Байдън подкрепи присъединяване на Западните Балкани към ЕС

Очаква се ЕС да потвърди бъдещото членство на 6 страни
5 окт 2021 08:47, Елка Василева
61
Байдън подкрепи присъединяване на Западните Балкани към ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред която се застъпи за справедлива международна данъчна система, съобщи в изявление Белият дом, цитиран от Ройтерс.

САЩ се надяват на срещата си на върха в края на месеца страните от Г-20 да постигнат политическа договореност за въвеждане на глобален минимален корпоративен данък, посочва агенцията.

Още по темата

В разговора си с Фон дер Лайен Байдън е изразил също "силната си подкрепа" за продължаване на процеса по присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, се посочва в изявлението.

Лидерите на ЕС и страни от Балканите ще се срещнат в сряда, за да обсъдят бъдещото членство на шест балкански държави: Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Северна Македония.
Декларация от срещата се очаква да потвърди, че ЕС гарантира бъдещото членство на шестте страни, казаха вчера двама висши представители от ЕС.

Богатите страни от северната част на ЕС се опасяват от повторение на прибързаното приемане на Румъния и България в съюза през 2007 г. и зле управляваната миграция на източноевропейски работници във Великобритания, която настрои много британци срещу Евросъюза, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
Филипините и Гърция като добри съседи да седнат да се разберат за съдбата на Македония.
30
5
 
15
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Всичко се нарежда. Кирчо става премиер, с любезното съдействие на ФАЩ. Излиза и заявява пълна подкрепа към СМ за член на ЕС и всичко си идва на място.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симпатягите Василев и Петков може да ни предадат по този параграф! Затова няма да гласувам за тях, но не и за ГЕРП, БСП или ДПС! За единствения българин родолюбец написал родинознание ще бъде, защото ще ме изтрият отново! Помислете българи за кого ще гласувате!
28
0
 
16
 
! Отговори
Лоша миграция преди 2 години
Упс, къде отиде европейската ценност свободно движение на хора и капитали?
27
19
 
5
 
! Отговори
Bul gur преди 2 години
Достатъчно ни търпяха Българските простотии и псевдо патриотични напъни. Сами си предизвикахме изолацията в която ще изпаднем.Нито мислим като Европейци,нито се държим като такива.Видяхме се,че нещо малко зависи и от нас и се взехме много на сериозно.Европа е нашия общ дом за всички Балкански държави.Кой е по най,най велик е Балкански нрав и съвременна Европа не го възприема.Нашия патриотизъм е нещо като заробване за част територия от Европа.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква стана тя.Първо инициирахме това мероприятие,но след това спряхме и по средата го отрекохтме.Приличаше на слабата дипломация 1911\3.Тогава така правим съюз с всички балкански страни и в решителния миг се отричаме и следва погрома от 16 юни.Жалко,както виждате нищо ново не сме научили в политиката.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво му е прибързаното приемане на България и Румъния и зле управляваната миграция на източноевропейските работници във Великобритания щот британците се настроили против ЕС без северните богати страни на съюза,които много се обезпокоили за Великобритания и опасявали за повторение на прибързани приемания,да не се разсърди някоя от богатите северни страни,щот се сърдят за сега само богатите северни страни,а другите дето се внасят с такси и капитали,а прибързано приетите с загуби за своя сметка
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво Вмро повече в парламента.Историците ни истерици от Бан и университетските лапачи да спрат да лъжат.
23
6
 
29
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ето кой стои в основата на северно-македонската политическа арогантност - американските геостратегически интереси, заради които "демократичната" клика на Байдън е готова да потъпче историята, културата и националното достойнство на други страни, дори ако те са "съюзници" като България ! А ЕК просто играе по американската *** - нищо ново под слънцето !
22
3
 
20
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 години
Злобно присвити очички.
21
7
 
15
 
! Отговори
Сиктер! преди 2 години
Е, и какво от това? Какво ни интересува? Ако не допуснем техните марионетки във властта за нас тяхното мнение не би трябвало да ни притеснява. Затова си отваряйте зрънкалите и мислете с главите си. Кой и защо докара и оформи тази протестърска соро'соидна клика и ни я набутва в овладяването на държавата и нейните интереси. Вижте колко мръснишки се внушава за корупция, призиви за метеж,за чегъртане и всичко с цел овладяване на всички структури, от които зависи суверенитета ни.Радев е в хватка yes!
20
3
 
24
 
! Отговори
хеха преди 2 години
Още малко и алцхаймера ще потопи щатите. Само да не надроби каша и при нас, докато потапя своя кораб.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инсталираната тоалетна в Белия Дом нито знае къде е Европа, нито къде са Западните Балкани. Уру псия фон дер Лай нян сигурно му е помогнала с намирането и изкаването не мнение.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда сякаш се готви да нaлana нещо.
17
2
 
17
 
! Отговори
ha преди 2 години
Тогава Байдън да набие обрачите на макетата да не се еб ават с нас и готово! :))) Това там са яко соц пропаганди срещу нас и е от негова полза.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лошо деменцията да си гледа краварника, че току виж Тексас отново станал Мексикански щат .
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пък да е била зле насочена миграцията към Великобритания? То се видя, ме те реално си имат нужда от могранти. Разбира се не такива, които висват на социал, а които искат да си вадят парите с честен труд. Ама както и да е, сега вече нямат мигранти.
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка нарежда, Германия изпълнява. Плодотворна дискусия.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този го будят всяка сутрин с дефибрилатора и после му дават по една шепа хапчета, за да му качат кръвта до главата. Не може мнениети на такъв човек да се взема под внимание.