Македонските патриоти рушат бъдещето на народа си

Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията
7 окт 2021 11:22, Ния Христова
71

Президентът Румен Радев категорично заяви, че България няма да каже "да" на преговорите със Северна Македония за присъединяване към ЕС, докато не бъде призната историческата истина. 

Възможно ли е да има промяна в българската позиция заради силен външен натиск? 
 
"Няма страна в целия ЕС, която да желае повече от България Република Северна Македония да бъде част от ЕС. Това сме го доказали и демонстрирали през последните 30 г. стотици пъти. Ние ще продължаваме да помагаме", коментира журналистът Любчо Нешков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Това е държавна позиция, никой не е поставял под въпрос тази позиция. Не вярвам до края на словенското председателство да има промяна", отбеляза Нешков.
 
По думите му натискът е нещо нормално в политиката, но той не е основният елемент при решаването на този спорт.
 
"Най-важно е да обясним на тези, които смятат, че всичко е ОК, какъв е проблемът. Ние не сме сами в този спорт. Проблемът е, че в Скопие не четат докрай изявленията на европейските политици. Те си харесват част от някое изявление и налагат пред обществото твърдения, които са много далеч от истината. Германският канцлер каза, че не може да има преговори преди приключването на изборите. Къде е натискът срещу България тук?", обясни журналистът. 
 
"Компонентите са насочени към денационализацията, асимилацията, езика на омразата към една единствена държава - България. Единственото нещо, което може да направи България, е да помогне за разкриване на истината и миналото в съседна РСМ. Извършеното след 45-а година е кланица срещу България - става въпрос буквално за геноцид", настоя Нешков.
 
Той е убезен, че властите в Скопие и опозицията трябва да видят действителността и да търсят съгласието и подкрепата на България, а не конфронтация и изтъкна, че македонските патриоти рушат бъдещето на народа си.
 
Според него в Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
40
 
! Отговори
същата история преди 2 години
Преди няколко дни Макрон каза, че в Алжир пренапосали историята и обвиняват Франция във всички грехове, че били колонизатори, избили местните и ги подчинили и изобщо забравят приноса на французите там да се появи нация и цивилизация. Макрон говори даже за наличието на едно извличане аргументи върху фалшиви исторически факти и преиначаване. Освен това забравили за Отоманските зверства и владичество, но изцяло хейтят Франция! Същата история като с макетата и преди това господарят им Сърбия.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водещата е тесняк ве.
2
2
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Десетилетия на омраза, терор и др. трудно и бавно се заличават !!!___Особено, когато и управляващите не го искат !!! ____Ще продължават да ни натискат, а те ще продължават да упорстват, който е по-корав , той ще спечели !!! ___Дано да е Истината !!!
1
2
 
26
 
! Отговори
Грешка преди 2 години
Изразът е македонските националисти рушат бъдещето на Се Рсе Ми-те.