Олаф Шолц: Германия трябва да остане стабилна

Очертава се несигурност заради преговорите за коалиция
27 сеп 2021 18:36, Елка Василева
15
Олаф Шолц: Германия трябва да остане стабилна
Снимка: БГНЕС

Лидерът на германските социалдемократи Олаф Шолц, който иска да стане следващият канцлер на ФРГ, настоя днес, че Германия трябва да остане политически стабилна въпреки несигурността, свързана с преговорите за коалиция, които се очертават като сложни, предаде Франс прес.

Трябва да знаете, че в Германия винаги е имало коалиции и тя винаги е била стабилна, каза днес на английски досегашният финансов министър. Очертават се коалиционни преговори, които може да продължат с месеци поради много близките изборни резултати.

Още по темата

Много бързо ще постигнем резултат в тези преговори, подчерта Шолц в отговор на въпрос на британски журналист. Това би трябвало да стане преди Коледа, доколкото е възможно, добави Шолц.

Настоящият министър на финансите на Ангела Меркел иска да сформира правителство със "Зелените" и либералите от Свободната демократическа партия. Въпреки че социалдемократите излязоха първи на вчерашните парламентарни избори с 25,7 процента от гласовете, тяхната преднина пред консерваторите на Ангела Меркел, които събраха 24,1 на сто, е крехка. Лидерът на Християндемократическия съюз Армин Лашет също се обяви за създаване на коалиционно правителство.

През 2017 г. бяха нужни близо 6 месеца след парламентарните избори, за да се стигне до полагането на клетва от Меркел начело на "голяма коалиция". Това забави напредъка по важни международни въпроси, особено реформите в Европейския съюз.

Меркел ще трябва да се занимава с текущите въпроси до встъпването в длъжност на нейния наследник, който ще бъде избран от депутатите в Бундестага, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Коледен Щолен преди 2 години
Олаф Шолц: Германия трябва да остане стабилна като пръч на лед.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами и вие се обединете с левите и зелените и готово! И без това зелените са леви, освен ако не ви спъват с тяхната зелена енергия!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въвеждате данък върху наследството по права линия.до сега нямаше и вдигате още данъчната скала на облагане на дохода от 40 на 47%..каква стабилност...
11
1
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Не знам за каква сигурност говори г-н Бошлаф Шолц ,пардон, Олаф Шолц,след като единствената изразена от него перспектива е да прави коалиция със Зелените /хунвейбини/.А в новия немски парламент за първи път ще има транссексуален депутат т.е.вече депутатка.Познайте до 3 пъти от коя партия ...правилно Зелените!А знаете ли каква е цената на тока в Германия в момента -от 0,12 до 0,35 евро/квтч,за което трябва да благодарят най-вече на Зелените...
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като премахнете частните здравни застраховки на хората които се осигуряват над 6 хил.евро и се влоши здравното им обслужване ще видите..колко сте успешни.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От швабите по-*** нема. Забраниха си въглищата, затвориха си атомните централи, сега са в криза, и ще правят коалиция със зелените, дето ще затворят и Северните потци...накрая ще им останат само ЛГБТ+ и бежанците, да ги *** и да е весело
8
0
 
3
 
! Отговори
АФД преди 2 години
Зарича се, че ще взима от касите на немското бюро за труда да запълва касите на испанците и италианците, които са безработни и всяка друга държава от ЕС, която има нужда. Хаас- министъра на външните работи и от неговата партия, вместо да докара афганистанците работили за Германия, докара 30 000 афганистанци- осъждани и екстрадирани, само 3 процента са работили наистина за Германия, останалите 97 процента се били вмъкнали в самолетите според него, голяма част са били вече осъждани в Германия за т
7
0
 
2
 
! Отговори
АФД преди 2 години
До АсанШолц е вице-канцлерът на Меркел в момента и нейният министър на финансите, заедно са в коалиция вече десетилетие. Той е още по-дащен от мама Меркел. Харчи парите на немските данъкоплатци без свян, подсъдим е в момента, заради откраднати милиарди и изнесени пари от фирми към Китай. Но сега като стане Канцлер и ще подгони обвинителите си и ще смъкнат обвиненията. Този е такъв мошенник, че ще доведе немците до просешка тояга. Зарича се, че ще взима от касите на немското бюро за труда да за
6
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ше хрантутиш ли талибани като баба Шмеркел :)))
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабката напълни ЕС с ромове от кол и въже ,време е новия да им бие шута
4
4
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Германия си е Германия. Имат си минуси, примерно мултикулти експеримента и лдбт простотията, ама ме кефят спортистите им - Маншафта, Байерн, Бекер, Шумахер, Зверев.. И богата култура са имали навремето - философи, музиканти, художници, архитекти, дизайнери... Навсякъде е пълно с музеи. Хората знаят как да си съхраняват културата. И традиционната им кухня не е лоша, особено баварската. За съжаление, и в Германия се виждат лошите последствия на неолиберализма.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелената Аналена се канеше да става канцлер. В един от последните си предизборни клипове, с две деца - едното то които нerърче, ги заплашваше децата, че няма да доживеят като нея 45 години, ако Германия не забрани бензиновите и дизеловите двигатели.
2
0
 
7
 
! Отговори
Пунстиняк преди 2 години
Гермсния- двигателя на Европа.
1
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ЗАБАВИ СФОРМИРАНЕТО НА КОАЛИЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ ЗАБАВИ И ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ В ЕС!