Македонските патриоти рушат бъдещето на народа си

Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията
7 окт 2021 11:22, Ния Христова
71

Президентът Румен Радев категорично заяви, че България няма да каже "да" на преговорите със Северна Македония за присъединяване към ЕС, докато не бъде призната историческата истина. 

Възможно ли е да има промяна в българската позиция заради силен външен натиск? 
 
"Няма страна в целия ЕС, която да желае повече от България Република Северна Македония да бъде част от ЕС. Това сме го доказали и демонстрирали през последните 30 г. стотици пъти. Ние ще продължаваме да помагаме", коментира журналистът Любчо Нешков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Това е държавна позиция, никой не е поставял под въпрос тази позиция. Не вярвам до края на словенското председателство да има промяна", отбеляза Нешков.
 
По думите му натискът е нещо нормално в политиката, но той не е основният елемент при решаването на този спорт.
 
"Най-важно е да обясним на тези, които смятат, че всичко е ОК, какъв е проблемът. Ние не сме сами в този спорт. Проблемът е, че в Скопие не четат докрай изявленията на европейските политици. Те си харесват част от някое изявление и налагат пред обществото твърдения, които са много далеч от истината. Германският канцлер каза, че не може да има преговори преди приключването на изборите. Къде е натискът срещу България тук?", обясни журналистът. 
 
"Компонентите са насочени към денационализацията, асимилацията, езика на омразата към една единствена държава - България. Единственото нещо, което може да направи България, е да помогне за разкриване на истината и миналото в съседна РСМ. Извършеното след 45-а година е кланица срещу България - става въпрос буквално за геноцид", настоя Нешков.
 
Той е убезен, че властите в Скопие и опозицията трябва да видят действителността и да търсят съгласието и подкрепата на България, а не конфронтация и изтъкна, че македонските патриоти рушат бъдещето на народа си.
 
Според него в Северна Македония няма желание да се намери изход от ситуацията.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
5
 
! Отговори
Отец Паисий преди 2 години
Раковски,Левски,Джамбазки,Свиленски,Пирински ....и т.н
63
0
 
5
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Не Македонските патриоти,ч Българските пишман патриоти рушат бъдещето ни.Не само нашето бъдеще,но и на съседите ни.
62
0
 
6
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Не тъпани,а... тупани ...
61
0
 
5
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Българската позиция,както и коментиращите тук си мисля,че са ***. С такова мислене ще си останем вечно на опашката на Европа. Промити мозъци от всякъде...Нашият прочит на историята няма нищо общо с това което е било в действителност.Лъжата е това което най обичат нашите псевдо учени историци.
60
2
 
7
 
! Отговори
Mitko USA преди 2 години
До AnonimenМаке, моите уважения към тебе и твоите сънародници. Не бих искал да се караме въобще. Напротив - искам заедно да си пием ракиите и да гледаме футбол - и да се караме само на спортни теми. Съвсем серозно...Но, пак ще ти кажа - не искам да обиждам никой - но е време да погледнете света извън вашата камбанария и да видите нещата от друга гледна точка и да се опитате да ни разберете. Ок ?Хай със здраве !
59
5
 
21
 
! Отговори
Десислав Христов преди 2 години
Ще сменим имената на революционерите да звучат "македонски". Например : Никола ОбретеновСКИ , Христо БотевСКИ , Васил Левски я последния няма начин да не е македонски революционер. Почвам да се дразня от всички глупости, който правят македонските управници.
58
4
 
6
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ами казват някой-,, що е Маке се е ***''!!!така че сами си го .. и ще !1
57
4
 
17
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
ще влезете като албанци. след 30 години.
56
41
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Mnogo blagodarim na Neskov ama izopsto ne iskame da vlizame v ES kato Blgari
55
4
 
36
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Докато Р(Сръбска)М е сръбска колония, няма да има напредък с България и ЕС!
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаааа... що ми се струва, че декември се очертава поредното фиаско за ромският резерват.
53
5
 
30
 
! Отговори
историчар лингвист преди 2 години
Македонският език е най-древният език познат на човечеството. Азбуката му е приета с решение на просветния отдел на Битолския окръжен съвет на Югославската Компартия от 21.05.1945.
52
3
 
27
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Най ни е смешно,че Заев,Пендаровски,Мицкоски и Буяр,всички излизат от единствения им университет и са на една възраст. Все едно си взел един випуск студенти и си направил от тях политически елит.Това е показател за комичната им бутафорна държава.
51
3
 
16
 
! Отговори
до РСМ и компания преди 2 години
Да влизат в правия път, че както им се канят шип търите: Со к = рци ке ви тепаме.Тоя прираст на населението им - ясно е кои имат по 7-8 дечиня. Не ке да са антички ;)Да гледат Косово и за размислят.
50
1
 
22
 
! Отговори
оракул преди 2 години
РСМ няма много време да се мотка. Ако Албания влезе преди нея,след това и тя може да поставя условия за влизане на античните Скопски историчари в Еуропската уния.
49
3
 
19
 
! Отговори
фактите са си факти преди 2 години
РСМ е на практика почти превзета от албанците територия и е въпрос на малко време за да се превърне в Северно Косово.....и тогава ще им се стъжни!Защото в РСМ отдавна минаретата са повече от тези в Албания ,а след като допуснаха втори официален език албански,се сещаме какво ги чака! А и то си е напълно заслужено!
48
3
 
21
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
В Скопие са решили да не отстъпват от Коминтерновския югомакедонизъм,като го свръзват с "идентизитето и язъйко" им.Заев е подгрял атмосферата за Еуропската унияи всички антични историчари тръпнат да видят как "ке им натрошат костите НАбугарите".След това ще дойде и разочарованието и пищенето.КОЙниСРАвГАЩИТЕ?/
47
0
 
15
 
! Отговори
за пореден път... преди 2 години
Зайо Байо и Северномакедонските драми,които се опитва да играе,вече са втръснали на всички в ЕС.Скоро няма да има с кой да се среща,освен със Стево Коминтерната.Ще му бият шута и в РСМ.Така ще свърши този селски тарикат.Никой там няма да му прости лъжите и фалшивите внушения за начало на преговорите,които той постояннозагрява и дава на обикновения народ.Направо ги лъже и след това се прави на изненадан и пак измисля друга лъжа.Ще видим до кога ще кара така.
46
2
 
13
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Както винаги Зайо се прави на гръмнат заек и пак някой трябва да му набива канчето в случая че няма ново българско правителство, а само служебно такова.След като изтърваха влака за кандидатстване в ЕС,севернитемакета сега чинно ще си чакат,пък ако трябва и още четвърт век,докато не вденат,както стана в спора им с Гърция.А за да вденат севернитемакета понякога и четвърт век не стига...
45
3
 
17
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Северомакедонците ще разберат след известно време, че Пепеляшка не е принцеса, а тиквата не е каляска. Няма да видят покана за преговори и на следващата среща. Трето поредно вето. Ще има и четвърто, пето....и т.н. докле им вденат *** кратуни от къде дУхАвЕЕтъро за Еуропската уния!!!За пореден път Зайо Байо ще разбере ,че срещу вятъра на се пикае.