МВФ ще заседава утре във връзка с обвиненията срещу Кристалина Георгиева

Георгиева е обвинена в оказан натиск върху служители на Световната банка
7 окт 2021 08:00, Петя Славова
45
МВФ ще заседава утре във връзка с обвиненията срещу Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Международния валутен фонд планира да се срещне отново утре с управляващата директорка Кристалина Георгиева във връзка с твърденията, че е оказала натиск върху служители на Световната банка да подменят данни в изгода на Китай. Това съобщи информиран източник, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Говорител на МВФ каза, че съветът ще се събере "скоро", за да обсъди въпроса, но не даде конкретна дата.
"Управителният съвет остава ангажиран към щателна, обективна и навременна проверка. Очаква се скоро той да заседава отново", каза говорителят, цитиран от БТА.

Вчера Георгиева отново отрече обвиненията, че когато е била изпълнителна директорка в Световната банка е оказала натиск за подобряване на мястото на Китай в класацията "Да правиш бизнес" за 2018 година. Адвокатската кантора "Уилмър Хейл", която направи тези твърдения, казва, че това е станало в момент, когато банката е търсила подкрепата на Пекин за увеличаване на капитала си.

"Идеята, че след близо 20 години в Световната банка изведнъж съм започнала да оказвам неуместен натиск върху служителите на банката, за да променят информация в доклад, е възмутителна и невярна", каза вчера Георгиева пред управителния съвет на МВФ.

Съветът бърза да приключи проверката за тези твърдения преди годишните срещи на МВФ и СБ, които започват идната седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
о, не ..! преди 2 години
Имам голяма нужда от интимност, но тази и да ми предложи, повярвайте, няма да се прежаля! Толкова ми е противна тази бабка, че всичко което е в гащите ми, всичко става като сухар! Мазна, сервилна, нагла, обичаща да дава напътствия ..? Да изчезва и по скоро ..!
23
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Най добе че се говори за България,щото никой с добро няма да ни запомни и да каже ,,те това е България''!
22
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Поредният ГЕРБ-ер донесъл резил за България.
21
3
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Я малко повече се ограмотете за биографията на жг-жа Георгиева Стига сте писали само глупости. Някои от вас и на работа не могат да отидат
20
0
 
3
 
! Отговори
ас преди 2 години
сталинка да бега!!!!!!
19
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 2 години
Решили са да я махат и ще я махнат. Ако трябва ще я изнесат с бюрото и стола на улицата, защото тази е сериозно болна от амбиция и службогонство. Да му мислим ние къде ще иска да се завре това чудо, като я махнат.
18
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 години
Какво ни засяга далаверите на тая ?!
17
0
 
5
 
! Отговори
Двоен Стандартов преди 2 години
Ако Сталинка беше натискала за САЩ нямаше да е проблем, ама щом е за Китай стана проблемация
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е някой се изненада ли? Сталинка тоест Кристалинка си е червен
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай отдавна е основен кредитодържател още от отпечатване на ценните книжа как гарант,че ще поеме изплащания по дългове на длъжници от ранга на държави,съюзи по програми предначертани като пред конгреси на ККП,че на него може ли да му се откаже да му се подобрят активите за уважаван с известност в случай,че самата банка е искала повишение на капитала си за да не й откажат активност с известост и обороти от изплащане кредити с капитала й ще са нейни за нов оборот,комунизм с империализм-партньори
14
4
 
2
 
! Отговори
www преди 2 години
До СТРАНДЖАТА Дано да си прав! Но богатите БСП капиталисти стягат здрава кесия за плащане на гласове, полицаите ще ги пазят от "провал в ремса", така че честни избори не се очакват!
13
2
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
рядко антипатична , дано да я пенсионират
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам тези ,които я нападат колко са "почтени" ми пада перуката.Такива са игрите .Натопяват някого да поставят свой.Все пак уважавам жената,че успя да се издигне на такъв пост.
11
1
 
6
 
! Отговори
БАИКО преди 2 години
у4ителя си остава у4ител у4еника професор народа го е казал и тя по умна от него немога да го наре4ем у4ител но им е за пример на вси4ки гербери със своята тъпотия и простотия.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шото ефрюгите не я знаят че истинското и име е сталинка и на какви е щерка щом едно време още е правила докторантури по лондон. на държавна издръжка. случайни неща нема. най многосе окаже че баща и е продал българското злато едно време на швейцарските ефрейстанци за без пари. после и в лондон някв мр злато и той добра сделка им е направил. ама сега че я сложат на дръвника кво да правят
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя свят не се научи - НИКОГА не слагай българин на отговорен пост. Колкото и заплата да му дадеш, първата му мисъл в главата ще бъде нещо да открадне, нещо да измами, някого да прекара и така нататък..за съжаление :/
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен до 16 преди 2 години
Тази Гербджийска чанта щеше да става министър председател на България 2009 год. издигната от ГЕРБ но после тиквата Борисов беше издигнат защото е основател на ОПГ ГЕРБ. Така че в грешка си тя си е типичен кадър на ОПГ ГЕРБ и е работила в същия стил както го правиха 12 години крадците ГЕРБ.
7
4
 
8
 
! Отговори
aa преди 2 години
не че ми дреме, даже напротив. Просто са я сготвили , явно е настъпила нещо без да иска и боц в фъзъ
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 9 преди 2 години
Прав си все пак е кадър на комунистическата ОПГ ГЕРБ а както знаем там е пълно с комунисти и агенти на ДС.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде още една гербаджийска издънка, която ще трябва да трудоустрояваме в Софийска община, след като е бил изгонен от работа. Фандъкова да поръчва бюрото, новия и консултант идва скоро