Шаленберг положи клетва като канцлер на Австрия

Новият външен министър на страната е Михаел Линхард
11 окт 2021 15:31, Елка Василева
15
Шаленберг положи клетва като канцлер на Австрия
Снимка: БГНЕС

Новият австрийски канцлер Александър Шаленберг тържествено положи клетва пред президента на република Александър Ван дел Белен.

На церемония във виенския дворец Хофбург досегашният външен министър се закле да спазва конституцията и всички закони в страната, да следи за спазването им от обществото и съвестно да изпълнява задълженията си, предаде БТА.

Още по темата

След него клетвата положи и новият министър на външните работи Михаел Линхард, който до вчера беше посланик на Австрия във Франция.

Досега Шаленберг бе министър на външните работи в кабинета на Себастиан Курц.

В събота лидерът на Австрийската народна партия се оттегли от канцлерския пост заради скандала с обвинения в корупция, но заяви, че ще остане начело на партията и председател на парламентарната ѝ група.

Курц е разследван заради твърдения, че държавни пари са били използвани в корупционна сделка, за да се осигури положително отразяване в таблоиден вестник за него и партията му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Чудя се защо Курц не вдигна юмрук, и не призова привържениците си на бунт, когато започнаха да го разследват ?! Можеше поне да им купи яйца и домати, за да замярват полицията !
10
1
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Курц се обяви твърдо против мигрантите и за затваряне на границите и веднага му скроиха шапка :)))
9
2
 
7
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Когато в нормалните държави има съмнение за корупция, там политиците си подават оставките веднага. По нашия край ти му доказваш, че е крадец и лъжец, той ти се кара по телевизията и пак се натиска да е във властта. НЯма как да не сме на дъното на всички негативни класации.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, тогава в Щатите или в Русия повече от половината Сенатори, Конгресмени и Губернатори би трябвало вече да са си подали оставките! -)))) А, да не забравяме и Германия и Франция! У Британия и колониите и - Канада, Австралия и Нова Зеландия решава баба кралица! -)))))
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадеца вместо оставка направи партия.
6
2
 
2
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Тиквата дали ще му има и на този телефона? Защото за предния се хвалеше, че го има - явно са обсъждали мерките за насърчаване на корупцията :)
5
0
 
12
 
! Отговори
пери преди 2 години
Я колко бързо стават нещата в Австрия! В събота Курц хвърли оставка като премиер (нещо немислимо по наште ширини), в понеделник вече имат нов премиер, готов заклел се. Няма тън-мън. Тука ако беше, първо оставка щяхме да чакаме до куково лято, второ щяха да ни продънят ушите как няма за какво премиерът да я подава, щото е бял и добър, и трето, ако по някаква неведома причина все пак имаше оставка, колко ли време щяхме да чакаме да се закълне друг. Изобщо паралелът с нас е направо невъзможен..
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""""Курц е разследван заради твърдения, че държавни пари са били използвани в корупционна сделка, за да се осигури положително отразяване в таблоиден вестник за него и партията му.""""" ------- Че, това никак не попада под графата корупция, бе! Просто обикновена рекламна агитация! Либералите вече съвсем из.трещяха!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисова България е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, ДС структури екзекутират неудобни на Борисов и Гешев
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е следващия, на който либералната мафия ще скрои номер.
1
1
 
4
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Интересно, навсякъде по света независимо от системата с малки изключения полагат клетва. За какво....за да крадат и те ли?