Македонските патриоти рушат бъдещето на народа си

Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията
7 окт 2021 11:22, Ния Христова
71

Президентът Румен Радев категорично заяви, че България няма да каже "да" на преговорите със Северна Македония за присъединяване към ЕС, докато не бъде призната историческата истина. 

Възможно ли е да има промяна в българската позиция заради силен външен натиск? 
 
"Няма страна в целия ЕС, която да желае повече от България Република Северна Македония да бъде част от ЕС. Това сме го доказали и демонстрирали през последните 30 г. стотици пъти. Ние ще продължаваме да помагаме", коментира журналистът Любчо Нешков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Това е държавна позиция, никой не е поставял под въпрос тази позиция. Не вярвам до края на словенското председателство да има промяна", отбеляза Нешков.
 
По думите му натискът е нещо нормално в политиката, но той не е основният елемент при решаването на този спорт.
 
"Най-важно е да обясним на тези, които смятат, че всичко е ОК, какъв е проблемът. Ние не сме сами в този спорт. Проблемът е, че в Скопие не четат докрай изявленията на европейските политици. Те си харесват част от някое изявление и налагат пред обществото твърдения, които са много далеч от истината. Германският канцлер каза, че не може да има преговори преди приключването на изборите. Къде е натискът срещу България тук?", обясни журналистът. 
 
"Компонентите са насочени към денационализацията, асимилацията, езика на омразата към една единствена държава - България. Единственото нещо, което може да направи България, е да помогне за разкриване на истината и миналото в съседна РСМ. Извършеното след 45-а година е кланица срещу България - става въпрос буквално за геноцид", настоя Нешков.
 
Той е убезен, че властите в Скопие и опозицията трябва да видят действителността и да търсят съгласието и подкрепата на България, а не конфронтация и изтъкна, че македонските патриоти рушат бъдещето на народа си.
 
Според него в Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
22
 
! Отговори
пан Пръдлечко преди 2 години
СЛОВЕНИЯ Е ПОСЛЕДНАТА ДЬРЖАВА НА ТОЗИ СВЯТ КОЯТО БИ ПРОМЕНИЛА РЕШЕНИЕ И СТАНОВИЩЕ НА БЬЛГАРИЯ ПО ВЬПРОСА ЗА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.Словения не е ли част от "бивша" Югославия? Така, за един приятел питам.Страна с 30 години държавност къде се намесва?Може би от солидарност с другите 30-годишни?
23
2
 
20
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил ''посебен'' /отделен/и немал нищо ''заедничко''с булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте ''сфатили''/ . България трябва да предложи да се разделят Македония и Албания в преговорния процес. Има шанс това ги да вразуми малко !!!!
22
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета македонски форуми и там северджаните са втрещени как е възможно България да не изпълнява препоръките на Германия и Франция. Явно не знаят, че това не е СеФеРеЮ. Газ пикаят, че точно България им е наложила вето.
21
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България духовен геноцид над Българи е започнал през 1945 година и все още не е приключил.Ако смяташ човек който казва истината за ***,значи съм *** щ.Аз не отричам,че имало репресии в Днешна Македония от комунистите,но в България са били в пъти повече.И пак ще питам ,какво общо има това с настоящето?
20
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще напишем за геноцида на хора от егейска Македония от страна на нашата армия.Убити са над 80 000 човека включително деца ,бременни жени и възрастни хора
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво са всичките тези писъци не разбирам. Има си международни закони, които трябва да се спазват. Има си договор от 2017та година, който договор македонците не спазиха. Ами като не искат да влязат в ЕС и като искат да влязат с лъжи и измами - нямааааа. Да свикват да са цивилизовани.
18
4
 
35
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Какви патриоти в тая изкуствена държава, кви 5 лв. Радев вчера много ясно заяви на оня просръбски ***, че няма да им мине номера. С други думи "Виж си пагона и си намери място в строя". И след това зайчето взе да писка като ощипана мома заради "лошата България".
17
0
 
