгори и мокрото.
19
2
 
12
 
! Отговори
Бежанци преди 2 години
Мисля, че това е интересна идея, както ООН дефинира климатичен бежанец, човек който трябва да мигрира заради проблемите в климата. Може да се дефинира полов бежанец. Човек който се страхува, че ще му отнемат хетеросексуакноста и ще го направят гей без да го питатат. Същите ония дето са накарали швейцарците да гласуват на референдума. И тогав могат да тръгнат хетеро бежанци към Русия и Афганистан и да искат законно статут на бежанци. Защото са застрашени в родината си.
18
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се за тях. Кога ще ги стигнем?
17
13
 
6
 
! Отговори
До Додо преди 2 години
Изборите в САЩ, бяха перфектни. Единия кандидат не хареса резултатите, но след 10 проверки никаде не намериха измама. Ех любителите на конспирации никой не може да убеди в обратното. Те в колкото повече конспирации вярват толкова за по - умни се мислят.
16
2
 
7
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Нема лошо. Парите трябва да се въртят. При положение, че все по-малко хетеросексуални се интересуват от брак *** са положително явление за фотографи, сладкари, шивачи, кетъринг агенции и прочие. *** са все няколко века назад. Аха да им лазрешат да се женят и то вече не било модерно. Хахаха...
15
30
 
9
 
! Отговори
Много преди 2 години
Злобни коментари, защото обичате да си биете жените. Представяте си как би било в една гей връзка, не може да си биеш жената, няма кой да реже кисело зеле-300кг за зима, да налива ракия и да ти плакне миризливите крака. Затова ви е яд.
14
6
 
14
 
! Отговори
Додо преди 2 години
При всички видове избори, боло то и референдуми, не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете! Справка - изборите в САЩ миналия ноември!
13
13
 
8
 
! Отговори
Референдуми преди 2 години
Швейцарците правят референдуми сигурно от хиляда години. Ама викаш наложи ли им. Ама кой им е наложил? Те гласуваха на референдум да допуснат българи и румънци да работят там. Ей това кой им го наложи и защо?
12
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бахаха, великия Българин как храни швейцарците! Е, не. Едва ли има по-неадекватни от нас в целия свят!
11
6
 
22
 
! Отговори
хетеро застрашен преди 2 години
Къде още можем нормалните хетеро да се евакуираме? Само Русия, Северна Корея, Иран и Афганистан май останаха запазени за хетеро?
10
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маркс изглежда е бил прав, комунизма трябва да победи първо в най богатите страни. Така започва разпада на капитализма.
9
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцария е мафиотска държава без икономика и производство която живее от пране на пари на световната мафия и корпорациите които укриват данъци.
8
23
 
16
 
! Отговори
Хей Стоянов преди 2 години
Ти пък кой си и как реши да рездаваш оценки на Швейцарците. Те са направили Швейцария, а ти и тия като тебе са направили България, най - бедната страна в Европа. Мислиш ли, че това е така защото сте по - умни от тях?
7
35
 
14
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 години
Материално богатите цивилизовани демократични страни гарантират хомосексуалните бракове в конституцията си. Само в мизерстваща и фалирала Русия където средната заплата е 270 лева и градовете още нямат канализация, не искат да одобрят еднополовите бракове.