Ще отстъпим ли пред Скопие за ветото пред ЕС?

От Брюксел: В България предстоят избори, времената са трудни
5 окт 2021 10:58, Ния Христова
41
Ще отстъпим ли пред Скопие за ветото пред ЕС?
Снимка: БГНЕС
"В България предстоят избори, времената са трудни". Този отговор даде източник от Европейския съвет на въпрос дали са получени сигнали, че страната ни може да отстъпи от ветото си за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се проведе в сряда в Словения, съобщи БНР.
 
Източникът добави още, че председателят Шарл Мишел активно се е опитал да сближи позициите на двете страни. 
Още по темата
 
"Преговорите продължават, ние се опитваме да им помогнем за тази цел, а срещата е възможност двете страни да разговарят по въпроса и с европейските лидери", каза източникът.
 
Вчера вицепрезидентът Илиана Йотова заяви, че България няма да промени позицията си за ветото, въпреки натиска от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ ШЕ ПОДПИШЕ ,БЕ преди 2 години
ЩОТО , НЕМА КЪДЕ ДА БЕГА В ТАЯ КРИЗА.... И ВЪТРЕШНА ...И ВЪНШНА.....СЕГА Е МОМЕНТА И БАЙДЪН ЗНАЕ ЧУДЕСНО ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!
34
1
 
13
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
На Нас няма какво да помагат,да помогнат на РСМ...да си намери историята и езика...Референдум,ако има натиск и не могат да устискат управляващите...
33
1
 
14
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Скопската политическа върхушка не предприема реални стъпки на сближаване с България. Нещо повече, опитва се да налага над българския народ Югославския Коминтерновски лъжлив прочит на неговата вековна история и култура, разчитайки на натиск отгоре на САЩ и ЕС. С други думи, опитва се да действа "от позиция на силата". Е, така няма да стане ! Нека тогава ЕС даде на България необходимите правни гаранции чрез преговорната рамка, че РСМ ще изпълнява Договора си за добросъседство с България !
32
8
 
7
 
! Отговори
.... преди 2 години
Разбира се, че ще отстъпим - въпрос на формулировка е само. САЩ, Байдън ясно казаха какво искат, а ние сме им джобна република.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да е ясно, държава с име Македония-НЯМА!!Има РСМ и жителите и са северномакедонци, всички от славянски произход и източноправославни и се наричат "македонци"са *** които са продали българските си майка и баща,дядо и баба за да слугуват на тези които са ги клали най много сърбите!Но както е казал народа където е тегло пак ще тече!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има само 2 верни подхода - единият е натиск, докато в конституцията им бъдат записани българите като държавно създаващ елемент, съотв. с български език. а другият подход, който никога не подвежда - рязко подобряване на икономиката ни. мънкедонците станаха такива защото живееха по-добре в югославия, със сопа няма да ги върнем, но с икономика - да.
29
6
 
