Македонските патриоти рушат бъдещето на народа си

Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията
7 окт 2021 11:22, Ния Христова
71

Президентът Румен Радев категорично заяви, че България няма да каже "да" на преговорите със Северна Македония за присъединяване към ЕС, докато не бъде призната историческата истина. 

Възможно ли е да има промяна в българската позиция заради силен външен натиск? 
 
"Няма страна в целия ЕС, която да желае повече от България Република Северна Македония да бъде част от ЕС. Това сме го доказали и демонстрирали през последните 30 г. стотици пъти. Ние ще продължаваме да помагаме", коментира журналистът Любчо Нешков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Това е държавна позиция, никой не е поставял под въпрос тази позиция. Не вярвам до края на словенското председателство да има промяна", отбеляза Нешков.
 
По думите му натискът е нещо нормално в политиката, но той не е основният елемент при решаването на този спорт.
 
"Най-важно е да обясним на тези, които смятат, че всичко е ОК, какъв е проблемът. Ние не сме сами в този спорт. Проблемът е, че в Скопие не четат докрай изявленията на европейските политици. Те си харесват част от някое изявление и налагат пред обществото твърдения, които са много далеч от истината. Германският канцлер каза, че не може да има преговори преди приключването на изборите. Къде е натискът срещу България тук?", обясни журналистът. 
 
"Компонентите са насочени към денационализацията, асимилацията, езика на омразата към една единствена държава - България. Единственото нещо, което може да направи България, е да помогне за разкриване на истината и миналото в съседна РСМ. Извършеното след 45-а година е кланица срещу България - става въпрос буквално за геноцид", настоя Нешков.
 
Той е убезен, че властите в Скопие и опозицията трябва да видят действителността и да търсят съгласието и подкрепата на България, а не конфронтация и изтъкна, че македонските патриоти рушат бъдещето на народа си.
 
Според него в Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
14
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй Ърйъ. преди 2 години
Т'ва беше с твърденията на скопските политичари за дата през месеците октомври-ноември.И тази опорна точка замина...Както и тази за ново българско правителство с нова позиция...Следващият епизод ще е след нЕЕЕкоя и друга петилетка......
43
3
 
31
 
! Отговори
Изводи: преди 2 години
Нация,създадена със заповед на Коминтерна,която краде чужда история и език,е обречена.Северомакедонците говорят на осакатен български език,затова и мисленето им е осакатено.Държавица, в която живеят сърбомани, половината албанци и ***, която краде чужда история и език,няколко пъти сменя име и идентичност, е обречена.
42
0
 
9
 
! Отговори
майтап УИЛИ... преди 2 години
Зайо Байо се завайка пред Еуропската уния: ВИКА МЕНЕ МУНА....оти съм най древна и антична...
41
1
 
26
 
! Отговори
БАН преди 2 години
Ще е интересно да видим ,как е вървял животът след 1945-та година.Период известен като "ранна антична македонска епоха".
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами и те са като нас Нали си разрушихме Мавзолея вмедто да има приходи от тсм същото е с Бузлуджа което означава че тези македонци са българи
39
1
 
16
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Хич, ама хич не ми дреме какво казали от РСМ, Пендаровски, Заев, някой си! Не ми пука! Имаш договор и поставени условия - изпълнявай! Иначе - няма ЕС. Да лаят и да скачат колкото си искат, тая работа така не става! Иначе казано - ВЕТО!
38
1
 
23
 
! Отговори
Веселин Топалов преди 2 години
ГРОСМАЙСТОР....Повече няма да играя шах със северномакедонци. Като почнат да губят и обявяват твоя цар за техен.
37
2
 
31
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 2 години
Тази държава РСМ нито ни е братска,нито ни е роднинска,нито сме и майка.Аре стига с това сервилничене.Да си спазват договорите,да не крадат история,да не трошат паметници,да не ни показват среден пръст,да не наричат външния ни министър фригиднаКУЧКА и да не горят български знамена.
36
1
 
25
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 2 години
Господата Пендаровски и Заев в скоро време да покажат някой древен документ,който да е написан на македонски език и с македонска азбука, или в който поне да се споменава за македонска нация и държава от началото на Новата ера насам!Вярвам,че това са ерудирани политици,които преди изказванията си се консултират с историци,археолози и т.н.!Целият съм в очакване,а предполагам също и цялата световната научна общност!
35
2
 
11
 
! Отговори
Скопски неволи преди 2 години
Ку-ку,ку-ку...Пролет ли дойде,кукувица ли кука?Не,Зайо Байо дава интервюта за Еуропската уния...
34
2
 
17
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Абе,докога ще ни занимавате с тези психопати от Скопския Дисниленд?Да си се затворят в резервата и да не ни занимават с глупости.ВЕТО и да пасат...Учудващо е, как не са поискали до сега излаз на Църно море?
33
2
 
15
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Дарените от нас танкове македонците ги продадоха и с парите дигнаха споменника на"Воинот на кон".Конят влиза в Гинес с най-големите топки на статуя досега.По-далече от тая клоака, защото мирише много, особено в жегата.
32
2
 
15
 
! Отговори
НОЩ преди 2 години
Неваксинирани АНТИКИ скитат из Европа .... Живот на аванта ... Територия на аванта ... език на аванта ... история на аванта ... За празника на славянската писменост Пендарата на АВАНТА се вози в българския правителствен самолет,че да отиде до Ватикана .п.с. А троловете им по медиите на АВАНТА коментират под български новини...
31
1
 
13
 
! Отговори
Калигула преди 2 години
Заев отпред е България, отзад Албания ..Очаквай да видиш и още един сръбски...
30
2
 
17
 
! Отговори
добронамерн татар преди 2 години
Зайо, слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))
29
2
 
22
 
! Отговори
у бреее...ърьььь преди 2 години
Зайо Байо...Що за премиер публично заявява, че "не разбира проблема с България"? Като не го разбираш, освободи мястото,да дойде друг премиер, който го разбира, защото заради този проблем има вето!
28
2
 
21
 
! Отговори
Каракачанков преди 2 години
Стига с тия зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!
27
1
 
23
 
! Отговори
Радев към Зайо преди 2 години
Заев е пропуснал и шестото ми условие - да спре с основанието за среден пръст, да спрат да наричат външната ни министърка с гнусни епитети, да спрат да горят знамена и да чупят паметници! Та те посланик в София нямат, ние си бълнуваме за договор за добросъседство и приятелство. Наскоро са отворили посолство в Словакия - държава една трета от България, в която сигурно няма и един македонец. А поне 100 хиляди са с български паспорти от Сев. Македония - за какво говорим изобщо.....
26
2
 
18
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Македонските политици не са с европейско мислене - щели да правят железница до границата с България, да ремонтират пътища, да признават история. Тези неща нямат нищо общо дори с европейските ценности. А те ги поставят като условие. Тотално са сбъркани !!! И това братосване, приятелство, близки народи са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм и взаимно уважение. Те гледат с насмешка над всичко българско, прагматизъм за наша сметка до сега никакъв.
25
2
 
25
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Зер ЕС не си спомня "античното минало" на Скопие? Спомня си го и затова сега наистина взема предвид нашата позиция. Как да им имаш доверие на тези хора,които най-сериозно твърдяха,че Ал. Македонски им бил баща?Как да не се усъмниш в менталното здраве на нацията?