29
 
! Отговори
88 преди 2 години
Не-е-е ! Не са патриотите - тях ги чакат от десетилетия. ТОАВА СА ПРОСРЪБСКИТЕ МЕКЕРЕТА ! Мачкат държавицата и така ще си я командват!
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10, 11, 14Не те знам какъв си, що си, ама се изразяваш като еничарин. Не става въпрос само за убити и заточени, най - страшен е духовният геноцид, извършен над българите в тази клета държавица; става въпрос за паметта на дедите ни, хилядите жертви, които не могат да се защитят и затова е наш дълг да го направим.
15
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В периода след 9 септември 1945 година са убити с разстрел над 30 000 Българи всичко духовници и интелектуалци от Българския Комунистически режим.В Югославия с убити с разстрел 1000 Македонци които са срещу комунистическия режим и още 10000 са вкарани в политически затвор.В България са над 100 000 човека.Геноцид е имало и В Югославия и в България.Но какво общо има това с настоящата кандидатура на Македония за ЕС?
14
30
 
5
 
! Отговори
македон преди 2 години
Има флагрантно лицемерие от двете спорещи страни " България подкрепя Македония за присъединяването й към ЕС , като на практика налага вето възползвайки се , че е член на евросъюза извивайки ръцете на нещастните македонски политичари незнаейки на кой свят се намират " ! Българи срещу българи , гнила работа , лъжи , внушения , манипулации , фалшификации , измама , корист и далавера !
13
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Нешков вие говорите за периода след втората световна война и искате да обвините за това настоящите политици.Освен това комунистически репресии не е имало само в Македония имало е и в България.В Македония и в Македонските учебници се знае за тези репресии.Кога ще напишете в Нашите учебници колко Българи са избити и вкарани в политически затвори от нашите комунисти.И спрете да манипулирате хората.Геноцид е имало много повече в България в сравнение с Македония.
12
3
 
25
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
За ситуацията в момента са виновни сърбите и руснаците. Затова плащат жестока цена. Възмездието ги е застигнало. Проклятието на сърбите се казва Косово а на руснаците Украйна.
11
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите убиват 30 000 Българи след втората световна война,а по време на втората световна война загиват 21500 Българи.Господин журналист обяснете това.В Бивша Югославия са убити 1000 човека от Македония и 11 000 човека са влезнали в политически затвор.Като тези хора са от различни етноси и са се борили срещу комунизма там.Та като говори за геноцид нека да обясни за геноцида над Българи в България.
10
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България имало повече геноцид в сравнение с Македония.В България са убити над 30000 човека Българи.А от Македония са 11 000 при това не убити,а са вкарани в политическия затвор Голи оток.Та за какъв геноцид говорим.Защо не обясните на Българските деца как са избивани Българи в България и след това искайте от Македония да обясни на тяхните деца.Но за разлика от нас там знаят тези факти за бивша Югославия.
9
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато руската и българската олигархия бъде премахната ,тогава ще махнем ветото.Иначе ще излизат подобни като този господин да разпространяват омраза и фалшива информация.
8
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавайте с лъжливата кампания срещу Македония.В ЕС не ги интересува това.Тях ги интересува да няма руска олигархия в България.Кактомвиждам действията са налице.Кохато бъде унищожена тя,няма да има проблем с Македония и ще бъде махнато ветото
7
23
 
3
 
! Отговори
Така е, преди 2 години
Но каквото Путин каже, той ни каза..вето, и ние вето. Той ще ни каже отбой и ние ще имаме сделка.
6
2
 
28
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Истината винаги трябва да възтържествува,добра или лоша,Доста изследвания по проблема направиха известни журналисти,имаше документални филми...Да се стоварят на масата на даващите акъл в Брюксел за достоверност.Отделно,Държавата не може да няма архив какви дивотии са ставали след 44 год.Както каза един от док.филм...заспахме и на сутринта аз бях българин а брат ми,македонец...
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и България да се откаже от ВЕТОто Арктичните македони ще видят ЕС през крив макарон.Черногорците преговарят от 2012год. обещаха им ,че ако покрият критериите ще са в ЕС през 2030год.18 год.за черногорците ,за македоните ще е поне 28год.,а до тогава може и да не съществува РСМ.