Без ограничения при влизането в Дания със сертификат

Новите правила влизат в сила от идния понеделник
24 окт 2021 19:56, Нели Христова
7
Без ограничения при влизането в Дания със сертификат
Снимка: БГНЕС

Дания преустановява категоризацията по цветове заради COVID-19 за държави от ЕС и Шенгенското пространство, като гражданите на тези държави, включително и българските, ще могат да влизат свободно в страната при предоставяне на сертификати за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен тест за коронавирус, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Копенхаген новите правила влизат в сила от идния понеделник, 25 октомври 2021 г. За всички граждани от ЕС и Шенгенското пространство, които не притежават съответния сертификат, се изисква да направят PCR тест не по-късно от 24 часа след пристигането си в Дания.

Новите изисквания за влизане в страната важат и за граждани с датско гражданство или с постоянно местожителство в Дания. При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони за връзка: +45 39 64 24 84 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251, или на e-mail: Embassy.Copenhagen@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Къде ще ходите без ЕС бре, българи? Кой ще ви вземе? За какво сте му?
5
3
 
9
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Никой няма право да Ви изисква зелени сертификати по закона за личните данни.А това, че нито една национална медия не отрази много хилядния протест, който завърши пред вратите на БНТ е показател за свободата на медиите в България.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полудялата глобалистка еврогейщина ще унищожи планетата!!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, хич без ограничения, само дето са ги поставили като условие за влизане. Все едно да ти кажа достъпът до моето парти е свободен, но трябва да платиш 20 лв.
2
3
 
15
 
! Отговори
Нане преди 2 години
България скоро излиза от сектата ессср.... Референдум и чао...)))
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още през май като влизах в Дания признаваха ваксинацията и нито са ме тествали , нито карантинирали. Те първи въведоха ваксинпас.