Расизмът и ксенофобията - основни проблеми за турците в Европа

Според Ердоган те се сблъскват и с дискриминация
Обновена: 16 окт 2021 19:11 | 16 окт 2021 17:55, Камелия Цветанова
75
Расизмът и ксенофобията - основни проблеми за турците в Европа
Снимка: БГНЕС

Расизмът, ислямофобията, ксенофобията и дискриминацията остават основният проблем за турската общност в Европа, заяви днес турският президент Реджеп Ердоган, предаде БТА като се позова на Анадолската агенция.

На съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел в Истанбул, Ердоган заяви още: "Турската общност в Германия представлява наше общо богатство и носи важен социален аспект в нашите отношения".

Ердоган изрази надежда, че Меркел ще продължи да допринася за приятелството между двете страни и след напускането на поста. Турският президент каза още, че се надява, че успешната работа, която са извършили с отиващия си от поста германски канцлер, ще продължи по същия начин и с новото германско правителство.

От своя страна Меркел заяви, че подкрепата на ЕС към Турция по въпроса за нелегалната миграция ще продължи.

"Ние искаме да предотвратим трафика на хора. От ключово значение за ЕС е да подкрепя Турция в този аспект", посочи тя. Меркел подчерта, че Турция и Германия винаги имат общи интереси и добави, че това ще бъде начинът, по който ще вижда нещата и следващото федерално правителство.

След 16 години на власт Меркел се подготвя да се оттегли от активната политика по-късно тази година, но ще остане на поста си докато бъде сформирано ново коалиционно правителство, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете картата, след като турците превзеха и асимилираха някои руски републики, от Средиземноморието до Тихия океан са турци и потурчени републики,където населението беше асимилирано и потурчено, съдадоха им и фалшива история, малка Армения е в опасност и мисля, че турците ще представляват голяма заплаха в бъдеще, защото Турция няма да спре до там, те хукнаха и в Африка да се месят, също и срещу Либия, а в Европа срещу Гърция, Франция и няма да спрат агресивната си асимилаторска политика.
29
5
 
0
 
! Отговори
зо 33 преди 2 години
До АнонименКОГАТО БЪЛГАРИЯ ДАДЕ АВТОНОМИЯ НА РОМИТЕ-КОМУНИСТИ ОТ БСП.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кога Турция ще даде автономия на кюрдите???
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция не може да претендира за нищо в Европа. Да си трае и да освободи кюрдите от затворите.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган да си върви в Азия. Европа не е турция.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция говори за расизъм и ксенофобия - на 50 метра турското знаме на 100 метра джамия айде стига сте баламосвали бедните *** от ЕС....
24
11
 
3
 
! Отговори
Bayrak kandir преди 2 години
Турция Е мултикултурна. Има алеви, кюрди, араби, арменци, евреи. Всички са свободни. Най-ботатите хора са евреи и арменци. В шоу бизнеса повечето са кюрди. Всеки е свободен да бъде какъвто си иска. Стига да не посягаш на целостта на държавата, да не поругаваш байрака и да провокираш. Да, за това няма прошка и който си позволи да посегне на байрака бива линчуват на улицата от случайни минувачи. Мисля, че в по-редно, отколкото да гледаш как някой уринира на знамето ти?! За това в Турция се убива!
23
7
 
0
 
! Отговори
Турските сериали преди 2 години
Ще спасят западната цивилизация.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците няма за кво да ни мразят нас,а мойта омраза към тях идва заради новините на турски по БНТ и турските сериали...а не толкова заради робството за което сегашните турци наистина немат вина!!
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААБългария като спре на границата ТИРовете със стока, която не е произведена в ЕС, ще увяхнете с турската си стока, при гърците номера няма да мине да минавате, така че , България и Турция си правят взаимни услуги!
20
0
 
13
 
! Отговори
А Турция преди 2 години
Кога ще се превърне в мултикултурна държава?
19
2
 
2
 
! Отговори
Чистокръвния асан преди 2 години
А турцитее мразят ли ни
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сметка на това ние сме прекалено толерантни с наще комшувци,и после умуваме защо и сърбите и най вече хърватите не можем да ги стигнем..национализма е разликата!!
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете бре и други не само помията с която заливат.
16
3
 
1
 
! Отговори
Влезте в час моля преди 2 години
Те политиците в България въведоха СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ вие за Европа пишете
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не говорим за Армения, живеещи в страх от турците или за Гърция, както и заплахата на турците срещу Франция?
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето изявленията на Ангела Меркел ...Благодаря ви много за това посрещане. Имението Huber е много специална сграда, принадлежи на германски бизнесмен и през последните години наистина се стремим към много добри отношения с Турция. Пред нас стоят много задачи да поддържаме тези добри отношения. В Германия живеят близо 4 милиона души от турски произход.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чух скромната Меркел да обиди някой,но виж Ердоган обиждаше наред холандци, немци и всякакви западноевропейци,плюс евреи,араби,дори един холандски политик дълго беше с охрана и се явяваше зад бронирано стъкло в парламента,заради турците да не го убият,та мисля,че са объркали нещо, расизма не е срещу турците, а турците асимилират и мачкат всичко по пътя си,вижте как някои бивши руски републики бяха превърнати от европейци-християни в туркомани, да не говорим за Армения,живеещи в страх и Гърция
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Припомняйки, че тази година се навършват 60 години от трудовото споразумение, подписано между Турция и Германия през 1961 г., Ердоган каза, че те отново оценяват усилията на турското общество, което допринесе значително за развитието на Германия и превръщането й в мултикултурна и просперираща държава .
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадено от контекста звучи друго.