4
 
! Отговори
Чупарата преди 2 години
Вън антиваксърите от ЕС. Да ходят да просят на Ердоган и Путин.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми,ако сме толкова слабоумни трети път да гласуваме за едни и същи !? Нищо чудно и да отстъпим? Има и други партии. Които да се надяваме да поведат най-после една политика за народа! Ама как да стане,като медиите и така наречените социологически агенции,манипулират общественото пространство и набиват в главата на народа някакви проценти!
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
слаба държава, глупави политици. Ще отстъпим както винаги да сега, ще се кланим на западните господари и ще ги питаме дали не искат още да им подарим от държавата и народните богатства. БГ изчезва.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вето до дупка!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ АЗ,ЧЕ СЪМ ХОДИЛ В МАКЕДОНИЯ СЪМ ХОДИЛ ДА ВИ КАЖА,АМА ТУК НЯКОИ ХОРА МАЙ НЕ СА ХОДИЛИ В БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА ВИДЯТ ОТЧАЙВАЩАТА МИЗЕРИЯ,В КОЯТО ЖИВЕЯТ ХОРАТА В ЦЕЛИ РЕГИОНИ И КАЛНИТЕ СЕЛА И ЛИПСАТА НА ИНФРАСТРУКТУРА И ЛИПСАТА НА РАБОТА И НИСКИТЕ ДОХОДИ ДОРИ В ГРАДОВЕ КАТО БЛАГОЕВГРАД,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЕТРИЧ,КЮСТЕНДИЛ,ВИДИН,СИЛИСТРА И Т.Н.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХАЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ В БЛАГОЕВГРАД ОФИЦИАЛНО БЕЗРАБОТИЦАТА Е 10 %,НЕОФИЦИАЛНО Е НАД 40-50 %... ГРАД С ДВА УНИВЕРСИТЕТА,ДНЕС БЛАГОЕВГРАД Е НАЙ-БЕДНИЯТ ОБЛАСТЕН ЦЕНТЪР ЦЯЛО ЧУДО ДА СИ НАМЕРИШ НЯКАКВА РАБОТА ЗА 700 ЛВ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КЮСТЕНДИЛ И ДУПНИЦА...ТАМ Е МАЙКА ПЛАЧЕ!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДА ДЕ АМА ПОНЕ В СТРУМИЦА НЕЩО СЕ СЛУЧВА НАЛИ?А В ПЕТРИЧ НИВИТЕ СА ПОКРИТИ С БУРЕНИ,А ПЕТРИЧАНИ СА В ИГРАЛНИТЕ ЗАЛИ ПРЪСКАТ ПАРИТЕ ВЗЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ...
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименО БРАВО НА ТЕБЕ ЯВНО СИ НЯКАКЪВ МАЧО СЛЕД КАТО СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ КАКВИ СА ЖЕНИТЕ ТАМ...УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ НА ЖЕНСКИЯ ФРОНТ...В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА ЗА 30 ЛЕВА И АЗ ЩЕ СЕ ПРЪСНА ОТ ЯДЕНЕ В НЯКОЙ РЕСТОРАНТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ...
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петрич е сверномакедонското Ново село и всички хубави къщи които ги виждаш са на гастербайтери от Швейцария и никой не живее в тях!Виж другите села да Струмица, допотпна техника,кал мизерия,за няколко лева са готови на всичко!Никакъв ЕС за РСМ!
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХОДИЛ СЪМ ДОСТАТЪЧНО...А ОЧЕВИДНО ТИ НЕ СИ ХОДИЛ В БЪЛГАРИЯ...ХОДИЛ ЛИ СИ В КЮСТЕНДИЛ,ПЕТРИЧ,ДОРИ БЛАГОЕВГРАД,КОЙТО ВЕЧЕ Е ОБЕЗЛЮДЯВАЩ СЕ ГРАД СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ ...АМИ ВИДИН,НИКОПОЛ И Т.Н.СИРОМАШИЯ ДО ШИЯ КАКТО СЕ КАЗВА...
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВО РАЗШИРЯВАНЕ БЕ ХОРА?ВЕТОТО НА БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ...КАПИТАНЪТ НА КОРАБА НАРЕЧЕН ЕС ГЕРМАНИЯ ГО НАПУСНА ПЪРВА,ОСТАВЯЙКИ ОСТАНАЛИТЕ ДА СЕ СПАСЯВАТ ПОЕДИНИЧНО...
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15Ти явно не си ходил в РСМ за да видиш какво е мизерия и нищета! Влез в Крива Паланка и виж хората там, излъчени зле облечени,града не поддържан! Мини 10 км навътре в държавите и влез в някое село да видиш кални улици, зле поддържани дворове и къщи,пълна мизерия,така както беше в България през 2004г.Влез в една кръчма в Скопие и ще се почувстваш европеец,срещу 30лв 1000 денара ще пиеш и ще ядеш До пръсване! А и севеномакедонките са почти за жълти стотинки!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАЗШИРЯВАНЕ НЯМА ДА ИМА,ЗАЩОТО ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЕЧЕ...НАСТОЯЩАТА И БЪДЕЩАТА КРИЗА ЩЕ ГО ЛИКВИДИРАТ ТОТАЛНО...ВСИЧКИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ ВЕЧЕ СЕ СПАСЯВАТ ПО ЕДИНИЧНО.ГЕРМАНИЯ(МОТОРЪТ НА ЕС)НАПУСНА ПЪРВА КОРАБА...УЖАСЯВАЩА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА *** НА ЕВРОПЕЙСКАТА ВРАТА...БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ ДЪЛБАЕ ТЕМАТА МАКЕДОНИЯ,ЗАЩОТО НЯМА ПЛАН ЗА ВЪСТАНОВЯВАНЕ,НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ И НАЙ-ВАЖНОТО ЗАРАДИ КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ ПАРИТЕ ОТ ЕС ГИ НЯМА...
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вето до дупка, докато не им уврат главите на РСМ. ***.