Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти

Клиентите отново се презапасяват с тоалетна хартия и вода
Обновена: 10 окт 2021 21:13 | 10 окт 2021 21:02, Анисия Иванова
331
Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти
Снимка: БГНЕС

През уикенда британските супермаркети се сблъскаха с приток на купувачи, оставящи зад себе си празни рафтове. Всеки шести британец декларира, че "не може да купува основни хранителни продукти", а един на всеки трима вече започва да купува коледни консумативи преди очаквания недостиг през зимата.

Снимки в медиите показват празни секции на някои супермаркети в Обединеното кралство, които вече не разполагат с месо, плодове и замразени храни, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

В събота сутринта рафтовете на магазините във Великобритания бяха празни и милиони купувачи казват, че не са могли да купят основни храни през последните две седмици, тъй като кризата във веригата на доставки във Великобритания продължава.

Според "Дейли Мейл" са били разпродадени месните продукти, плодовете и замразените продукти, а в навечерието на празниците клиентите се презапасяват с тоалетна хартия и бутилирана вода.

Нови данни от Службата за национална статистика (СНС) показват, че приблизително един на всеки шест британци не е успял да купи основни хранителни продукти през последните две седмици, което е последният признак на паническо пазаруване във Великобритания.

Проучване сред 1000 потребители на The Grocer установи, че две трети от купувачите са притеснени и "много загрижени от потенциалния недостиг на храни и напитки преди Коледа.

За да си гарантират коледния обяд на 25 декември, стотици хиляди купувачи вече са резервирали коледната си доставка, а всеки трети купувач вече започва да се запасява с хранителни стоки.

Висши британски държавници заявиха, че обмислят да наемат войници за шофьори на камиони пред Коледа, за да предотвратят недостига на храни, докато Великобритания страда от поредица от кризи с хаотични скокове в цените на бензина и недостиг на камиони, предава "Фокус".

На фона на страховете от недостиг на храна през следващите месеци и паническото пазаруване, водещо до празни рафтове на супермаркетите, много възрастни хора също не успяват да купят основни храни през последните две седмици. Според Службата за национална статистика това са около 17% от тях. Почти една четвърт от възрастните са казали същото за несъществени храни.

Един на всеки седем души във Великобритания не може да си купи гориво, тъй като опасенията относно недостига на бензин и трудностите при наемането на шофьори на камиони накараха шофьорите да се редят с часове за бензиностанции и бензиностанции за затваряне поради липса на доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
Българи КУПУВАЙТЕ КАНИ ЗА БИО ГЕО ХИМИЧНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА>>струват у нас 25- 35 лева. В Англия 20 GBP..Лично се спасих от отравяне с хлор токсични отрови и медни отрови с кана купена в България ..В МАГАЗИНИТЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНо ПИТЕЙНА ВОДА>>Бутилираната не е трапезна..
224
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си правят зъбите и да се лекуват от Ковида в UK, а не да тичат в България. Да пълнят болниците директно от летището и да еу лекуват с нашите пари и да заемат нашите легла.Да разнасят вируса, вместо да спазват карантина, щот трябва да се покажем колко сме богати. Стойте си там, като ви е хубаво и плюете срещу България.
223
2
 
0
 
! Отговори
Ее преди 2 години
Това не е истина!
222
2
 
13
 
! Отговори
Рудолф преди 2 години
Пълни глупости няма такова нещо! Гледайте наща кочинка че ни разказаха играта! Тези от евросъюза с тази зелена зделка май ще студуваме тази зима!! Референдум и излизане от тъпия съюз отваряне блоковете на аец козлодуй стига подигравки!
221
1
 
4
 
! Отговори
Световен шампион преди 2 години
Щях да напиша нещо, но само простотии ми изплуват. Лека вечер!
220
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им достига стока, защото нямат щофьори. Като се върнат тираджиите, пак всичко ще е пълно.
219
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По -добре рафтовете празни и хладилниците пълни, отколкото като при нас: магазините пълни, пък хладилниците ни - празни.
218
3
 
13
 
! Отговори
ЕмиГрант преди 2 години
Верно е ей .... не лъжат медиите . Така остават празни рафтове по магазините в UK... ВСЯКА ВЕЧЕР. Като отиде човек да пазарува около 8 вечерта и... празни рафтове . Всичко изкупено. Няма вода , нама ТОАЛЕРТНА ХАРТИЯ , няма плодове...след това магазинът затваря , нощната смяна пълни рафтовете отново с нова стока и на следващия ден Ужасът се повтаря. Пълни колички излизат от магазините по цял ден ...и като дойде време магазина да затвяря и О УЖАС .... отново се виждат празни рафтове... Ха ха ха...
217
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kogato i da potyne toq ostrov vse schte e kysno
216
4
 
7
 
! Отговори
Mitio Uk-ая преди 2 години
Помощ мноо сме зле, нема ко да се .бе и яде. Пажалуиста скъпи снародници, стойте си у дома. Не ни е нужна вашта помощ, след брехита стана мноооо зле вдигнаха заплатите и сега се чудим къде да си арчим парите, шото не че не моем ама за ко да арчим за екскурзии до Бг. Много е зле, много, НО едно да знаете, по зле от БГ няма да бъде НИКОГА.
215
7
 
5
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
Войниците - шофьори, а за войници какви ли ще събират .....Водеща европейска страна прогони над милион от работниците си, а премиерът й шоумен дори се опита да лъже народа си, че и в други европейски страни е подобно положението ....
214
1
 
2
 
! Отговори
ZA OSTROVA SPECIALNO преди 2 години
GO MESTQ
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз
212
1
 
12
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Положението е страшно! Кралски скариди от Сенегал няма от вчера! Помощ,помощ ,ще се мре!
211
3
 
9
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Баш ме боли .... за Острова.
210
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До емигрантите - Викате всичко е наред и само в Бг ни лъжат, че няма стоки в супермаркетите. Възможно е. Значи и euronews лъжат, защото те имат такава статия още от 22.07.2021. Пишете The shelves on the island are empty UK в гугъл и ще я намерите. Ако сложа линк тук, ще ми изтрият коментара. Сигурно целта и на euronews е да излъжат българите хаха ... Не казвам, че е вярна информацията на euronews, но имат такава статия. Факт е, че на медии не може да се вярва. Доказано с Ковид и ваксата... :)
209
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армията снабдява англобългарите, за да не свалят от власт кралицата...................
208
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни щандове - изкупени стоки поради ниски цени и високи доходи на населението...................Пълни щандове - мухлясващи стоки, поради високи цени и ниски доходи на населението..................
207
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брекзитят ли микробританците?
206
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И през социализма народът изпразваше щандовете, защото имаше доходи и стоките бяха евтини и достъпни................."Остроът на съкровищата" не вдига цените, за да изравни търсенето и предлагането по пазарен начин..........Те са плюли на пазарната икономика и живеят в империалистически комунизъм.