ЕК няма да финансира изграждането на стени и огради по границите на ЕС

Ще блокираме движението на мигрантите от Беларус, заяви Фон дер Лайен
22 окт 2021 19:48, Анисия Иванова
98
ЕК няма да финансира изграждането на стени и огради по границите на ЕС
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) ще работи с властите на страните, от които мигрантите пътуват към Европейския съюз (ЕС) през Беларус, за да блокира това движение. Това заяви ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен на пресконференция след двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел.

"Виждаме, че Беларус сключва визови споразумения с нови държави. Ще работим активно с тези държави, за да предотвратим инструментализирането на миграцията оттам", каза Фон дер Лайен.

Освен това в изявлението от срещата на върха се казва, че ЕС призовава да се върне към прилагането на споразуменията за реадмисия, които позволяват експулсирането на мигранти. "Европейският съвет припомня необходимостта да се гарантира ефективното връщане и пълното прилагане на споразуменията и договореностите за реадмисия, като се използват необходимите лостове", се казва в съобщението.

Урсула фон дер Лайен заяви също, че ЕК няма да финансира изграждането на стени и огради от бодлива тел по границите на ЕС. "Обсъдихме отпускането на допълнителни средства за противодействие на използването на миграцията като хибридна атака. Но ЕС има твърди принципи - никога няма да финансираме изграждането на стени и огради от бодлива тел по границите ни", заяви Фон дер Лайен.


.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
имам една молба към вас,които не сте с изчегъртан мозък:..-Моля,отворете "Гугъл мапс"!...Вижте къде се намира Беларус и ако имате сили,преценете как мигранта от Африка или Азия ше бие няколко хиляди километра до Беларус,за да.."влезе в ЕС",като най-краткия път е през Гърция и Италия?...Аз наистина започвам да се убеждавам,че Урсуската и цялото "Евровойнство са се ПОБЪРКАЛИ!...Или просто се ГАВРЯТ С НАС?!../залагам на втория вариант../
42
0
 
21
 
! Отговори
Тутси преди 2 години
До ПроСоТо Има нещо мъжко в тая жена. Все едно гледаш гримиран възрастен господин.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-новата Берлинска тоя път Зелена Сертифицирана Стена. Това сте вие - Европейците.
40
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
м/у другото,тая има толкова .."стоманено-смразяващ" вид,че ме побиват тръпки като я мерна...Бих ви казал на коя "ФИГУРА" от "Отвъдното" прилича ,но..знам,че пак ще ме обвините в..разни шантави неща,които всъщност са много,ама много далече от мен..Но некои ще се срещнат с въпросната..Кой каквото е заслужил../според волята си../
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предишният човечец,даде 200 млн на Борисов,при това ,на среща на върха, при това по изнудване от Баце.За 5 мин.И нашият си дойде и я направи от тел.Златна да бе ,пак не е 200млн.Та не е ясно,какво пел,течи,най личната.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула е за ЕС това, което е Корнелия Нинова за БСП....
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да очакваш от Мърсула фон дер Лай нен?!
36
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 45/ АТАНА БЕШЕ АНТИ ЕС ПАРТИЯ АМА ДО НИКЪДЕ НЕ СТИГНА!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамън сега ще ги залеят моджахидините, които минават необезпокоявани през нашата граница.
34
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До ЕДИ КОЙСИ/ ЕС ИМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПАРИ И СОБСТВЕНА ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ! ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ РАЗПАДНЕ Е ДА ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ЕС!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То нямаше ли един нашенски *** с такова име ?
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от партиите ако обещае среден пръст на ЕС ще спечели изборите от воле. А, ако пък и го изпълни, че управлява повече от Борисов!
31
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
мда....ЕС е като разграден двор,обаче Урсуската и шмекерите й са се ВТОРАЧИЛИ в..Беларус..!?!?!?!..Наистина вече /всъщност отдавна/ ПРЕКАЛЯВАТ!..Такава ИДИОТИЯНЕ е имало и при Хитлер!...Иначе:..-От къде долетя тая пеперудка "Урсула"?..Некой от "евроелекторалните единици" избирал ли я е?..Някой от стотиците милиони ЖЕРТВИ на ИЗВРАЩЕНИЕТО "ЕС" гласувал ли е за нея?...Кой и как ПОСОЧВА СИНЕКУРИТЕ в тоя "Съюз"?!...До къде смятат че ще доведатФАШИСТКИТЕ им методи?..
30
2
 
22
 
! Отговори
Защо Не преди 2 години
И без това ще стане скоро един голям фашистки концлагер ....
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що,не е ли вярно?Преди 50 хил г хомо сапиенса идва от Африка през Азия към Европа.Среща неандерталеца и последния изчезва.Е не съвсем.1 до 3 % неандерталските гени са в хомо сапиенса.
28
2
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
Какво ще кажат Италия, Гърция? Хем вече не ги искате ония (нали бяха клети бежанци, а тези, които не ги искаха бяха ксенофоби), хем за вас оградите не са европейска ценност. Кое е по-важно, сигурност в Европа или демонстриране, какви европейци сте с изчанчени ценности. Няма как да ги спрете, няма как да "работите" с всички държави, от които идват ордите, нито пък с Лукашенка. С това решение си отмъщавате и правите мръсно на Полша, защото не ви слуша във всичко. Лицемери.
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето ндандерталецът изчезнал в Европа след като нахлули хомо сапиесите от Африка.
26
2
 
31
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Който бачка и плаща данъци - да се боцка, че иначе без работа.Който нарушава държавна граница, неваксиниран, от друг континент и с друг мироглед (да се чете терорист) е добре дошъл в приюта в Любимец и даже му плащаме и джобни, нищо че няма документи даже.ЕС е бита карта. Кораба потъва бавно, НО безславно. Данке Шон хер Меркел.
25
1
 
31
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Относно севмакедония ако САЩ ще казва кой да членува в ЕС и кой не да ви п-икая на съюза !
24
1
 
39
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САМО ВИЖТЕ КАКВИ ГАД-ИНИ СА! НАЧИ БЕЛИТЕ ХОРА ОТ БЕЛАРУС И ПОДОБНИ МЕСТА ТЯХ ЩЕ ГИ БЛОКИРАТ ДА НЕ МОГАТ ДА ПРИПАРЯТ ДО ЕС! НО АФРИКАНЦИ И АРАБИ СА ДОБРЕ ДОШЛИ!